Hoe u Google Maps-topografielijnen kunt krijgen

Kaarten zijn een van de meest betrouwbare manieren om de locatie van een regio en het bijbehorende terrein te begrijpen. Een kaart kan heel goed de routes van elke regio kennen. Hoewel er tegenwoordig talloze elektronische snufjes aanwezig zijn, is een kaart nog steeds beter dan alle andere omdat een kaart overal kan worden gebruikt zonder enige aanvullende vereisten. Maar de kunst van het gebruik van een kaart ligt in het begrijpen ervan. Men moet weten hoe het te lezen voor een beter gebruik. Dus dit artikel gaat het hebben over deze belangrijke kennis en hoe je ermee om moet gaan. U leert ook het belang van de topografielijnen van Google Maps kennen. En als je niet weet wat de cijfers op contourlijnen voorstellen en hoe je contourlijnen op Google maps moet lezen en je wilt leren, dan is dit artikel zeker iets voor jou! Ook leer je hoe je hoogtecontouren kunt weergeven op Google Earth.

Hoe u Google Maps-topografielijnen kunt krijgen

Verderop in dit artikel leert u hoe u Google Maps-topografielijnen kunt krijgen. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Wat betekenen de lijnen op een topografische kaart?

De lijnen op een topografische kaart worden contourlijnen genoemd. De punten van gelijke hoogte worden gemarkeerd door de hoogtelijnen. Contourlijnen verklaren het hoogteprofiel van het terrein of de specifieke landformatie. Deze lijnen worden samen met kleuren en schaduwen weergegeven om de hoogteverschillen en de vorm van het terrein te verklaren. De lijnen worden gebruikt om de driedimensionale landschappen van de aarde weer te geven met behulp van tweedimensionale ruimte en kenmerken. En ze bestaan ​​niet fysiek op de grond.

  OLED-scherm inbranden: hoe bezorgd moet u zijn?

Foto door Annie Spratt op Unsplash

Hoe vind je contourlijnen op een kaart?

Contourlijnen zijn de kronkelige lijnen op de kaart. Ze zijn getekend op een kaart die punten van gelijke hoogte boven zeeniveau met elkaar verbindt. De punten, die worden verbonden door de contourlijnen, hebben gelijke en constante waarden. Ze vertegenwoordigen de hoogte en hellingen van een bepaalde regio. Ze helpen ons de topografie van het land en de vorm van het landoppervlak te kennen. De dichtere contourlijnen vertegenwoordigen een steilere helling in het gebied, terwijl afstandslijnen een geleidelijke helling betekenen. Het nummer op contourlijnen heeft ook een belangrijk doel, dat in de komende aanwijzer wordt behandeld.

Wat vertegenwoordigen de cijfers op contourlijnen?

De nummers op contourlijnen vertegenwoordigen twee rastersystemen die kunnen worden gebruikt om de exacte locatie te vinden. Dit systeem met twee rasters vertegenwoordigt de lengte- en breedtegraad. De hoogtecijfers geven ook de hoogterichting aan door bergopwaarts te wijzen en te lezen. De bovenkant van het nummer dat op de kaart wordt weergegeven, is bergop en de onderkant is bergafwaarts.

Foto door Andrew Stutesman op Unsplash

Hoe vind je de topografie van een woning?

De topografie van een eigenschap kan worden gevonden met behulp van de topografische kaart van die regio. De kaart zal alle topografische elementen bevatten en zou u helpen het terrein en de eigenschappen van die regio te leren kennen, waardoor u de nodige informatie krijgt.

Hoe krijg ik Google Maps-topografielijnen?

Om de topografielijnen van Google Maps te krijgen, moet u deze stappen volgen. Google Maps biedt de mogelijkheid om de topografische lijnen van de regio van uw keuze te bekijken. U kunt deze regels zien:

1. Bezoek Google Maps en zoek naar de gewenste locatie.

  Wat zijn AAA (Triple-A) videogames?

2. Klik op het vak Lagen onder aan de kaart. Je krijgt verschillende opties zodra je het opent.

3. U moet de laag Terrein uit deze opties selecteren om de topografielijnen te krijgen. Deze optie biedt contourlijnen voor elke regio op de planeet. Zorg ervoor dat de schakelaar aan blijft staan.

Hoe lees je contourlijnen op Google Maps?

U kent de topografielijnen van Google Maps al. Deze aanwijzer gaat u dus vertellen hoe u contourlijnen op Google Maps kunt lezen. Contourlijnen kunnen gemakkelijk worden gelezen als u de kennis heeft. U moet kennis hebben van de volgende dingen tijdens het lezen van contourlijnen op Google maps.

  • Wanneer contourlijnen dicht bij elkaar liggen en op afstand van elkaar staan, vertegenwoordigen ze een steilere helling. Het gaf aan dat de regio steil terrein heeft. De lijnen die op afstand van elkaar staan, geven een zachtere helling en terrein aan.
  • De dikste contourlijnen zijn de indexlijnen. Ze zijn voornamelijk gelabeld met een nummer langs de lijn op een bepaald punt. Dit vertegenwoordigt de hoogte boven zeeniveau.
  • De dunnere en duidelijkere lijnen zijn de tussenliggende lijnen. Deze zijn aanwezig tussen de indexlijnen. Ze hebben geen nummerlabels. De indexregels verschijnen na elke vijf tussenliggende regels. U moet kennis hebben van contourintervallen om de hoogte te bepalen voor het lezen van de tussenliggende lijnen. Hoogtelijnintervallen vertellen de hoogteverandering tussen twee hoogtelijnen. Deze zijn aanwezig in de kaartsleutels onder de schaal van de kaart.
  • Het volgende type lijn is de aanvullende lijn. Het is de stippellijn aanwezig in de topografische kaart. Deze lijnen geven een vlakker terrein aan.

Hoe ver uit elkaar liggen contourlijnen op Google Maps?

Google Maps biedt zowel topografische lijnen als contourlijnen van Google Maps. De afstand tussen de contourlijnen op Google Maps varieert afhankelijk van de regio en de grootte van de kaart. De contourlijnen op Google Maps liggen meestal 12 meter uit elkaar voor de vierhoekige kaart van 7,5 minuten. De grotere kaarten van 15 min hebben een afstand van 25 meter tussen de hoogtelijnen.

  Wat is het Wisenet DVR-standaardwachtwoord?

Kun je contourlijnen op Google Earth krijgen?

Nee, in de basisversie kunt u geen contourlijnen op Google Earth krijgen. U kunt contourlijnen krijgen in de Google Earth Pro-versie. De volgende aanwijzer vertelt u hoe u hoogtecontouren op Google Earth kunt weergeven.

Hoe toon je hoogtecontouren op Google Earth?

Hoe toon je hoogtecontouren op Google Earth? Laten we deze vraag hier beantwoorden. U kunt contouren krijgen in de Google Earth Pro-versie van de software. Hier zijn een paar stappen die u moet volgen om ze te krijgen:

1. Download en start eerst het Google EarthPro programmatuur op uw pc.

2. Download vervolgens een topografische kaartoverlapping in het KML- of KMZ-formaat.

3. Open Google Earth Pro op uw pc.

4. Ga na het openen naar het menu Bestand en klik op Openen.

5. Open het gedownloade kaartbestand.

6. Zoom in het bestand in op de locatie die u wilt bekijken door op die locatie te dubbelklikken.

Als je eenmaal hebt ingezoomd, zie je de contourlijnen in het gebied.

Is Google Earth Pro nog steeds gratis?

Ja, Google Earth Pro is gratis voor gebruikers met geavanceerde functies. U kunt het eenvoudig in uw systeem installeren en gebruiken.

***

We hopen dat u hebt geleerd hoe u Google Maps-topografielijnen kunt krijgen en wat de cijfers op contourlijnen zijn. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten over welk onderwerp u meer wilt weten in ons volgende artikel.