Hoe u gratis NFT kunt maken zonder gaskosten

Nu cryptocurrency mainstream wordt en zelfs browsers crypto-wallets krijgen, is de wereld van Crypto hier om te blijven. Een belangrijk onderdeel van deze wereld zijn de NFT’s. Bijna alle populaire artiesten, zowel goede als slechte, maken hun eigen NFT-kunstwerken. Er is dus geen reden voor u om achter te blijven. We bespreken hoe u gratis en gemakkelijk NFT kunt maken. Onze methoden omvatten manieren om het slaan van gasladingen te vermijden en het gebruik van een nieuwe blockchain om NFT’s te minten. We zullen ook alle terminologie in detail behandelen, zodat zelfs beginners gemakkelijk hun eerste NFT kunnen maken. Houd er rekening mee dat dit alleen een educatieve tutorial is. Als u uit landen zoals India komt die cryptocurrencies proberen te reguleren, moet u mogelijk de wettigheid van NFT’s controleren. Met dat uit, zet je schrap en laten we leren hoe je gratis NFT-kunst kunt maken.

Hoe maak je gratis NFT (2022)

Voordat we in het proces springen, zullen we enkele voorbereidingen treffen, zoals het maken van uw crypto-portemonnee. U hoeft er niet door overweldigd te worden, want we behandelen alles in detail. Maar zelfs voordat we ons kunnen voorbereiden op onze NFT’s, laten we ze eerst een beetje begrijpen. Als u de basis al kent, aarzel dan niet om de onderstaande tabel te gebruiken en verder te gaan.

Wat is een NFT

Non-fungible tokens of NFT’s zijn individuele data-eenheden die zijn opgeslagen op blockchains. Blockchains zijn een verzameling digitale records of blokken die met behulp van cryptologie aan elkaar zijn vergrendeld. U kunt in de diepte duiken van wat NFT’s zijn met behulp van ons gekoppelde artikel. Maar over het algemeen is het een permanente data-eenheid die niet kan worden gewijzigd als deze eenmaal is vergrendeld. Door zich te committeren aan het niet-fungible in zijn naam, kunnen NFT’s geen uitwisseling hebben met gelijke vervanging, in tegenstelling tot cryptocurrencies.

U kunt een NFT niet omwisselen met een kopie van die NFT. Maar je kunt een bitcoin inwisselen voor een andere bitcoin. Deze eigenschappen maken een NFT zo krachtig en waardevol. Het volgt de zeer fundamentele economie van vraag en aanbod. Als u een NFT munt die populair of aantrekkelijk is voor gebruikers en die ook een beperkte voorraad heeft, zal deze automatisch in waarde stijgen. Deze technologie geeft digitale kunstwerken de kracht om ooit net zo waardevol te worden als de traditionele kunst.

Wat kan een NFT zijn

U kunt bijna elk type uniek mediabestand gebruiken om een ​​NFT te maken. Het kunnen muziek, kunst, memes, video’s, foto’s, 3D-objecten, GIF’s of zelfs tweets zijn. Voor deze tutorial zullen we PNG-afbeeldingen gebruiken om onze NFT te maken. Als u uw NFT als Twitter-profielfoto wilt gebruiken, moet u hetzelfde doen.

Wat is een crypto-portemonnee?

Ongeacht hun namen kunnen crypto-wallets niet worden gebruikt om uw NFT’s of cryptocurrency op te slaan. Beide activa leven altijd op de blockchains. Maar crypto-wallets fungeren als een identiteitskaart die wordt gebruikt om eigendom te claimen over blockchain-gegevenseenheden en om in te loggen op verschillende op blockchain gebaseerde websites. Deze portefeuilles kunnen web-apps, extensies, mobiele apps en zelfs fysieke apparaten zijn.

Een crypto-portemonnee wordt meestal gebruikt om de gecodeerde sleutels op te slaan waarmee u toegang krijgt tot cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiële apps. U kunt met deze portefeuilles ook uw cryptocurrency en NFT-achtige activa verzenden en ontvangen. Voor onze huidige situatie hebben we een crypto-portemonnee nodig om ook een NFT te maken en te registreren.

Hoe maak je een crypto-portemonnee aan

Er zijn tientallen aanbieders van portemonnees, maar we zullen ons concentreren op MetaMask, de meest geaccepteerde crypto-portemonnee.

1. Ga om te beginnen naar de officiële Chrome Web Store-pagina van MetaMask (bezoek) en klik op de knop “Toevoegen aan Chrome” in de rechterbovenhoek. Dan moet je de optie “Extensie toevoegen” kiezen als je browser om de bevestiging vraagt. Zorg ervoor dat u Google Chrome of een andere op chroom gebaseerde browser gebruikt.

  Herinneringen delen en toewijzen op iPhone en iPad

2. Zodra de extensie is geïnstalleerd, wordt er een nieuwe webpagina geopend om u op weg te helpen. Klik op de knop “Aan de slag” op deze nieuwe pagina.

3. Vervolgens zal MetaMask u vragen om in te loggen of u aan te melden voor zijn portemonnee. Kies hier de optie aan de rechterkant en klik op de knop “Een portemonnee maken”.

4. De eerste stap bij het maken van een portemonnee is het instellen van een wachtwoord. Voer op de nieuwe pagina in elke kolom een ​​wachtwoord in voordat u op de knop “Maken” klikt. Vergeet ook niet de gebruiksvoorwaarden aan te vinken als u hiermee akkoord gaat.

5. Nadat u uw wachtwoord hebt gemaakt, is het tijd om een ​​herstelzin te maken. Het is een zin van 12 woorden die werkt als een gebruikersnaam voor uw portemonnee. MetaMask zal het in detail uitleggen voordat u op de knop “volgende” klikt.

6. Nu zal de app je je geheime herstelzin laten zien. Deel het met niemand, tenzij u het risico wilt lopen de toegang tot uw portemonnee te verliezen. En zorg ervoor dat u het onthoudt of download voor bewaring met behulp van de gegeven optie. Klik vervolgens op de knop Volgende. MetaMask laat u de beveiligingszin invoeren voordat uw portemonnee klaar is.

7. Ten slotte brengt MetaMask je naar het portemonnee-dashboard waar je alle informatie over de cryptocurrency erop kunt vinden. Nu is onze portemonnee klaar om zijn eerste NFT te slaan.

Wat is munt slaan?

Minting is het proces van het opnemen van uw NFT op de blockchain. Het omvat de locatie van uw normale mediabestand in een permanente, niet-bewerkbare gegevenseenheid die is vastgelegd op de blockchain. Net als echte munten krijgen NFT’s na het slaan hun waarde en identiteit. U kunt ze dan verkopen of opslaan. Houd er rekening mee dat het mediabestand niet op de blockchain wordt opgeslagen. Het slaat alleen het punt of de locatie op waar uw mediabestand op internet is opgeslagen.

Elke geslagen NFT heeft zijn token-ID, tokenstandaard, contractadres en metadata. Maar over deze elementen hoeft u zich geen zorgen te maken. Wat de meeste mensen zorgen baart, zijn de kosten van gas op de blockchain. Het zijn de transactiekosten die u moet betalen bij het registreren van gegevens op blockchains, inclusief NFT’s. Dus in zekere zin is het maken van NFT gratis, maar het slaan ervan kost geld, althans voor de meeste platforms.

Is het mogelijk om gratis een NFT te minen?

Zoals je misschien uit onze vorige beschrijving hebt begrepen, zijn gratis NFT’s op slechts twee manieren mogelijk. De eerste betreft het overmaken van de gastarieven. Het betekent dat ofwel de koper van uw NFT of iemand anders betaalt voor de gasvergoeding die in het slaan gaat. Dus technisch gezien wordt de gasprijs hier niet verwijderd, maar eerder overgedragen aan de klant die uw NFT probeert te kopen. U blijft de oorspronkelijke maker van die NFT, maar u hoeft niet te betalen om deze op de blockchain te laten registreren.

De andere optie is het gebruik van niet-traditionele blockchains. Meestal zijn de meeste NFT’s geregistreerd op Ethereum, dat een zeer hoge gasvergoeding heeft. Maar u kunt uw NFT gratis minten door andere nieuwere blockchains te gebruiken. Uw NFT heeft nog steeds alle unieke kenmerken van een Ethereum NFT, hoewel er geen gaskosten zijn voor u of de koper van die NFT. We zullen beide methoden afzonderlijk en in detail bespreken. U kunt de laatste beslissing nemen over welke u wilt gebruiken.

Maak gratis NFT met Lazy Minting

De populaire cryptomarkt Rarible biedt een functie genaamd Lazy Minting. Hiermee kunnen gebruikers NFT minten zonder vooraf te betalen. De gaskosten met betrekking tot het slaan worden overgedragen aan de klant die uw NFT bij Rarible koopt. Het is een vrij eenvoudig proces. Hier is hoe het te doen.

Maak een Rarible-account aan

1. Open de Rarible-startpagina en klik op de knop “Maken” in de rechterbovenhoek.

2. Dan zal Rarible je vragen om een ​​crypto-portemonnee te kiezen om in te loggen op hun website. Klik op de MetaMask-optie en het zal MetaMask vragen om uw wachtwoord. Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en klik op de knop “Ontgrendelen”.

3. Dan zal de MetaMask pop-up je vragen om je login te bevestigen. Hier moet u eerst uw account selecteren en op “volgende” klikken. Vervolgens moet u op de knop “verbinden” klikken om uiteindelijk in te loggen op de website.

  Wat kan ik doen met mijn oude iPhone?

Verander uw kunst in NFT

1. Na het inloggen zal de website u vragen of u een enkele NFT of een verzameling hiervan wilt aanmaken. Klik op de enkele optie voor uw eerste NFT.

2. Dit is het moment om gratis uw NFT te maken. Begin door op de optie “Bestand kiezen” te klikken en het mediabestand te uploaden waarvan u een NFT wilt maken. Vervolgens kunt u de functie uitschakelen om deze op de markt te plaatsen of de prijs aangeven waartegen u uw NFT wilt verkopen. Er zijn zelfs mogelijkheden om een ​​veiling te houden en de cryptocurrency waarin je wilt verkopen te wijzigen.

4. Nadat u de marktplaatsinformatie hebt ingevoerd, bladert u naar beneden en zorgt u ervoor dat u de optie “Free Minting” inschakelt door op de schakelaar ernaast te klikken. Hier kunt u ook aanvullende informatie over uw NFT invoeren, waaronder naam, beschrijving, gewenste royalty’s en meer. Klik ten slotte op de knop “item maken” om uw NFT te maken.

5. Ten slotte, om uw NFT te registreren, zal de Rarible-marktplaats een contract ondertekenen met uw portemonnee. Gedurende de tijd dat NFT wordt gemaakt, verschijnt er twee keer een MetaMask-pop-up. Elke keer dat het contract verschijnt, klikt u op de knop “tekenen” op MetaMask om de transactie te voltooien.

6. Zodra uw NFT is gemaakt, toont Rarible u opties om meer NFT’s te maken, uw NFT te bekijken en te delen op uw sociale media.

Maak gratis NFT met behulp van Polygon Blockchain

Hoewel het overdragen van uw muntkosten aan de koper levensvatbaar lijkt, maakt het uw NFT niet helemaal gratis. Om onze NFT volledig gratis te maken en om de muntkosten volledig af te zwaaien, moeten we Polygon-Matic blockchain gebruiken. Het is een relatief nieuwe blockchain die op dezelfde manier functioneert als de Ethereum-blockchain, maar de gebruikers hoeven geen transactiekosten te betalen bij het registreren van NFT’s erop.

De NFT die op de Polygon-blockchain is gemaakt, is net zo snel en betrouwbaar als die op de Ethereum-blockchain. Je kunt het verkopen, overdragen en online delen zonder iets te betalen aan de blockchain of een NFT-marktplaats. Maar voordat we het maken, moeten we enkele wijzigingen aanbrengen in onze MetaMask-portemonnee.

Voeg Polygon-Matic Network toe aan MetaMask Wallet

Standaard werkt onze MetaMask-portemonnee op een Ethereum-netwerk. Maar om een ​​NFT op de Polygon-blockchain te slaan, hebben we een portemonnee op die blockchain nodig. Maak je geen zorgen over je beveiligingssleutel en wachtwoord, want daar verandert niets aan. Laten we beginnen.

1. Klik om te beginnen op het MetaMask-extensiepictogram in uw browser. Het bevindt zich mogelijk naast uw menuknop in de rechterbovenhoek of onder het extensiemenu erin.

2. Voer vervolgens uw wachtwoord in om de portemonnee te openen. Hier ziet u de optie “Ethereum Mainnet” in de rechterbovenhoek van MetaMask. Klik erop en selecteer vervolgens de optie “Netwerk toevoegen” in het menu.

3. Als u op de knop “netwerk toevoegen” klikt, gaat u naar een nieuw tabblad met het MetaMask-dashboard. Hier zal de extensie u vragen om de details van uw aangepaste netwerk in te voeren. Voer in elke kolom zorgvuldig de volgende gegevens in:

  • Netwerknaam: Polygoon
  • Nieuwe RPC-URL: https://polygon-rpc.com
  • Ketting-ID: 137
  • Valutasymbool: MATIC
  • Blokkeer Explorer-URL: https://polygonscan.com/

Klik op de knop “Opslaan” om het Polygon-netwerk te registreren.

Uw MetaMask-portemonnee is nu geregistreerd op het Polygon blockchain-netwerk. Het enige wat we nu moeten doen is een NFT-marktplaats vinden die Polygon ondersteunt en gratis NFT maken.

Maak een OpenSea-account aan

OpenSea is ’s werelds eerste en grootste NFT-marktplaats waar u bijna elke populaire NFT kunt vinden. Gelukkig is het ook een van de eerste marktplaatsen die op Polygon gebaseerde NFT’s accepteert. En het aanmaken van een account is hier net zo eenvoudig als op Rarible. Laten we eens kijken hoe.

1. Open de OpenSea-homepage in de browser waarop MetaMask is geïnstalleerd. Klik hier op de knop “creëren” in de rechterbovenhoek of in het hero (hoofd) gedeelte van de website.

2. Nu zal OpenSea u vragen om een ​​portemonnee te kiezen waarmee u zich wilt aanmelden. Klik op de MetaMask-optie. Het zal de extensie vragen om uw goedkeuring te vragen. Klik op de knop “Volgende” en vervolgens op de optie “Ondertekenen” om uw account aan te maken. Zorg ervoor dat uw Matic/Polygon-account wordt weergegeven tijdens het inloggen in plaats van het Ethereum-account.

3. Als uw MetaMask-extensie bij de vorige stap nog steeds op de Ethereum staat, kunt u eenvoudig overschakelen naar Polygon. Klik hiervoor op de MetaMask-extensie en vervolgens op de optie “Ethereum Mainnet” bovenaan. Hier ziet u uw nieuw gemaakte aangepaste Polygon-netwerk. Klik op de naam om verbinding te maken met dat netwerk.

  Hoe Ghost op Ubuntu Server te installeren

Maak gratis polygoon NFT

1. Zodra uw account gereed is, zal OpenSea u vragen uw mediabestand te uploaden. In tegenstelling tot Rarible kunt u hier ook 3D-modellen uploaden. Klik op het lege vak onder de uploadoptie om uw mediabestand te uploaden.

2. Scroll na het invullen van deze gegevens naar het einde van de pagina. Selecteer hier, onder de blockchain-sectie, Polygon in plaats van Ethereum door op het vervolgkeuzemenu te klikken. Klik vervolgens op de knop “creëren” om uw NFT op te slaan.

3. Zodra de NFT gereed is, klikt u op de knop “verkopen” in de rechterbovenhoek om deze op de markt te plaatsen. Houd er rekening mee dat u het niet langer kunt bewerken zodra het in de uitverkoop is.

4. Op het aanbiedingsdashboard kunt u de prijs van het product in Ethereum-valuta invoeren. Vanwege het enorme publiek staat OpenSea u op dit moment alleen toe om het voor maximaal 6 maanden op de lijst te zetten. U kunt ook aangepaste hoeveelheden instellen als u meerdere exemplaren van uw NFT-voorraad wilt verkopen. Klik op de optie “Vermelding voltooien” na het invullen van de rest van de vermeldingen.

5. Ten slotte zal OpenSea u vragen om een ​​transactie goed te keuren en een contract te ondertekenen om de NFT te vermelden. Beide kosten u niets. Klik eerst op de knop “ontgrendelen” en vervolgens op de knop “goedkeuren” wanneer de MetaMask-pop-up verschijnt. Klik vervolgens op de knop “teken” op OpenSea en vervolgens op de knop “teken” in het pop-upvenster van MetaMask.

Nu is uw NFT beschikbaar voor verkoop op OpenSea voor de duur en prijs die u hebt geselecteerd.

FAQ

Welke software kan ik gebruiken om NFT-kunst te maken?

Afhankelijk van je vaardigheden, kun je elke mediabewerkingssoftware gebruiken om je NFT te maken. Zoals eerder vermeld, kan een NFT een afbeelding, audio of video zijn. U kunt zelfs proberen trends bij te houden en een NFT te maken met behulp van 3D-modellen. De nieuwste Procreate 5.2-update met 3D-objecten zal in die context zeker nuttig zijn.

Wat is het aanbod en de hoeveelheid van NFT?

Aanbod is het aantal exemplaren van een specifieke NFT dat op de blockchain bestaat. Ondertussen is hoeveelheid het bedrag dat beschikbaar is voor verkoop van diezelfde NFT. U kunt het aanbod instellen terwijl u de NFT aanmaakt en de hoeveelheid terwijl u het op de markt aanbiedt.

Kunnen mensen mijn NFT-kunst downloaden zonder ervoor te betalen?

Ja en nee. Uw NFT-illustraties kunnen worden opgeslagen zoals elk ander mediabestand dat zichtbaar is in de browser, maar dat geeft niemand het eigendom van die NFT. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere mensen zijn met foto’s van het schilderij van Mona Lisa, maar er kan maar één echte eigenaar van dat originele schilderij zijn. Evenzo geeft uw NFT-token u het eigendom van die specifieke kunst.

Is Bitcoin een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token. Het betekent dat er geen kopieën van een bepaalde NFT kunnen zijn. Elke NFT is uniek in zijn soort met zijn specifieke eigenaar. Ondertussen hebben Bitcoin of andere cryptocurrencies meerdere exemplaren die regelmatig op de markt worden verhandeld.

Wat te doen als OpenSea of ​​Rarible niet opengaat?

Allereerst, geen paniek. Alle NFT-marktplaatsen hebben een maandelijkse geplande onderhoudsperiode. U hoeft alleen maar hun onderhoudsproces af te wachten, dat niet langer dan 1 uur per keer duurt. Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen uw blockchain-netwerk op de crypto-portemonnee om te schakelen.

Munt uw NFT gratis in 2022

Of u nu een artiest of een zakenman bent, NFT’s hebben het potentieel om mensen uit alle secties te helpen. Met de kracht om gratis NFt te creëren, kunt u mogelijk een verscheidenheid aan kansen ontgrendelen in de toekomst van cryptocurrencies. Het is veilig om aan te nemen dat crypto hier is om te blijven met de steeds groeiende vraag naar valuta’s zoals Shiba Inu. Houd er rekening mee dat hoewel de blockchain-technologie nieuw is, het nog steeds om financiën draait. Blijf dus voorzichtig om ongewenst verlies te voorkomen. Wat betreft het artistieke deel van de NFT’s, je kunt Procreate of zijn alternatieven gebruiken om de klus te klaren. Als u problemen ondervindt bij het gratis maken van uw eigen NFT, kunt u uw vragen in de onderstaande opmerkingen plaatsen. Ons team zal er zijn om u te helpen.

gerelateerde berichten