Hoe u het toetsenbord op uw Android-telefoon kunt wijzigen

Er zijn meer toetsenbord-apps beschikbaar op Android dan je zou willen proberen, maar we raden je aan om op zijn minst een paar van de beste toetsenbord-apps te proberen om iets te vinden dat je leuk vindt. Als je dat doet, kun je het als volgt op je Android-telefoon krijgen.

Eerst een paar opmerkingen. Voor ons voorbeeld laten we u zien hoe u kunt overschakelen naar de SwiftKey-toetsenbord, maar het proces om over te schakelen naar een ander toetsenbord is hetzelfde. Ook gebruiken we voor dit voorbeeld een OnePlus 6T-apparaat. De methode op je Android-apparaat zou vergelijkbaar moeten zijn, maar met talloze Android-varianten is het moeilijk met zekerheid te zeggen.

Het eerste dat u moet doen, is naar de Play Store gaan en het gewenste toetsenbord downloaden. Als je mee wilt doen, kun je doorgaan en de . downloaden SwiftKey-toetsenbord we gebruiken hier. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, ga je naar de instellingen van je apparaat.

Binnen de instellingen moet je naar de instellingen voor “Taal en invoer” gaan. Voor sommige telefoons is het misschien begraven in een ander menu, net zoals het onze onder ‘Systeem’ staat. Als u het niet kunt vinden, kunt u altijd een zoekopdracht uitvoeren.

  Ontvang e-mailmeldingen die u overal kunt beantwoorden [Android]

Zodra je het ziet, tik je op de optie “Talen en invoer” en vervolgens op de optie “Virtueel toetsenbord”. Op sommige apparaten wordt de instelling in plaats daarvan weergegeven als ‘Huidig ​​toetsenbord’.

Tik op de optie “Toetsenbord beheren” om de momenteel geïnstalleerde toetsenborden te zien. Je zou daar ook je nieuw geïnstalleerde toetsenbord-app moeten zien, maar deze zal worden uitgeschakeld. Tik op de schakelaar naast de naam van het toetsenbord om deze in te schakelen.

Er verschijnt een waarschuwing op het scherm om u te laten weten dat het toetsenbord de tekst moet verzamelen die u typt. Klik op “OK” en ga vervolgens terug naar de instellingen voor “Virtueel toetsenbord”.

Let op: het gebruik van een toetsenbord-app op je smartphone is een privacyrisico. Als u ze toch gebruikt, raden we u aan toetsenbord-apps te gebruiken van bedrijven die u vertrouwt.

  Beste Android VPN's in 2023 (april)

Nu het toetsenbord is geïnstalleerd en ingeschakeld, hoeft u het alleen maar als uw standaardtoetsenbord te kiezen.

De volgende stappen zullen er waarschijnlijk anders uitzien voor elk toetsenbord dat u installeert, omdat elk toetsenbord een ander installatieproces heeft (en sommige hebben er misschien helemaal geen). Het algemene idee is nog steeds hetzelfde.

Tik op het SwiftKey Keyboard-item om het installatieprogramma te openen. Tik in het instellingenscherm op de optie “Swiftkey selecteren”.

U ziet een dialoogvenster met de titel “Toetsenbord wijzigen” met uw huidige standaardtoetsenbord geselecteerd (in dit voorbeeld is dit het Fleksy-toetsenbord). Tik op de Swiftkey-toetsenbordoptie om deze te selecteren.

Technisch gezien ben je klaar en kun je je toetsenbord gaan gebruiken. Maar de meeste moderne toetsenborden bieden enkele aanpassingsopties, en het kan geen kwaad om ze eens te bekijken. Tik in SwiftKey op de optie “Betere voorspellingen krijgen” om naar de instellingen van SwiftKey te gaan. Op het volgende scherm wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw Google- of Microsoft-account. Er zijn een paar voordelen om dit te doen, maar het is volledig optioneel. Voorlopig slaan we het aanmeldingsproces over.

  Hoe u een Gmail-account van uw Android-apparaat kunt verwijderen

Je komt dan bij de instellingen van SwtifKey. Kijk gerust rond en pas uw toetsenbord aan. Als u tevreden bent, verlaat u gewoon de instellingen en begint u uw nieuwe toetsenbord te gebruiken.

Als u in de toekomst een ander toetsenbord wilt gebruiken, volgt u hetzelfde proces opnieuw. Om over te schakelen naar een vooraf geïnstalleerd toetsenbord, slaat u het installatie- en activeringsgedeelte van het proces over.