Hoe u het Windows 10 File Explorer-lint op Windows 11 kunt krijgen

Windows 11 heeft een duidelijk andere gebruikersinterface dan Windows 10. Je zult de afgeronde hoeken en de pictogrammen meteen opmerken, maar er zijn ook andere gebruikersinterface-wijzigingen. Het lint van de bestandsverkenner in Windows 11 is opnieuw ontworpen. De belangrijke knoppen zijn nog steeds gemakkelijk beschikbaar, maar veel van de minder gebruikte instellingen zijn weggestopt onder menu’s.

Windows 10 Verkenner-lint op Windows 11

Het nieuwe lint in Verkenner op Windows 11 ziet er niet slecht uit, maar het is veel minder functioneel dan de lintgebruikers gewend zijn geraakt met Windows 8.1 en Windows 10. Het lint was uitstekend in termen van gebruikersinterface en functionaliteit. Het goede nieuws is dat je het nog steeds terug kunt krijgen in Windows 11.

  Hoe u kunt voorkomen dat Windows 10 de laatst geopende apps opnieuw opent bij het opstarten

Download Windows 10 Verkenner-lint op Windows 11

Om het Windows 10 File Explorer-lint op Windows 11 te krijgen, moet u het register bewerken, wat betekent dat u beheerdersrechten op het Windows 11-systeem nodig heeft.

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
Voer in het vak Uitvoeren regedit in en tik op de Enter-toets.
Ga naar deze waarde: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionShell-extensies
Klik met de rechtermuisknop op Shell-extensies en selecteer Nieuw> Sleutel.
Noem de nieuwe sleutel Geblokkeerd.

Selecteer de geblokkeerde sleutel en klik er met de rechtermuisknop op.
Selecteer Nieuw> Tekenreekswaarde.
Noem de nieuwe waarde {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}.
Klik op OK en sluit de register-editor.
Start het systeem opnieuw op.
Open Verkenner en u ziet het Windows 10-lint.

Mapweergave wijzigen

Hoewel de bovenstaande methode werkt, moet u mogelijk nog een stap uitvoeren als u het lint van Windows 10 File Explorer niet ziet.

  Realtime woordbouwspel voor Windows 8

Bestandsverkenner openen.
Klik op de knop meer opties op het lint.
Selecteer Opties in het menu.
Schakel in het geopende venster ‘Mapvensters starten in een apart proces’ in.
Klik OK.
Start het systeem opnieuw op.

Opmerking: als u problemen ondervindt bij het openen van mapopties vanuit Verkenner in Windows 11, kunt u deze openen via het Configuratiescherm. Configuratiescherm is niet verwijderd in Windows 11.

Conclusie

Windows 11 bevindt zich momenteel in de pre-releasefase, dus het is mogelijk dat het lint er anders uitziet wanneer het uiteindelijk voor het publiek wordt vrijgegeven. Dat gezegd hebbende, is het hoogst onwaarschijnlijk dat het Windows 10 File Explorer-lint weer wordt toegevoegd aan Windows 11. Met deze truc kunt u het oude lint terugkrijgen en we hopen dat Microsoft het niet blokkeert. Het is beter dan een app van derden te moeten installeren om de gebruikersinterface te wijzigen. Tot op de dag van vandaag gebruiken veel gebruikers van Windows 8.1 en Windows 10 ClassicShell en zijn vorken om het startmenu te krijgen dat ze leuk vinden in plaats van wat het besturingssysteem biedt. Het is een verspilling van systeembronnen om een ​​app te moeten gebruiken om het uiterlijk van een systeem te veranderen.

  Een snelkoppeling op het bureaublad maken in Windows 10