Hoe u “Kan geen verbinding maken met de App Store” op uw iPhone of iPad kunt repareren [10 Easy Ways]

Hoewel onze technische apparaten met de tijd slimmer en slimmer worden, zijn er nog steeds nogal wat fouten waarmee we dagelijks worden geconfronteerd.

Een voorbeeld hiervan is het foutbericht ‘Kan geen verbinding maken met de App Store’ op iPhone- en iPad-apparaten.

Dit kan frustrerend zijn, omdat de App Store een plaats zou moeten zijn voor het eenvoudig downloaden van apps, en als je dat niet kunt, wordt het gewoon een vervelend probleem. En laat me niet eens beginnen over de urgentie van het willen updaten van een app, maar je wordt geslagen met dit bericht.

Gelukkig zijn er veel oplossingen en ze zijn allemaal eenvoudig te implementeren.

Redenen waarom deze fout optreedt op iOS-apparaten

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom uw iOS-apparaat geen verbinding kan maken met de App Store. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • Je bent niet verbonden met je mobiele data/wifi
  • Een softwareprobleem verhindert u om toegang te krijgen
  • De App Store-servers zijn uitgevallen

Nu we weten waarom dit kan gebeuren, gaan we meteen in op de oplossingen.

Sluit en heropen de App Store

Waarschijnlijk de snelste manier om het probleem op te lossen, kunt u proberen de App Store te sluiten en vervolgens opnieuw te openen. Als u dit doet, worden kleine app-problemen opgelost, en de foutmelding waarmee u wordt geconfronteerd, kan daar een van zijn.

Begin door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm tot aan het midden van het scherm om de app-kiezer te openen. Veeg vervolgens omhoog in het App Store-venster om het uit de lijst te verwijderen. U kunt ook proberen alle andere apps op deze manier te sluiten om de mogelijkheid van een conflict uit te sluiten.

  Foto's en video's delen vanaf uw iPhone

Open ten slotte de App Store om te controleren of het probleem is verholpen.

Lees ook: Beste iPhone Unlocker-software om de toegangscode te ontgrendelen

Wis de cache van de App Store

Het wissen van de cache lost het probleem bijna altijd op, en het is een van mijn favoriete manieren. Net als andere apps die er zijn, wordt de App Store gerund door software.

Er zijn zoveel regels code die de App Store in feite vertellen wat ze moeten doen en hoe ze dit moeten laten werken door gegevens te ontvangen en te verzenden. Aangezien niets perfect is in deze wereld (zoals ik geloof), heeft de software enige tijd nodig om te reageren en aan uw opdrachten te werken.

Om de reactietijd te verbeteren, gebruikt het echter een cache en levert het een vooraf geladen pagina aan u. Hoewel dit een briljant onderdeel is, kan het soms averechts werken.

Cachebestanden kunnen beschadigd raken en na verloop van tijd vol glitches komen te staan. Om dit probleem aan te pakken, is het een goed idee om de cache te wissen om de app opnieuw te laten starten.

Om de cache van de App Store te wissen, kunt u de onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Open de App Store.

Stap 2: Tik 10 keer op een van de opties onderaan. U kunt bijvoorbeeld 10 keer snel op Games tikken om de cache te wissen.

Je krijgt geen melding dat de cache is gewist, dus nadat je dit hebt gedaan, ga je gang en sluit en heropen je de app om te zien of het probleem is verholpen.

Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet

Verbonden zijn met een werkende internetverbinding is het belangrijkste om hier te doen, en het zou vrij duidelijk moeten zijn. Soms zijn we ons er echter niet van bewust dat we eigenlijk geen verbinding hebben met onze wifi.

Als je mobiele data gebruikt, controleer dan eerst het volgende:

  • Als u het juiste netwerk ontvangt
  • Als uw datapakket actief is
  • Als je mobiele data is ingeschakeld
  Hoe u uw smartphone kunt gebruiken als een Amazon Fire TV-afstandsbediening

Aan de andere kant, als u wifi gebruikt, kunt u uw router controleren om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Je kunt ook proberen het uit en weer aan te zetten. Sluit ten slotte de wifi aan op uw iPhone of iPad en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

Zorg ervoor dat de datum en tijd juist zijn

Ik ben er bijna zeker van dat je deze tip niet had verwacht, maar hoe schokkend het ook klinkt, soms kunnen je datum en tijd de functionaliteit van je apparaat verstoren.

Als uw gegevens en tijd niet synchroon lopen, denkt uw apparaat mogelijk dat het in de toekomst of in het verleden ligt, waardoor u mogelijk geen verbinding kunt maken met de App Store.

Om er zeker van te zijn dat uw datum en tijd correct zijn, kunt u dit controleren door naar Instellingen > Algemeen > Datum en tijd te gaan. Zorg ervoor dat de optie Automatisch instellen is ingeschakeld.

Dit geeft u de meest nauwkeurige timing op basis van uw locatie.

Zorg ervoor dat VPN is uitgeschakeld

Als u een VPN op uw iOS-apparaat gebruikt, kunt u proberen deze uit te schakelen. De reden dat dit het probleem kan oplossen, is dat verschillende landen verschillende apps in de App Store hebben en als uw VPN is verbonden met een ander land, kan de App Store er geen verbinding mee maken.

Je kunt de VPN uitschakelen via de app die je ervoor hebt gedownload, of je gaat naar Instellingen > Algemeen > VPN en apparaatbeheer. Als er een VPN actief is, zet je deze gewoon uit.

Controleer de Apple-systeemstatuspagina

Er is een mogelijkheid dat je helemaal gefrustreerd bent en op het punt staat je haar uit je hoofd te trekken, maar het echte probleem komt van Apple’s kant. Vaak hebben de servers van Apple’s eindproblemen, en daarom beginnen de apps op uw iOS-apparaten te haperen.

  Hoe u uw oude muzikaal account kunt vinden

Ook al is het een zeldzame gebeurtenis, het is nog steeds een mogelijkheid, dus het is een goed idee om de Apple-systeemstatuspagina te controleren.

Zoals je kunt zien, werkt de App Store-server op dit moment prima. Als de stip ernaast groen is, weet je dat er geen probleem is met de servers.

Werk uw iOS-software bij

Onze apparaten ontvangen niet voor niets software-updates en als uw iPhone of iPad een nieuwe update heeft ontvangen, moet u deze bijwerken. Updaten naar de nieuwste versie van iOS kan veel bugs en glitches oplossen die in de vorige versie bestonden.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update om te controleren of er een nieuwe software-update is.

Als uw apparaat niet is bijgewerkt naar de nieuwste versie, krijgt u de optie om de update te downloaden en te installeren. Ga je gang en doe dat voor een mogelijke oplossing voor het probleem.

Uitloggen bij iTunes & App Store

Uitloggen bij iTunes & App Store kan kleine problemen oplossen, dus het is absoluut de moeite waard om het uit te proberen als de andere methoden niet voor u hebben gewerkt.

Ga naar Instellingen en tik vervolgens op uw ID.

Scroll naar beneden totdat je Afmelden ziet.

Tik erop om uit te loggen bij uw Apple ID. Log vervolgens opnieuw in en probeer toegang te krijgen tot de App Store.

Start uw apparaat opnieuw op

Een universele methode voor het oplossen van technische problemen, het herstarten van uw iOS-apparaat dat kleine problemen oplost. Het kan geen kwaad om deze eenvoudige oplossing te proberen; het zou het probleem voor u kunnen oplossen.

Meld potentiële hardwareproblemen

Als je alle methoden hebt geprobeerd en nog steeds met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, is het laatste wat je kunt doen contact opnemen met het ondersteuningsteam van Apple. Er is een mogelijkheid dat uw iPhone of iPad hardwareproblemen heeft die aandacht behoeven.

U kunt beginnen met het maken van een afspraak bij uw plaatselijke Apple-winkel en kijken hoe het verder gaat.

laatste woorden

Het kan ongelooflijk frustrerend zijn als zoiets eenvoudigs als het gebruik van de App Store onmogelijk wordt. Met de bovenstaande oplossingen zou u er echter een oplossing voor moeten kunnen vinden en deze zonder problemen kunnen gaan gebruiken.

Leer vervolgens hoe u de cache op uw iPhone wist met of zonder schonere apps.