Hoe u kunt voorkomen dat Windows 10 uw eerdere toepassingen opnieuw opent nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart

Wanneer u afsluit of uitlogt, onthoudt Windows 10 welke applicaties u had geopend. Het start ze automatisch de volgende keer dat u uw pc start. U kunt dit uitschakelen als u zich wilt aanmelden bij een schoon bureaublad.

Hoe te voorkomen dat Windows 10 applicaties opnieuw opent

Ga naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties om deze instelling te wijzigen.

Scrol omlaag naar het gedeelte Privacy en stel de optie ‘Gebruik mijn aanmeldingsgegevens om het instellen van mijn apparaat automatisch af te ronden en mijn apps opnieuw te openen na een update of opnieuw opstarten’ in op ‘Uit’.

  Wat is Windows 10X en hoe is het anders?

Deze functie is toegevoegd met de Fall Creators Update. Op een gegeven moment kon je dit gedrag alleen voorkomen door je pc af te sluiten met een opdracht shutdown.exe. De update van april 2018 heeft de grafische schakelaar toegevoegd om dit gedrag uit te schakelen.

Hoe u kunt voorkomen dat Windows mappen opnieuw opent

Als Windows automatisch mappen zoals uw Documenten- of Downloads-map in Verkenner opent wanneer u zich aanmeldt, wordt dat geregeld door een andere instelling.

Om het te vinden, start u Verkenner, klikt u op het tabblad “Beeld” op het lint en klikt u op de knop “Opties”.

Blader op het tabblad Weergave naar beneden en zoek de optie “Vorige mapvensters herstellen bij inloggen”. Zorg ervoor dat het niet is aangevinkt, anders zal Windows alle mapvensters opnieuw openen wanneer u zich aanmeldt op uw pc.

  Hoe Dual Boot Linux en Windows 10 te gebruiken

Deze optie is ook aanwezig in Windows 7 en Windows 8.

Opstartprogramma’s uitschakelen

Als een toepassing bij het opstarten blijft starten, zelfs als u deze opties uitschakelt, is het waarschijnlijk een opstartprogramma dat automatisch is ingesteld om elke keer dat u zich aanmeldt, te starten. U kunt opstartprogramma’s rechtstreeks vanuit de app Instellingen van Windows 10 uitschakelen.

Ga naar Instellingen > Apps > Opstarten om uw opstarttoepassingen te beheren. Stel hier een toepassing in op “Uit” en deze start niet wanneer u zich aanmeldt op uw pc.

Het uitschakelen van sommige toepassingen hier heeft gevolgen. Als je Dropbox bijvoorbeeld uitschakelt, worden je bestanden pas automatisch gesynchroniseerd als je het start. Als u een hardwarehulpprogramma uitschakelt dat normaal gesproken in uw systeemvak of systeemvak wordt uitgevoerd, kan het zijn normale werk op de achtergrond pas doen als u het start.

  Hoe Steam In-home Streaming te gebruiken om Windows-games op Linux te spelen