Hoe u kunt zien of iemand uw tekst op Android heeft gelezen

In een tijd waarin iedereen communiceert via sms, van ontmoetingsplekken tot professionele vergaderingen, wordt alles overgebracht via sms. Meer dan 83% van de Amerikanen heeft een smartphone. Hoewel deze nieuwe vorm van communicatie kan worden verstoord zodra het verzonden bericht niet wordt afgeleverd en de afzender moet wachten tot het gesprek wordt voortgezet. Dus, wat is het verschil tussen verzonden en afgeleverd op Android-tekst? En hoe weet je dat je teksten gelezen worden? Vandaag gaan we in dit artikel bespreken hoe je kunt zien of iemand je tekst op Android leest. Lees dus verder om te controleren of het sms-bericht op een Android-apparaat is afgeleverd.

Hoe u kunt zien of iemand uw tekst op Android heeft gelezen

Het Android-besturingssysteem gebruikt twee soorten berichtindelingen, namelijk sms en mms. SMS staat voor Short Messaging Services, terwijl MMS staat voor Multimedia Messaging Services. De ene wordt gebruikt om echte teksten en woorden over te brengen, terwijl de andere wordt gebruikt voor het verzenden van multimediaberichten zoals foto’s, video’s, GIF’s en andere niet-tekstgebaseerde berichten. Blijf lezen om te leren hoe u kunt zien of iemand uw tekst op Android heeft gelezen.

Hoe te controleren of een sms-bericht is afgeleverd op Android

Teksten zijn directe, betrouwbare en lichtgewicht vormen van communicatie en daarom is het nu een van de meest populaire vormen van communicatie. Hoewel sms en mms de standaard vormen van sms’en zijn, zijn Android-telefoons nu begonnen te gebruiken Google Berichten. Met deze functie kan de gebruiker een meer flexibele vorm van communicatie verkennen, inclusief de leesbevestigingen.

  Ontvang nu de Let op-melding van Android L op uw apparaat [No Root]

U kunt zien of iemand uw tekst op Android heeft gelezen als uw leesbevestigingen zijn ingeschakeld. Zodra uw chat is geopend door de ontvanger, wordt onder het laatste bericht dat u hebt verzonden, weergegeven dat de tekst is gelezen.

Maar wat als de persoon met wie je praat al een tijdje niet heeft geantwoord en je geen idee hebt of je laatste sms is afgeleverd of niet? Weten of mijn sms Android is afgeleverd? Zo kun je zien of iemand je tekst op Android heeft gelezen.

Opmerking: aangezien niet alle Android-telefoons dezelfde instellingsopties hebben en ze van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste instellingen gebruikt. Deze stappen zijn uitgevoerd op Xiaomi Redmi Note 9

Methode 1: via de berichten-app

Hieronder volgen de onderstaande stappen.

1. Open de Berichten-app op je Android-telefoon.

2. Tik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.

3. Blader omlaag naar Bezorgstatus en schakel deze in.

4. Schakel vervolgens Bezorggeluid in.

Methode 2: via algemene telefooninstellingen

Een andere methode is via de telefooninstellingen die hieronder worden vermeld.

1. Ga naar telefooninstellingen.

2. Scroll naar beneden en selecteer Apps.

3. Tik op Systeem-app-instellingen.

4. Blader om Berichten te vinden en tik erop.

5. Schakel Bezorgstatus in.

6. Schakel ten slotte Bezorggeluid in.

Met deze twee methoden weet u nu of uw sms-berichten zijn afgeleverd of niet en heeft u een idee of de ontvanger ze heeft ontvangen of niet, want hoe ongelukkig het ook klinkt, het is niet mogelijk om te weten of de ontvanger de tekst heeft ontvangen of niet.

Zeggen Android-teksten afgeleverd?

Elke Android-telefoon heeft een functie waarmee gebruikers kunnen controleren of een sms is afgeleverd of niet. De functie is mogelijk standaard uitgeschakeld en als u deze handmatig wilt inschakelen, volgt u de bovenstaande stappen in dit artikel om Android te controleren of het sms-bericht is afgeleverd of niet.

Hoe voorkom ik dat mensen teksten lezen op Android

Er is niets erger dan dat iemand uw privéchats binnendringt. Wil je zien of iemand je sms leest op Android? Als je het gevoel hebt dat je privéteksten in het geheim door iemand zijn gelezen, laat dan al je zorgen vallen, want we brengen je de beste gids om je berichten op Android te verbergen.

  Klout-app komt op Android voor het volgen van uw invloed op sociale media

Lees ons artikel over het verbergen van tekstberichten of sms op Android voor meer informatie over het verbergen van uw sms-berichten.

Kun je zien of iemand je tekst op Android heeft gezien?

Het hangt puur af van uw telefoonmodel, mobiele provider en besturingssysteem. Afhankelijk van de telefoon zult u verschillen opmerken, zoals Leesbevestigingen verzenden, Leesbevestigingen of Ontvangstbevestiging aanvragen. Als uw smartphone een van deze heeft, kunt u mogelijk zien of iemand uw tekst op Android heeft gelezen. Schakel leesbevestigingen in voor uw berichten om de meldingen te ontvangen.

Als je de optie om leesbevestigingen in of uit te schakelen niet kunt vinden, dan is het mogelijk dat je smartphone de leesbevestigingen niet kan ontvangen.

Verschil tussen verzonden en afgeleverd op Android-tekst

Elke Android-gebruiker herkent de verzonden en afgeleverde pop-upberichten op zijn telefoon. Hoewel Android over het algemeen heel gemakkelijk te volgen is, kunnen de verzonden en afgeleverde berichten soms behoorlijk wat verwarring veroorzaken bij Android-gebruikers. Verwart het jou ook? Wilt u een duik nemen in de ware betekenis van verzonden en bezorgde meldingen? Laten we er dan induiken.

Verzonden
Geleverd
Verzonden melding betekent dat het verzonden sms-bericht is geregistreerd op de mobiele telefoon van de ontvanger voor bezorging.
Afgeleverde melding bevestigt dat de server van de mobiele provider met succes heeft afgeleverd bij de ontvanger.
Verzonden melding betekent niet noodzakelijkerwijs dat de ontvanger het bericht heeft gelezen.
Een afgeleverd bericht zorgt voor een grote kans dat de ontvanger het verzonden bericht leest.
Afzender ontvangt de melding Verzonden.
De ontvanger en afzender krijgen respectievelijk het nieuwe bericht en de melding Bezorgd.

Kun je zien of iemand je teksten op Android heeft geblokkeerd?

Het hangt af van verschillende Android-telefoons. Zonder enig probleem kan elke Android-gebruiker weten of zijn sms is afgeleverd of niet, maar hoe weet je of iemand je via sms heeft geblokkeerd? Welnu, er is geen duidelijke manier om je Android-telefoon te gebruiken om te bepalen of iemand je heeft geblokkeerd, maar je kunt nog steeds een idee maken door je sms-meldingen op te merken.

  Fix Facebook blijft crashen op Android

U ontvangt meldingen voor niet-bezorgde berichten, of als u de persoon probeert te bellen, zal de oproep ook niet succesvol zijn. Als u deze mislukte sms-meldingen of mislukte oproepen ziet, heeft de ontvanger u mogelijk geblokkeerd. Om zeker te zijn en te zien of iemand je sms op Android heeft gelezen, kun je het het beste rechtstreeks vragen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Ben ik geblokkeerd als het bericht bezorgd zegt?

Ans. Nee, je bent niet geblokkeerd als je berichten worden afgeleverd.

Q2. Worden gedempte berichten weergegeven als bezorgd?

Ans. Ja, gedempte berichten dempen alleen het geluid van de melding en waarschuwen u niet. Uw berichten zullen nog steeds doorgaan en worden afgeleverd.

Q3. Maken Android-telefoons gebruik van sms?

Ans. Ja, de sms wordt ondersteund door alle smartphones, inclusief Android- en iOS-apparaten.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je kunt zien of iemand je tekst op Android heeft gelezen en wat het belangrijkste verschil is tussen verzonden en afgeleverde tekst op Android. Voel je vrij om al je vragen te laten vallen en je suggesties toe te voegen aan het commentaargedeelte hieronder. We horen graag van je.

gerelateerde berichten