Hoe u op een gemakkelijke manier uw eigen website kunt opzetten

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om uw eigen website op te zetten, en u heeft nog nooit zoveel opties gehad. Dit is wat u moet weten om die website in de lucht te krijgen.

Beslissen waar je een website voor nodig hebt

Voordat u begint, moet u nadenken over het type website dat u wilt. Er zijn tal van geweldige opties om aan de slag te gaan met een website, maar ze hebben allemaal verschillende voordelen. Wat je nodig hebt voor een online visitekaartje of cv is heel anders dan wat je nodig hebt als je een online winkel of nieuwspublicatie plant.

Er zijn drie ruwe soorten websites die u waarschijnlijk overweegt te bouwen.

Een eenvoudige persoonlijke website: als u gewoon een eenvoudige online aanwezigheid wilt met links naar uw contactgegevens en sociale media-accounts, dan heeft u niet veel websitefuncties nodig. Veel tools zullen veel krachtiger zijn dan je nodig hebt – en waarschijnlijk duurder. Een site met één pagina met uw bio, een foto en links is waarschijnlijk voldoende.
Een volledige, traditionele website of blog: het volgende niveau hoger is wat u waarschijnlijk beschouwt als een traditionele website: meerdere pagina’s voor verschillende dingen of een regelmatig bijgewerkte blog. Kleine bedrijven of mensen die hun online reputatie proberen op te bouwen, hebben dit soort websites.
Een online winkel: als je dingen via een website wilt verkopen, heb je een hele reeks extra functies nodig die mensen met een eenvoudigere website niet hebben. Dit omvat een winkelwagentje, de mogelijkheid om voorraad te beheren, een manier om betalingen te verwerken en iets om bestellingen te volgen en meldingen af ​​te handelen. Er zijn services die alles beheren, maar ze zijn duurder en vergen meer inspanning om in te stellen.

  Hoe u uw PowerPoint-presentatie kunt delen

Als je eenmaal je behoeften hebt beoordeeld en hebt besloten wat je gaat bouwen, kun je verder gaan met kijken hoe je je website daadwerkelijk gaat runnen.

Beslis hoe u het gaat uitvoeren

De dagen van het met de hand coderen van uw website vanaf het begin zijn zo goed als voorbij, tenzij u een ongelooflijke aangepaste oplossing nodig heeft, wat veel verder gaat dan waar dit artikel over gaat. Er zijn gemakkelijk te gebruiken services voor elk soort website dat u nodig heeft.

kaart: Eenvoudige websites met één pagina

Voor eenvoudige websites van één pagina is Carrd ongelooflijk. Het is gratis om aan de slag te gaan, en de goed uitziende, responsieve thema’s dekken vrijwel elk gebruik. Ik gebruik Carrd wanneer ik snel een basissite moet opzetten.

Voor $ 9 per jaar kun je een aangepast domein gebruiken, contact- of aanmeldingsformulieren toevoegen, betalingen aannemen met PayPal of Stripe en de “Made with Carrd”-branding verwijderen. Als u snel iets professioneels wilt, is dit de juiste keuze.

Wix: Grote websites, geen codering

Wix is ​​een van de meest populaire websitebouwers en met een goede reden: het is een eenvoudige manier om een ​​volledig functionele website met meerdere pagina’s te bouwen zonder codering. Je kunt veel grotere websites maken met Wix dan met Carrd.

Het nadeel is dat, hoewel het gratis is om aan de slag te gaan, je Wix $ 8,50 per maand moet betalen om je eigen domein te gebruiken en Wix-advertenties te verwijderen. Dit is echter inclusief de kosten van uw domeinnaam. Andere functies, zoals de formulierbouwer en een online winkel, beginnen bij $ 12,50 per maand.

Het is een goede optie voor een zakelijke website, maar het is een beetje prijzig voor een eenvoudige persoonlijke site. De advertenties op de gratis sites van Wix zijn ook erg vervelend.

vierkante ruimte: Dure, aantrekkelijke sites

Squarespace is in feite een premium-versie van Wix, hoewel er geen gratis abonnement is. Het begint bij $ 14 / maand voor een persoonlijke site (inclusief een domeinnaam) en gaat tot $ 40 / maand voor een online winkel. Hoewel dit vrij prijzig is, is het voordeel van Squarespace dat het bijna onmogelijk is om een ​​lelijke website te maken. De thema’s zijn allemaal goed samengesteld en je opties zijn iets beperkter; Wix is ​​een beetje gratis voor iedereen. De online winkelfuncties van Squarespace zijn ook robuust, net als de blog-engine.

  Hoe brieven van AZ automatisch in Excel in te vullen

Als geld geen object is, is Squarespace een uitstekende optie. Omdat het alleen wordt betaald, is er uitstekende klantenondersteuning. Met meer dan $ 150 per jaar voor een basiswebsite is het echter duur.

Zelf-gehoste WordPress: Totale controle maar ingewikkelder

Grote hoeveelheden internet draaien op zelf-gehoste WordPress-instanties. Het is wat we gebruiken voor How-To Geek, Review Geek en LifeSavvy. Een zelf-gehoste WordPress-site is een raamwerk van waaruit je praktisch alles kunt bouwen, van een eenvoudige website met een blog tot een publicatie met miljoenen pageviews per maand tot een op maat gemaakte online winkel. Het nadeel hiervan is dat, hoewel je niet per se hoeft te weten hoe je moet coderen, WordPress technische kennis vereist – of de bereidheid om door middel van diepgaande tutorials te werken – om er het beste uit te halen.

In tegenstelling tot de andere opties op deze lijst, is WordPress meer een platform dan een service. Het is gratis, maar je moet betalen voor een domeinnaam, hosting en eventuele premiumthema’s of plug-ins die je wilt gebruiken. Er is een hele industrie gewijd aan het ondersteunen en ontwikkelen van dingen voor WordPress. U kunt al aan de slag voor $ 10 per jaar of $ 10.000 per maand uitgeven aan serverkosten.

Als u de grootst mogelijke flexibiliteit wilt om uw site te bouwen en de kosten laag te houden, is dit de optie om te gebruiken, maar het is ook degene die het meeste werk zal vergen om correct te werken. Als je de WordPress-route wilt volgen, bekijk dan zeker onze driedelige serie over het opzetten van een WordPress-site:

Hoe u uw eigen website kunt bezitten (zelfs als u er geen kunt bouwen) Deel 1.
Hoe u uw eigen website kunt bezitten (zelfs als u er geen kunt bouwen) Deel 2.
Hoe u uw eigen website kunt bezitten (zelfs als u er geen kunt bouwen) Deel 3.

  Een telefoongesprek opnemen op uw iPhone

Shopify: Eenvoudige online winkels, tegen een prijs

Shopify heeft één doel: een online winkel runnen. Vanaf $ 29 / maand (en een transactiekosten van 2%) biedt het alle functies die u nodig hebt. Je kunt onbeperkt producten aanbieden in een mooie winkel die is gemaakt met de geweldige thema’s van Shopify. Als je alleen een website opzet om spullen te verkopen (en je weet zeker dat je een paar dingen per maand zult verkopen), is Shopify de eenvoudigste oplossing. Net als Squarespace is het een eersteklas commerciële oplossing met 24/7 ondersteuning en uitstekende documentatie om u overal doorheen te leiden.

Het grote nadeel van Shopify zijn de kosten: tenzij je daadwerkelijk producten verkoopt, is het erg duur. Het is waarschijnlijk het beste voor mensen die al een offline winkel hebben of een paar dingen hebben verkocht via sociale media en willen verhuizen naar een professioneler platform.

Andere opties

De bovenstaande opties zijn slechts enkele van de betere opties. Je hebt misschien gehoord dat een of twee ervan worden geadverteerd op populaire podcasts. Ze zijn verre van de enige beschikbare opties. Er zijn tientallen verschillende services voor het bouwen van websites voor elke prijs, en met elke functie waarvan je zou kunnen dromen. Ook als je een budget hebt, kun je altijd voor een professionele operatie gaan.

Koop een domein en ga aan de slag

Nu je hebt besloten waar je website voor is en op welk platform je hem gaat bouwen, is het tijd om aan de slag te gaan. Het eerste dat u hoeft te doen, is uw domeinnaam registreren. Als u een service gebruikt die een domein bevat, zoals Squarespace doet, moet u deze via die service krijgen. Het wordt automatisch ingesteld om naar uw nieuwe website te verwijzen.

Als je zelfstandig een domeinnaam wilt kopen, bekijk dan onze gids met wat je moet weten over het kopen van een domeinnaam. We raden u aan uw domein te kopen bij Google Domeinen of Zweven.

Zodra u een domein heeft, meldt u zich aan bij de service die u wilt gebruiken en begint u met het bouwen van uw nieuwe websites. Alle bovenstaande opties, behalve WordPress, hebben eenvoudig te volgen aanmeldingsprocessen.