Hoe u Outlook dwingt om afbeeldingen te downloaden (als u zeker weet, is dit een goed idee)

Als u een e-mail ontvangt die gekoppelde afbeeldingen bevat, downloadt Outlook die afbeeldingen standaard niet automatisch. Je kunt dit gedrag veranderen als je wilt, maar er zijn risico’s aan verbonden. Laten we kijken.

Voor alle duidelijkheid: we hebben het niet over berichten die afbeeldingen bevatten als bijlagen of over berichten waarin de afzender afbeeldingen heeft ingevoegd (aangezien die ongeveer hetzelfde werken als bijlagen). We hebben het over afbeeldingen die URL-links bevatten naar afbeeldingen die online worden gehost.

Wanneer u een bericht ontvangt dat afbeeldingen bevat, verhindert Outlook het downloaden van die afbeeldingen en toont u een bericht bovenaan de e-mail.

De reden hiervoor is dat Outlook deze afbeeldingen van een externe server moet downloaden, wat betekent dat de server (en dus de afzender) weet dat uw e-mailadres “live” is en wordt gecontroleerd.

Dit is geen probleem voor legitieme afzenders zoals vrienden, of bedrijven waarvoor je een live e-mailadres nodig hebt (zoals PayPal, Amazon, enzovoort), omdat het voor hen prima is om te weten dat je e-mail werkt. Zelfs hier bij How-To Geek nemen we een trackingpixel op in onze nieuwsbrief, zodat we mensen kunnen verwijderen die onze berichten nooit openen of bekijken, omdat we actief proberen ervoor te zorgen dat we geen mensen spammen.

  Hoe u de uitwerptoets van uw Mac-toetsenbord weer nuttig kunt maken

Maar voor echte spammers is het een ander verhaal. Als ze weten dat uw e-mailadres actief is, wordt u een groter doelwit voor spam en phishing-e-mails. Een account waarvan bekend is dat er een mens naar kijkt, is immers veel waardevoller voor een oplichter dan een adres waar misschien nooit een mens naar kijkt.

Maar nog erger dan spammers die weten dat uw e-mailadres door een mens wordt gecontroleerd, is de mogelijkheid dat: de afbeeldingen bevatten een virus of malware. Het is een bekende aanvalsvector en het is afhankelijk van mensen die de afbeelding naar hun computer downloaden.

Dus standaard verhindert Outlook het automatisch downloaden van afbeeldingen – en dat is maar goed ook.

Als u op het bericht klikt, krijgt u een aantal opties om hiermee om te gaan.

De eerste optie, “Afbeeldingen downloaden”, downloadt eenvoudig de afbeeldingen voor die e-mail, en als u de afzender kent, is dit waarschijnlijk de optie die u kiest.

Als u wilt toestaan ​​dat afbeeldingen voor deze gebruiker opnieuw worden gedownload, of voor berichten die van dat domein komen, kunt u kiezen voor “Afzender toevoegen aan lijst met veilige afzenders” of “Het domein toevoegen [domain name] naar lijst met veilige afzenders’. In de toekomst zal Outlook dan automatisch afbeeldingen downloaden in e-mails van gebruikers of domeinen op uw lijst met veilige afzenders.

  Chromecast-mediaservers: Plex versus Emby

Als u de afbeelding wilt bekijken, maar niet via uw e-mailclient, heeft u de mogelijkheid om de e-mail in uw browser te bekijken.

Uw browser kan een veiligere plek zijn om een ​​afbeelding met potentieel malware te bekijken, maar bent u een beveiligingsonderzoeker? Nee? Open dan nergens een verdachte e-mail, maar verwijder deze.

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: als je een bericht ontvangt en je denkt dat het een phishing-e-mail of gevaarlijke spam is, verwijder het dan en voer een virusscan uit op je computer. Knoei niet met het proberen om het “veilig” te openen.

Dat brengt ons bij de optie in het contextmenu die we tot nu toe hebben genegeerd: “Automatische downloadinstellingen wijzigen”.

Als u op deze optie klikt, gaat u naar de instellingen voor automatisch downloaden. U kunt er ook komen door te klikken op Bestand > Opties > Vertrouwenscentrum > Instellingen voor het vertrouwenscentrum.

Klik vervolgens op Automatisch downloaden om de instellingen weer te geven. We zijn geïnteresseerd in de optie “Download afbeeldingen niet automatisch in standaard HTML-e-mailberichten of RSS-items”.

Deze instelling is standaard ingeschakeld en wordt geleverd met een passende waarschuwing erboven.

Voor alle duidelijkheid: we pleiten er niet voor om deze instelling uit te schakelen, omdat het een onschatbare bescherming is tegen zowel spam als malware. Als u uw instellingen voor ongewenste e-mail echter helemaal hebt ingesteld op Alleen veilige lijsten (waarbij e-mail van een afzender die niet op uw lijst met veilige afzenders staat als ongewenste e-mail wordt beschouwd), kunt u deze instelling uitschakelen zolang u dit niet doet. Verplaats items van onbekende afzenders uit uw map Ongewenste e-mail naar uw Postvak IN.

  Hoe u kunt voorkomen dat Superhuman (en andere apps) uw e-mail volgen?

Er zijn echter een aantal standaardinstellingen ingeschakeld waarmee afbeeldingen automatisch kunnen worden gedownload van veilige afzenders, vertrouwde websites en RSS-feeds, dus het is echt niet nodig om het uit te schakelen, tenzij uw omstandigheden vrij ongebruikelijk zijn.

Dus nogmaals, we raden niet aan om deze instelling uit te schakelen, behalve in zeer specifieke omstandigheden, maar zo moet je het doen als je dat wilt.