Hoe u plaknotities van Windows 10 op internet en Android kunt zien

De Sticky Notes-app is onderdeel van Windows 10, maar is ook gekoppeld aan je Microsoft-account. Je hebt overal toegang tot je plaknotities waar je een webbrowser hebt of op een Android-telefoon. Ondersteuning voor iPhone en iPad komt binnenkort.

Plaknotities op internet bekijken

Windows 10 Sticky Notes synchroniseert al uw notities naar de cloud en laat u notities maken, bekijken en beheren op het web vanaf elke computer. Er geraken is echter niet zo eenvoudig als je zou denken. Zoeken op internet levert geen directe link op naar een Microsoft-site. In plaats daarvan moet je precies weten waar je heen moet.

Om via internet toegang te krijgen tot Sticky Notes, moet u met uw Microsoft-account zijn aangemeld bij de Sticky Notes-app. Om dit te controleren, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Sticky Notes-app op uw bureaublad. Als u niet bent aangemeld, klikt u op de knop ‘Aanmelden’ boven aan het venster. De Sticky Notes-app synchroniseert uw notities met uw Microsoft-account, zodat u ze kunt openen op internet, op uw andere Windows 10-pc’s en Android-telefoons.

  Nieuwe functies in Firefox 44 voor desktop en Android

Start je favoriete browser, ga verder naar onenote.com/stickynotesen meld u aan bij uw Microsoft-account.

Nadat u zich hebt aangemeld, wordt een eenvoudige startpagina met plaknotities geladen en verschijnt een lijst met gesynchroniseerde notities in het linkerzijpaneel. Als u op een notitie klikt, wordt de volledige inhoud ervan weergegeven in het deelvenster aan de rechterkant.

Als je nog geen notities hebt gemaakt, klik dan op de +-knop bovenaan de pagina om een ​​nieuwe te beginnen.

Als je je notities een kleurcode wilt geven, of misschien heb je de notitie niet meer nodig, klik dan op het menupictogram met de drie stippen om een ​​selectie van kleuren en de verwijderknop weer te geven.

  Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten

Windows 10 Sticky Notes synchroniseert met elk apparaat waarop u zich aanmeldt met uw Microsoft-account. Dit betekent dat als u een nieuwe computer koopt, al uw notities automatisch worden gesynchroniseerd met uw bureaublad.

Hoe plaknotities op uw Android-telefoon te zien

Microsoft heeft gewerkt aan het synchroniseren van uw Windows 10-machine met uw telefoon met Microsoft Launcher voor Android. Microsoft Launcher is voor Android-gebruikers die een naadloze ervaring willen met Microsoft-apps, zoals Office, Outlook en zelfs Sticky Notes, om verder te gaan waar u was gebleven op uw pc.

Na het installeren van Microsoft Launcher, veeg je naar rechts naar je feed en worden al je notities gesynchroniseerd met je telefoon voor gemakkelijke toegang onderweg.

De Sticky Notes-functionaliteit op mobiel werkt op dezelfde manier als op internet of vanaf uw desktop. U kunt onderweg notities maken, beheren en verwijderen: alle wijzigingen die u aanbrengt, worden via uw Microsoft-account op alle andere apparaten gesynchroniseerd.

  Beheer muziek afspelen via elke app met zwevende muziekwidget [Android]

Hoewel Microsoft Launcher Android-specifiek is, werkt Microsoft aan plaknotities naar iOS-apparaten brengen via OneNote en bevinden zich momenteel in de bètafase om dat mogelijk te maken. Je hoeft dus niet lang meer te wachten tot je ook vanaf een iPhone toegang hebt tot je notities.