Hoe u uw accounts en wachtwoorden kunt opzoeken op een iPhone of iPad

We weten allemaal dat wachtwoordbeveiliging belangrijk is, en zowel iPhone als iPad kunnen uw wachtwoorden voor u opslaan. Dat betekent dat je ze in een oogwenk kunt zien, wat superhandig is. Maar hoe controleer je de wachtwoorden die iOS heeft opgeslagen? Laten we kijken.

Als je iOS hebt om je gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan, zal het systeem de volgende keer dat je ze moet invoeren die wachtwoorden voorstellen en ze automatisch invullen, zodat je ze niet alleen niet hoeft te onthouden, maar dat je ze zelfs niet hoeft te onthouden. typ ze handmatig. Dat is iets enorms, want het betekent dat je meer kans hebt om unieke wachtwoorden te gebruiken, wat op zijn beurt je accounts veiliger maakt. Als u geen speciale wachtwoordbeheerder gebruikt, moet u op zijn minst het systeem gebruiken dat in iOS is ingebouwd.

  Is het slecht om uw desktop-pc op de grond te hebben?

Uitzoeken welke wachtwoorden iOS al heeft opgeslagen en vervolgens de wachtwoorden toevoegen die niet aanwezig zijn, is een taak die je het beste niet kunt bewaren voor een regenachtige dag. Het klinkt misschien niet als de leukste manier om een ​​avond door te brengen, maar je zult er geen spijt van krijgen dat je de tijd hebt genomen om het te doen, al was het maar om te voorkomen dat je wachtwoorden steeds opnieuw moet invoeren. Laten we eens kijken welke wachtwoorden u eerst hebt opgeslagen, en dan verder gaan met het toevoegen van ontbrekende wachtwoorden.

Hoe u kunt zien welke wachtwoorden al zijn opgeslagen

Net als de meeste dingen in iOS, bevinden je wachtwoorden zich in de app Instellingen. Open Instellingen en open vervolgens het gedeelte ‘Wachtwoorden en accounts’.

  Dingen delen vanuit OneDrive

Tik vervolgens op ‘Website- en app-wachtwoorden’.

Na authenticatie met Face ID, Touch ID of uw toegangscode, ziet u een lijst met opgeslagen wachtwoorden. U kunt in deze lijst zoeken door op het veld “Zoeken” te tikken, of u kunt door de lijst bladeren om het gewenste wachtwoord te vinden. Als u op een item tikt, ziet u de bijbehorende gebruikersnaam en het wachtwoord.

Een nieuw wachtwoord toevoegen

Om een ​​nieuw wachtwoord toe te voegen, opent u de app Instellingen en tikt u op ‘Wachtwoorden en accounts’.

Tik op ‘Website- en app-wachtwoorden’. U moet zich verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

  Het scherm van mijn iPhone of iPad kan niet draaien. Hoe repareer ik het?

Tik op de knop “+” om het nieuwe wachtwoordinvoerscherm te openen.

Voer de details in van het wachtwoord dat u wilt toevoegen en tik vervolgens op de knop “Gereed” om het proces te voltooien.

Dat is het eigenlijk wel. De ingebouwde wachtwoordbeheerder van Apple is niet zo robuust als zoiets LastPass (u kunt bijvoorbeeld geen veilige wachtwoorden genereren), maar het werkt wel.