Hoe u uw Amazon-account kunt verwijderen

Wat in 1994 door Jeff Bezos werd opgericht als een online marktplaats voor boeken, is nu een miljardenbedrijf dat diensten levert zoals Amazon Shopping, Amazon Alexa, Amazon Luna, Amazon Music, Amazon Pay en Amazon Prime. De gebruiksvriendelijke interface en gemakkelijke toegankelijkheid maken het hebben van een Amazon-account erg handig. Men kan eenvoudig een account aanmaken door ofwel hun telefoonnummer of e-mailadres te gebruiken. Maar sommige gebruikers hebben de behoefte om hun accounts te verwijderen. Wilt u geen gebruik maken van de services van uw Amazon-account en wilt u Amazon Prime annuleren? Dit artikel is uw one-stop-gids over het verwijderen van uw Amazon-account en manieren om Amazon-account permanent te verwijderen.

Hoe u uw Amazon-account kunt verwijderen

U kunt uw Amazon-account verwijderen via de pagina Uw Amazon-account sluiten. Blijf verder lezen om de stappen te vinden die hetzelfde in detail uitleggen met handige illustraties voor een beter begrip.

Hoe kunt u uw e-mail van Amazon verwijderen?

Wilt u geen e-mails meer van Amazon ontvangen over beveiliging en aankopen, of wilt u uw e-mailadres niet koppelen aan uw Amazon-account? Het enige dat u nodig hebt, is de volgende procedure uit te voeren:

1. Open de Amazon-app op je Android of iOS apparaat.

2. Tik op het hamburgertabblad in de rechterbenedenhoek.

3. Tik vervolgens op de optie Account.

4. Tik op Inloggen en beveiliging.

5. Volg de instructies op het scherm om het proces goed te keuren.

6. Tik nu op Bewerken naast uw e-mail-ID.

7. Voer het Nieuw e-mailadres in en tik op Doorgaan.

8. Voer de OTP in die u op die e-mail ontvangt.

9. Tik nu op Doorgaan.

10. Tik ten slotte op Gereed.

Blijf op de hoogte tot het einde om te leren hoe u uw Amazon-account kunt verwijderen.

  Muisknoppen op een iPad aanpassen

Hoe kunt u uw telefoonnummer van Amazon verwijderen?

Je nummer verwijderen om een ​​nieuw nummer toe te voegen of een nummer te wijzigen om welke reden dan ook, is heel eenvoudig, dankzij de gebruiksvriendelijke ervaring van Amazon, waardoor het bewerken van accountgegevens vrij eenvoudig is. De onderstaande stappen leggen dit in detail uit:

1. Start de Amazon-app op uw apparaat.

2. Tik op het accountpictogram in de onderste balk.

3. Tik vervolgens op Uw account.

4. Selecteer Inloggen en beveiliging.

5. Tik nu op Bewerken naast je telefoonnummer.

6. Voer het Nieuw telefoonnummer in en tik op Doorgaan.

7. Tik op OK in de pop-up.

8. Voer de OTP in die u op die e-mail ontvangt en tik op Doorgaan.

9. Tik op Gereed.

Hoe kunt u Amazon-accounts samenvoegen?

Consumenten of klanten met twee Amazon-accounts kunnen hun Amazon-accounts misschien niet samenvoegen, maar dat is niet het geval voor verkopers. Zo kunnen verkopers hun accounts samenvoegen:

1. Log in op Seller Central in het land of de regio waar u al verkoopt.

2. Selecteer Wereldwijd verkopen in het vervolgkeuzemenu Voorraad.

3. Tik op land of regio.

4. Selecteer het land of de regio waar u wilt verkopen en tik op Nu registreren.

5. Voer het e-mailadres en wachtwoord in voor de regio waar u al verkoopt als u wordt gevraagd om opnieuw in te loggen.

6. Vul de registratie in door meer informatie toe te voegen als daarom wordt gevraagd.

Als je klaar bent, worden de nieuwe landen die je hebt geregistreerd om te verkopen automatisch gecombineerd. Blijf lezen om erachter te komen hoe u uw Amazon-account verwijdert.

Kunt u uw Amazon Prime op elk moment annuleren?

Ja, je kunt Amazon Prime op elk moment annuleren. Amazon zal u een tegoedbon verstrekken en uw volledige lidmaatschapsgeld terugbetalen als u het jaarlijkse Prime-lidmaatschap binnen drie werkdagen na aanmelding opzegt. Amazon behoudt zich echter het recht voor om de waarde van de Prime-voordelen die door u en uw account zijn gebruikt tijdens deze periode van drie werkdagen in rekening te brengen (of in mindering te brengen op uw terugbetaling).

Hoe kunt u zich afmelden bij Prime?

Volg de onderstaande stappen om je af te melden bij Prime:

1. Bezoek de Amazon-website.

2. Plaats de muisaanwijzer op Accounts en lijsten en klik op Uw Prime-lidmaatschap.

  Hoe u het wachtwoord van uw Google-account kunt wijzigen

3. Klik op Bijwerken, doorgaan en meer onder het tabblad Lidmaatschap beheren.

4. Klik op Lidmaatschap beëindigen.

5. Klik op Mijn voordelen annuleren.

6. Kies Doorgaan om te annuleren.

Kunt u uw Amazon Prime-account verwijderen?

Ja, u kunt uw Amazon Prime-account verwijderen. Hiermee wordt je Amazon-account permanent gesloten en worden alle gegevens gewist.

Hoe kunt u contact opnemen met Amazon om uw account te verwijderen?

U kunt via hun site contact opnemen met Amazon als u uw Amazon-account permanent wilt verwijderen. De stappen zijn als volgt om contact op te nemen met Amazon om het account te verwijderen:

Opmerking: het verwijderen van een Amazon-account is een permanente actie die niet kan worden hersteld.

1. Bezoek de Sluit uw Amazon-accountpagina.

2. Scroll naar beneden en selecteer een gewenste reden in de vervolgkeuzelijst.

3. Vink de optie Ja, ik wil mijn Amazon-account permanent sluiten en mijn gegevens verwijderen aan.

4. Klik op Mijn account sluiten.

Hoe Amazon-account te verwijderen zonder in te loggen?

Nee, het is onmogelijk om verwijdering van uw account aan te vragen zonder in te loggen. Als u uw wachtwoord bent vergeten, gebruikt u de optie wachtwoord vergeten en logt u in met uw telefoonnummer of e-mailadres om de OTP in te voeren en succesvol in te loggen.

Hoe kunt u uw Amazon-account permanent verwijderen?

Men kan Amazon-account permanent verwijderen met behulp van de gegeven eenvoudige stappen. Houd er rekening mee dat dit ook de permanente verwijdering en annulering van alle opgeslagen gegevens en verschillende bijbehorende services tot gevolg heeft.

Let op: Om een ​​account te verwijderen, moet je eerst inloggen.

1. Navigeer naar de Sluit uw Amazon-accountpagina in uw browser en selecteer de gewenste reden nadat u naar beneden scrolt.

2. Vink het toestemmingsvakje aan en klik op de optie Mijn account sluiten.

Hoe lang duurt het om een ​​Amazon-account permanent te verwijderen?

Zodra je hebt verzocht om je Amazon-account te verwijderen, stuurt Amazon je een bevestigingsmail of sms om je account te sluiten. Daarna heb je vijf dagen om te reageren en aan te geven of je wilt dat Amazon je account permanent deactiveert.

Wat gebeurt er als u uw Amazon-account verwijdert?

Zodra je bereid bent Amazon te vragen om je account permanent te deactiveren en je gegevens te wissen, ontvang je een bevestigingsbericht per sms of het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. Binnen vijf dagen moet u reageren om uw verzoek te bevestigen. Wanneer het account wordt geannuleerd, zijn de gevolgen hieronder opgesomd:

  • Je hebt geen toegang tot de items en services van de wereldwijde Amazon-sites waar je toegang toe had. Als u dezelfde aanmeldingsgegevens gebruikt om toegang te krijgen tot diensten en goederen die worden geleverd door andere wereldwijde sites, zoals amazon.com, amazon.fr en amazon.com.mx, wordt uw account daar ook geannuleerd als u uw account via deze website sluit.
  • Zodra uw account is gesloten, heeft u noch iemand anders er toegang toe en kan het niet opnieuw worden geopend. U moet een nieuw account registreren als u later besluit dat u weer bestellingen bij Amazon wilt plaatsen of als u toegang wilt tot websitediensten waarvoor een account nodig is.
  Hoe Google-account uit Chrome te verwijderen

Verwijdert Amazon inactieve accounts?

Ja, volgens het bestandsretentiebeleid van Amazon, als de accounteigenaar in de afgelopen twee jaar niets heeft gedownload, aangemeld of geüpload. Na 18 maanden (547 dagen) inactiviteit ontvangt de accounthouder een e-mailmelding. Alle bestanden worden gewist als er gedurende twee jaar (730 dagen) geen activiteit wordt gedetecteerd. Voordat bestanden worden verwijderd, wordt de accounteigenaar gewaarschuwd.

Waarom is het zo moeilijk om een ​​Amazon-account te sluiten?

We horen je en we begrijpen dat het vervelend kan lijken zonder te weten hoe je je Amazon-account kunt verwijderen. Vanwege alle gevoelige informatie zoals telefoonnummers, bankgegevens, adressen en e-mail-ID’s, kan dit een reden zijn voor de langdurige annuleringsmethode. De andere reden is dat het lang en vermoeiend maken van de methode een poging van Amazon is om geen klanten te verliezen.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je je Amazon-account kon verwijderen en je Amazon Prime-abonnement kon opzeggen. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in de opmerkingen hieronder achterlaten. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

gerelateerde berichten