Hoe u uw Android-telefoon kunt personaliseren met thema’s en launchers

De aanpasbaarheid van Android is een reden waarom veel mensen er de voorkeur aan geven. U kunt het uiterlijk, het gevoel en de functie van vrijwel elke Android-telefoon wijzigen met thema’s, aangepaste opstartprogramma’s en pictogrampakketten. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Op sommige telefoons kunt u thema’s installeren, terwijl u op alle Android-telefoons aangepaste opstartprogramma’s en pictogrampakketten kunt installeren. Deze gaan een lange weg om je telefoon uniek te maken, dankzij de bijna oneindige launcher en icon pack-aanpassingen.

Stap één: kies een thema (alleen sommige telefoons)

Bij sommige Android-telefoons kunt u een thema kiezen voor de telefoonkiezer, messenger, de app Instellingen en andere ingebouwde toepassingen. Deze zijn meestal zo eenvoudig als keuzes tussen lichte en donkere achtergronden, maar het is misschien geen alles-of-niets-zaak. De Pixel-lijn laat gebruikers bijvoorbeeld niet kiezen tussen een licht en donker thema voor het menu Instellingen, maar het menu Snelle instellingen, telefoonkiezer, messenger en sommige (maar niet alle) andere applicaties van Google kunnen afzonderlijk worden geschakeld tussen lichte en donkere modus.

Als je een vlaggenschip Galaxy-telefoon gebruikt, krijg je toegang tot de geweldige themawinkel van Samsung. Hiermee kunt u de pictogrammen wijzigen die worden gebruikt in het opstartprogramma van Samsung, de kleur van de menu’s Instellingen en Snelle instellingen, de berichten-app van Samsung, telefoonkiezer en andere ingebouwde toepassingen. Hiermee kunt u ook het uiterlijk van de navigatieknoppen wijzigen. Het thema dat ik gebruik (Material Dark genaamd) zorgt er bijvoorbeeld voor dat de navigatieknoppen eruitzien als die op vanille-Android-telefoons. Ten slotte kun je met Samsung Themes verschillende ontwerpen downloaden voor je Always-on-Display, dus zelfs als je telefoon gewoon op een tafel ligt, kun je pronken met een beetje persoonlijke flair.

  Hoe de Freeform Windows-modus in Android 7.0 in te schakelen [No Root]

Als u geen thema-opties krijgt met de ingebouwde apps van uw telefoonfabrikant, kunt u altijd een andere app uit de Play Store gebruiken. Je kunt gebruiken Google Berichten om sms te verzenden, en Solide verkenner om door bestanden te bladeren en te wisselen tussen een donker en een licht thema in die apps.

Stap twee: kies een launcher

De launcher is waar je de grootste kans ziet om je telefoon aan te passen. Het opstartprogramma is het eerste dat u ziet wanneer u uw telefoon ontgrendelt en waar u naartoe gaat als u geen app gebruikt. Naast het geven van een esthetische keuze, laten launchers je ook sneller door de telefoon navigeren met gebaren.

Nova Launcher is altijd populair. Het heeft een gratis versie waarmee u pictogrampakketten kunt gebruiken, pictogramgroottes kunt wijzigen, kunt kiezen tussen map- en lettertype-opties, app-snelkoppelingen kunt gebruiken en meer. De gratis versie is waarschijnlijk beter aanpasbaar dan het opstartprogramma dat op je telefoon is geleverd, maar de betaalde versie geeft je nog meer opties voor slechts $ 5. Mijn favoriete functies van de betaalde versie zijn gebaren en de mogelijkheid om apps uit je app-lade te verbergen. Mijn app-lade heeft in totaal vier apps zichtbaar omdat ik alle apps heb verborgen die zich in mijn startschermmap bevinden en die ik gewoon niet vaak gebruik.

  Persist verbetert de volumeregeling op Android via aangepaste profielen

U kunt ook een gebaar aan uw startscherm toevoegen door Nova-instellingen opnieuw te openen. Selecteer vervolgens “Gebaren en invoer” om de instellingen voor gebaren te wijzigen en gebruik de startknop om terug te gaan naar uw opstartprogramma en de gebaren uit te testen.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele van Nova’s kenmerken. Je kunt er nog veel meer mee.

Actie Launcher is ook populair. Het brengt de beste functies van Google’s Pixel Launcher naar elk Android-apparaat, zelfs degenen die vastzitten op oude versies van Android. U krijgt volledige ondersteuning voor pictogrampakketten, evenals de mogelijkheid om het formaat van pictogrammen automatisch aan te passen om ze uniformer te maken. Een van de meer unieke functies is Shutters: veeg omhoog over een app-pictogram om de widget te zien (als die er is). Je krijgt ook de beroemde Quickdrawer van Action Launcher, waarmee je vanaf de linkerkant van het scherm kunt vegen om alle apps te zien, in plaats van omhoog te vegen of op een knop op je startscherm te drukken.

Als geen van beide je aanspreekt – of als je gewoon door het konijnenhol van de launcher wilt gaan – zijn er nog veel meer opties in de Play Store. Probeer er een paar uit en kies er een die het beste bij je past.

  Tasker instellen en gebruiken op Android

Stap drie: Download een Icon Pack en achtergronden

Icon Packs zijn de kers op de taart van de aanpassing. Er zijn duizenden icon packs om uit te kiezen, dus je zult er zeker een vinden die je leuk vindt. Ik ga heen en weer tussen watjes en Moonshine Pro, afhankelijk van hoeveel kleur ik wil zien. De meeste pictogrampakketten kosten minder dan een dollar – als de ontwikkelaar al iets in rekening brengt – dus je kunt verschillende pakketten proberen zonder de bank te verslaan. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk een aangepast opstartprogramma nodig hebt voordat je een icon pack kunt gebruiken.

Achtergronden zijn ook een geweldige manier om je telefoon te laten opvallen. Je telefoon bevat waarschijnlijk een paar achtergronden om je op weg te helpen, maar apps zoals achtergronden nog meer keuze hebben. U kunt ook altijd een foto van uw kinderen, significante andere of favoriete huisdier als achtergrond instellen.

Je hoeft deze niet allemaal op je telefoon te gebruiken; zelfs een nieuwe achtergrond zorgt ervoor dat je telefoon zich onderscheidt van de rest. Welke launcher of pictogrammen je ook gebruikt, je telefoon is echt van jou.