Hoe u uw Android-telefoon kunt versnellen: 11 manieren

Een trage Android-telefoon kan vervelend zijn. Het kan uw productiviteit verminderen en u teleurstellen wanneer u wanhopig probeert een dringende e-mail te beantwoorden.

Geruchten over Apple opzettelijk oude iPhones vertragen maak een Android-gebruiker ook wantrouwend.

De gebruikers hebben misschien het gevoel dat ze geen controle hebben over de traagheid van hun Android-telefoon, maar dat is verre van waar. Veel redenen dragen bij aan de traagheid van Android-apparaten. Je kunt deze problemen echter snel oplossen met eenvoudige trucs die de Android-telefoon versnellen.

Veel gebruikers van Android-telefoons geven er de voorkeur aan hun apparaten niet te upgraden omdat ze een nieuw model op de markt zien. De oude Android-apparaten functioneren vaak traag.

Voordat we verder gaan met de trucs om Android-telefoons te versnellen, moeten we begrijpen waarom Android-telefoons traag worden.

Waarom worden Android-smartphones traag?

Ten eerste is het nodig om te begrijpen waarom Android-telefoons na verloop van tijd hun snelheid en soepelheid verliezen. Is het gewoon een natuurlijke verslechtering van de telefoon, of is het een defecte handset die zonder reden vastloopt?

Maak je geen zorgen! Er zijn talloze redenen waarom elke smartphone in de loop van de tijd traag wordt, en ze worden hieronder vermeld met de juiste uitleg.

Opslag vol

“Apparaatopslag vol” is een bericht dat iedereen vreest en dat niemand wil zien. Een Android-telefoon bereikt dit punt echter vroeg of laat vanwege de constante wens van gebruikers om nieuwe apps te proberen en te installeren.

Deze apps zijn de reden dat het Android-apparaat in de loop van de tijd langzamer wordt en ook regelmatig bevriest. Gebruikers negeren ook om de geback-upte foto’s en video’s uit hun interne opslag te verwijderen, omdat ze veel ruimte van de totale opslag gebruiken.

Update van besturingssysteem

Android-telefoons worden algemeen erkend voor tijdige updates en upgrades. Hoewel je geniet van nieuwe specificaties en functies die ermee gepaard gaan, is het misschien niet de beste optie voor elk apparaat. Een verouderde telefoon kan nog trager worden na het installeren van deze nieuwe upgrades.

De meeste bedrijven gebruiken de tactiek om de oude telefoons van hun gebruikers te vertragen door een buggy-OTA-update te pushen. Deze updates maken die telefoons zo laggy dat niemand die telefoon durft te gebruiken. Dus weinigen van hen proberen dat probleem op te lossen door hun apparaat te repareren, terwijl de meeste klanten uiteindelijk de nieuwste smartphone van hetzelfde bedrijf kopen omdat ze bekend zijn met hun gebruikersinterface (UI).

  13 Beste goedkope Android TV Box

Automatische app-updates

Na verloop van tijd worden Android-telefoons een autokerkhof voor onnodige apps. Deze ongebruikte apps nemen opslagruimte in beslag en worden zonder reden automatisch bijgewerkt. Sommige app-ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit die meer CPU- en RAM-ruimte in beslag nemen, wat de telefoon uiteindelijk vertraagt.

Hardwarevereisten

Hardware voor Android-telefoons heeft een optimale temperatuur nodig en wordt regelmatig schoongemaakt om beter te presteren. Bij het spelen van games raakt een telefoon vaak oververhit en plotselinge temperatuurveranderingen hebben op de lange termijn ook invloed op het processorvermogen. Enkele andere factoren die bijdragen aan de lage snelheid van een Android-telefoon zijn stofophoping in de microgebieden van de telefoon, condensatie of zelfs vrije val van de telefoon.

Achtergrond-apps

Op een Android-telefoon zijn meerdere apps geïnstalleerd en gebruikers gebruiken slechts enkele van die apps. Apps zoals lokale sms, e-mail, live wallpapers, enz. blijven de hele dag actief en verbruiken veel batterij en ruimte. Dit fenomeen maakt elke goed presterende Android-smartphone een beetje langzamer. Achtergrond-apps zuigen al het cachegeheugen op, wat de belangrijkste factor is die ervoor zorgt dat Android-telefoons trager worden.

Verslechtering van het telefoongeheugen

Android-smartphones gebruiken NAND-flashgeheugen omdat het snel en goedkoop is. Het vertraagt ​​echter geleidelijk als het de totale opslagcapaciteit gevaarlijk vol raakt. Zelfs als er veel taken tegelijkertijd op de telefoon worden uitgevoerd, moet deze alle lees- en schrijfbewerkingen met hoge intensiteit vanuit het geheugen uitvoeren. Dit kan ook leiden tot verslechtering van het telefoongeheugen. De kwaliteit van het geheugen dat op de telefoon is geïnstalleerd, kan op de lange termijn nadelig worden beïnvloed.

Te veel apps

Als u te veel apps tegelijkertijd op de Android-telefoon uitvoert, kunnen prestatieproblemen ontstaan. Overschakelen van de ene app naar de andere kost vaak veel geheugen en daarom kan het een trage ervaring veroorzaken als andere apps op stand-by staan. Zware apps vertragen de telefoon ook als er onvoldoende RAM is. Enkele van de beroemde voorbeelden van dergelijke zware apps zijn Call of Duty, Facebook en nog veel meer.

Tips om je Android-telefoon sneller te maken

Nadat je hebt begrepen waarom de Android-telefoon mogelijk langzamer gaat werken, is het nu tijd om oplossingen te bespreken die je kunnen helpen Android-telefoons sneller te maken.

Ruimte vrijmaken

Om een ​​soepele werking van het Android-apparaat te garanderen, mag de interne opslagcapaciteit van de telefoon nooit tot de rand worden gevuld. Navigeer naar instellingen om te zien hoeveel opslagruimte al is verbruikt. Installeer apps voor het opschonen van ongewenste e-mail zoals CCleaner en Avast om ruimte vrij te maken als de Android-telefoon geen dergelijke ingebouwde app heeft.

  Hoe u het Android-privacydashboard op elk apparaat kunt krijgen

Slechts met een paar tikken kan CCleaner een paar MB’s van de ruimte vrijmaken, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat de smartphone zijn prestaties verbetert.

Gebruik een lite-versie van apps

App-ontwikkelaars begrijpen het probleem van de brandende ruimte van moderne Android-gebruikers. Dit is de reden waarom alle beroemde en essentiële apps zoals Google, Facebook, Instagram en Twitter lite-versies bieden. Lite-versies werken snel en nemen minder ruimte in beslag. Het gebruik van lite-versies van beschikbare apps is dus de beste oplossing om Android-telefoons te versnellen voor gebruikers die ruimteproblemen hebben.

Verwijder ongebruikte apps

Het is belangrijk om de telefoon regelmatig op te ruimen en alle apps te verwijderen die zonder medeweten van de gebruikers zijn geïnstalleerd en apps die nooit zijn gebruikt of geen doel meer hebben.

Fabrikanten installeren sommige apps bewust in de vorm van OTA-updates. Die apps staan ​​bekend als bloatware-apps. Het verwijderen van de onnodige apps zal ruimte vrijmaken en uiteindelijk de Android-telefoon versnellen.

Update de software

Android-fabrikanten verbeteren voortdurend de gebruikerservaring door middel van regelmatige updates en upgrades. Deze software-updates werken een tijdje op magische wijze na aankoop, en daarna blijven ze altijd achter. Ze bieden nieuwe functies, specificaties, soepelheid en betere prestaties. Het helpt om bronnen vrij te maken die op hun beurt helpen bij het soepel functioneren van het systeem.

Dit wordt alleen gesuggereerd tijdens de eerste paar maanden van de lancering van de smartphone, omdat bedrijven na 2-3 jaar opzettelijk OTA-updates pushen die de telefoon vertragen. Werk uw telefoons dus voorzichtig bij nadat u de updatebeschrijving correct hebt gelezen.

Cache wissen

Apps slaan continu gegevens op en optimaliseren de aanbevelingen op basis van die gegevens. Gegevens zoals eerder bekeken video’s, opgeslagen sites, geboekte hotels, gezochte producten en nog veel meer. Al deze gegevens worden opgeslagen, waardoor de app soms traag laadt. Het wissen van de cache kan tonnen ruimte vrijmaken die de snelheid van het Android-apparaat zal verbeteren.

Automatische updates uitschakelen

Het is mogelijk dat de Android-gebruiker de automatische updates van de apps, die de ruimte sneller kunnen vullen dan wat dan ook, niet heeft uitgeschakeld. Om dit te voorkomen, ga je naar Play Store > Instellingen > Apps automatisch updaten > selecteer ‘Alleen via wifi of apps niet updaten’. Dit proces helpt de ruimte te beheren en handmatig te beslissen welke apps updates nodig hebben.

Cloud opslag

Cloudopslag biedt extra opslagruimte van 1 GB tot 1 TB. Dit helpt bij het vrijmaken van de interne opslag van het Android-apparaat. Cloud maakt automatisch back-ups, beschermt de gegevens en laat gebruikers de bestanden delen. Zo raakt de interne opslag niet vol en blijft deze soepel functioneren.

  12 Tip Calculator-apps voor Android en iOS

Ontwikkelaarsopties

Deze truc kan de snelheid van het Android-apparaat aanzienlijk verbeteren. Ontwikkelaarsopties kunnen de overgang en vensteranimaties wijzigen. Navigeer naar instellingen> over de telefoon> tik vijf keer achter elkaar op het buildnummer om de ontwikkelaaroptie in te schakelen. Nu verschijnen de ontwikkelaaropties in de instellingen, die gebruikers extra instellingen bieden, zoals de duur van de dia-animatie > de overgangsanimatieschaal > zet de animatieschaal van vensters uit.

Telefoon niet updaten

Voor verouderde Android-telefoons kan het installeren van updates meer kwaad dan goed doen. Oude telefoons hebben over het algemeen weinig opslagruimte, terwijl nieuwe upgrades meer ruimte nodig hebben om soepel te kunnen werken. Deze toestand van elke telefoon kan de prestaties beïnvloeden, de telefoon traag maken en de dagelijkse werking van essentiële apps verpesten.

Herstart telefoon

Het is een goed idee om de Android-telefoon om de paar dagen opnieuw op te starten, zoals elke andere machine, zoals een laptop en desktop. Opnieuw opstarten kan het Android-apparaat ook versnellen, hoewel niet voor een langere periode. Opnieuw opstarten helpt ook om tijdelijke bestanden te verwijderen en bronnen op de achtergrond vrij te maken. Het komt expliciet ten goede aan low-end Android-apparaten met weinig RAM’s, zoals 4 GB of 6 GB.

Reset het apparaat

Wanneer geen enkele optie werkt, komt de resetknop te hulp. Als het Android-apparaat enorm is vertraagd, kan een fabrieksreset de soepelheid zeker verbeteren en u een hoge snelheid geven. Maar voordat u het apparaat reset, is het essentieel om een ​​back-up te maken van cruciale gegevens en bestanden. Navigeer naar de instellingen en selecteer de fabrieksresetoptie om een ​​fabrieksreset in elke Android-smartphone te impliceren.

Overzicht

Het gebruik van de Android-telefoon is enorm toegenomen. Hoewel enkele tips en trucs helpen om de telefoon schoon te houden en soepel te laten werken, is het ook duidelijk dat deze na verloop van tijd langzaam zal worden. Dit artikel biedt verschillende manieren om hun Android-apparaten te versnellen en te genieten van een betere algehele ervaring.

U kunt ook enkele Android-antivirus-apps bekijken om malware te verwijderen die uw telefoon mogelijk vertraagt.

gerelateerde berichten