Hoe u uw auto kunt ontgrendelen met uw Android 12-telefoon

Het idee om van je Android 12-telefoon een digitale autosleutel te maken om je auto te ontgrendelen, is zowel opwindend als intrigerend.

Google hoopt smartphones het centrum van het dagelijks leven en de activiteiten van klanten te maken door digitale autosleutels te leveren.

Ervan uitgaande dat uw telefoon Android 12 of hoger heeft, zoals Samsung Galaxy S21, kunt u er eenvoudig de digitale autosleutel-applicaties op downloaden. Het Google-team hoopt de digitale autosleutel-applicatie echter ook voor smartphones met andere versies van Android verder te ontwikkelen.

Als je een compatibele auto en een Android 12-telefoon hebt, lees dan verder om te leren hoe je ze kunt koppelen, zodat je je auto kunt ontgrendelen zonder de sleutel te hoeven verwijderen.

Wat is een digitale autosleutel en hoe werkt deze?

De digitale autosleutel werkt meestal op twee manieren, die worden gedefinieerd op basis van de technologie die is gebruikt om deze te ontwikkelen:

In de toepassing voor digitale sleutels is een sensor voor radiotransmissie ingebouwd die de richting van het signaal dat uit uw auto komt, als een radar lokaliseert. Met behulp van Ultra-Wideband (UWB)-technologie is het nu mogelijk om auto’s met UWB te lokaliseren en ermee te communiceren.

Met behulp van deze technologie kunt u uw auto vergrendelen en ontgrendelen zonder zelfs maar uw telefoon eruit te halen. Dankzij de bestaande UWB-technologie functioneert uw digitale sleutel dus perfect, zelfs als u ongeveer een meter van uw auto staat. Zo kunt u uw telefoon in uw achterzak houden en toch uw autodeur ontgrendelen.

  Geluidsinstellingen openen en aanpassen op Android

Als uw auto over Near Field Communication (NFC) beschikt, hoeft u alleen maar uw smartphone te pakken en de deur van uw auto wordt in een mum van tijd ontgrendeld. NFC-technologie vereist geen contact om gegevens tussen twee apparaten uit te wisselen.

Bovendien functioneert deze technologie binnen een radiofrequentieveld met een basisfrequentie van 13,56 MHz, die gegevens kan uitwisselen binnen een bereik van maximaal 100 meter.

De technologie van de fabrikant in de auto bepaalt de prestaties van de digitale sleutel. Aangezien de meeste autofabrikanten, waaronder Ford, GM en Honda, draadloze Android Auto in hun auto’s, stelt de nieuwe functie van Google autobezitters in staat om hun voertuigen te vergrendelen en ontgrendelen met hun smartphones.

Keyless Entry-systeem voor auto’s

Er is een andere manier om digitale auto’s te categoriseren op basis van hun keyless entry-systeemtype. Tot nu toe zijn er twee soorten keyless entry-systemen ontwikkeld:

PKE: Passive Keyless Entry (PKE) is een technologie waarbij bestuurders hun digitale autosleutels binnen een meter van de deuren van hun voertuig moeten brengen.

Zodra de digitale autosleutel in de buurt van de autodeuren is geplaatst, maakt deze onmiddellijk verbinding met het autosysteem en worden de deuren ontgrendeld nadat de identiteit van de eigenaar is gevalideerd. U hoeft verder niets te doen om het portier van uw auto te openen.

RKE: Met de Remote Keyless Entry kunnen autobezitters hun auto ontgrendelen met hun digitale sleutel terwijl ze zich binnen een bepaalde afstand van hun voertuigen bevinden. Dit type digitale autosleutel werkt op basis van een radiofrequentiesignaal. U hoeft uw smartphone dus niet naast uw auto te plaatsen.

Methode #1: Gebruik je Android 12-telefoon als digitale sleutel om je auto te ontgrendelen

U moet eerst uw telefoon aan uw voertuig koppelen. Je kunt het op verschillende manieren doen.

  Gebruik deze 13 batterijbesparende apps op uw Android- of iOS-mobiel

Met behulp van de applicatie van de autofabrikant:

Een paar autofabrikanten, waaronder BMW, hebben aangepaste toepassingen waarmee autobezitters hun auto kunnen ontgrendelen met een digitale sleutel.

Om uw digitale autosleutel te activeren met behulp van de applicatie van uw autofabrikant, moet u deze stappen volgen:

Stap 1: Download de app van Google Play. Het hier getoonde voorbeeld is voor BMW. Gebruik voor andere fabrikanten hun app.

Stap 2: Open vervolgens de app en stel uw account in.

Stap 3: Zoek in de app naar het gedeelte “digitale autosleutel” om uw auto aan uw account te koppelen.

Stap 4: Leg uw telefoon naast uw autosleutellezer en wacht tot het koppelingsproces is voltooid.

Tik na het koppelen op de optie Toevoegen aan startscherm op uw smartphone om direct toegang te krijgen tot uw digitale autosleutel.

De autohoofdeenheid gebruiken:

Stap 1: Selecteer de “Digital Key Setup” op de autohoofdeenheid.

Stap 2: Leg je telefoon naast de autosleutellezer.

Stap 3: Tik op “Uw digitale sleutel instellen”

Stap 4: Log vervolgens in met uw Google-account.

Stap 5: Bekijk de voorwaarden en selecteer “Akkoord en doorgaan”

Stap 6: Voer uw activeringscode in.

De naam van uw oorspronkelijke digitale sleutel is “uw gebruikersnaam + uw telefoonmodel”, maar u kunt deze desgewenst wijzigen.

Stap 7: Leg vervolgens uw telefoon naast de autosleutellezer zodat ze kunnen koppelen.

Stap 8: Tik op “Toevoegen aan startscherm” voor gemakkelijke toegang in de toekomst.

Je kunt je auto ontgrendelen met je Android 12-telefoon zodra je ze hebt gekoppeld.

Methode #2: ontgrendel uw auto met Android 12-telefoon met behulp van de Keyconnect-app

U kunt KeyConnect installeren op uw Android 12-smartphone als uw autofabrikant nog geen app heeft gebouwd voor zijn digitale autosleutel.

Controleer voordat u de app downloadt of deze compatibel is met uw telefoon door de onderstaande stappen te volgen:

  Google URL Shortener is een geweldige onofficiële Goo.gl Android-client

Stap 1: Neem contact op met uw autofabrikant om te controleren of uw auto is uitgerust met: draadloos Android Auto.

Stap 2: Ga vervolgens naar de KeyConnect-website.

Stap 3: Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer Compatibiliteit controleren.

Stap 4: Voer daarna het VIN-ID van uw auto in om te controleren of de app hiermee compatibel is.

Stap 5: Volgende, download de KeyConnect van Google Play als het het merk en model van uw auto ondersteunt. KeyConnect ondersteunt meer dan 20 automerken in de Verenigde Staten.

Stap 6: Start de app en koppel deze met uw auto.

Met deze app op je Android 12-telefoon kun je nu je auto vergrendelen en ontgrendelen.

Conclusie

Ondanks ontwikkelingen in de technologie van digitale autosleutels, is het nog steeds onduidelijk of digitale autosleutels een sleutelfunctie of een vluchtige trend zullen worden in het tijdperk van smartphones.

Omdat dit een nieuwe technologie is, moeten autofabrikanten en -eigenaren de door Google gelanceerde digitale autosleutels testen op betrouwbaarheid.

Met name moeten ontwikkelaars van digitale autosleutels autobezitters beloven dat de toegang tot hun voertuigen niet wordt beperkt in het geval van een technische storing.

De techniek achter digitale autosleutels moet nog verder ontwikkeld worden. Met name autofabrikanten en Google moeten doorgaan met het ontwikkelen van digitale autosleuteltechnologie die compatibel is met andere Android-versies.

U kunt nu enkele slimme huisgadgets bekijken die u kunt gebruiken.

gerelateerde berichten