Hoe u uw eerste NFT kunt slaan (en deze te koop kunt aanbieden!)

Af en toe duikt er een trend op die de manier waarop we met dingen omgaan volledig verandert. En inmiddels kent u waarschijnlijk de term Web3, NFT of het gedecentraliseerde web. Als je platforms zoals Twitter en Instagram gebruikt, is het zelfs vrij moeilijk om het te missen.

Plots vervangt iedereen zijn profielfoto’s door computergegenereerde gepixelde karakters. Iedereen, van crypto-enthousiastelingen tot echte beroemdheden, lijkt hun tenen in deze trend te hebben ondergedompeld. Deze gepixelde kunstcollecties zijn meestal bekend als NFT’s of niet-vervangbare tokens.

En in dit artikel gaan we uitgebreid praten over NFT’s.

Het belangrijkste is dat we de vraag willen beantwoorden: “Wat is een NFT?”. En hoe u er zelf een kunt maken en deze te koop kunt publiceren.

Laten we dus bij het begin beginnen.

Wat is een NFT?

Een NFT, wat een afkorting is voor “Niet-fungible token”, is een stuk van een digitaal bezit dat is opgeslagen op de Ethereum-blockchain. Non-fungible betekent simpelweg dat elk individueel stuk uniek is en niet kan worden gerepliceerd.

Als u of iemand anders een NFT maakt, krijgt u automatisch een token toegewezen voor uw individuele asset. En dit token is de enige manier om te verifiëren dat u inderdaad de eigenaar bent van dat specifieke stuk.

De tokens worden volledig op de Blockchain opgeslagen en zijn voor iedereen zichtbaar. Dit helpt bij het creëren van een sterk gevoel van eigendom, dat vervolgens kan worden gevalideerd door degenen die interactie hebben met uw digitale activa. De toepassing van NFT’s is eenvoudig genoeg om te begrijpen. Maar hun bruikbaarheid in real-world scenario’s is veel breder dan alleen een crypto-activum.

Laat me dit nader toelichten.

Waarom zijn NFT’s populair?

Het valt niet te ontkennen dat mensen veel discussie hebben over de bruikbaarheid van NFT’s in real-world scenario’s. Maar door dat te zeggen, is het moeilijk te ontkennen dat het idee van gedecentraliseerd eigendom aantrekkelijk is.

In de afgelopen maanden, projecten zoals Royal zijn begonnen met het stroomlijnen van NFT’s door muzikanten van wereldklasse zoals Nas op hun platform te onboarden. Door een deal te sluiten met Nas om zijn muziek op de blockchain te publiceren, kunnen fans een stuk van de muziek kopen en de rechten erop bezitten.

Dus als iemand naar de liedjes van Nas luistert en hij wordt ervoor betaald, dan kun jij ook een deel van die inkomsten krijgen. Dit is aantrekkelijk omdat het een diepere verbinding creëert tussen de artiest en zijn fans. In feite plaatst het kunstenaars terug in de bestuurdersstoel van het bezitten van hun kunst.

Ter vergelijking: artiesten die bij bureaus zijn getekend, ontvangen over het algemeen een nominale vergoeding van de totale inkomsten. Maar door hun werk op een gedecentraliseerd platform te publiceren, krijgen ze niet alleen het volledige eigendom, maar kunnen ze ook fans betrekken om te helpen en de populariteit van hun kunst te vergroten.

Er zijn tal van platforms waar je coole NFT-projecten kunt volgen.

Wat is minten?

In termen van de leek is iets op de blockchain ‘munten’ het equivalent van het maken van een document dat bewijst dat je eigenaar bent van dat iets.

  Communiceer met slechthorenden zonder ASL op de iPhone te gebruiken

Het enige verschil is dat dit document het adres van uw crypto-portemonnee is. En het zal voor iedereen te zien zijn. Deze benadering van “slimme contracten” helpt frauduleuze activiteiten en verdachte claims te elimineren.

Het kan echter ook op zichzelf problemen veroorzaken. Als u ooit de toegang tot uw crypto-portemonnee verliest, verliest u ook uw vermogen om het eigendom te verifiëren.

Dus, nu we de basis uit de weg hebben geruimd, gaan we het proces van het maken van een eigen NFT verkennen.

Kun je gratis een NFT minten?

Een van de eerste dingen die mensen vragen over het minten van een NFT is: “Kun je gratis een NFT minten?”. En het korte antwoord is: ja. Het is mogelijk om gratis een NFT te minten en veel platforms bieden deze service aan.

Het lange antwoord is iets ingewikkelder en belangrijk om te begrijpen. Hoewel het mogelijk is om gratis een NFT te maken en te publiceren, zal op een gegeven moment iemand gaskosten (transactiekosten) moeten betalen en als u het niet zelf wilt doen, zal de persoon die uw NFT koopt, dat moeten doen.

Hier is een definitie voor gaskosten:

De term gas verwijst naar de hoeveelheid Ethereum die nodig is voor iedereen om te communiceren met ETH Blockchain. De gaskosten zijn de bijbehorende kosten die gepaard gaan met het verifiëren van transacties door mijnwerkers. Dit is handig omdat het een sterkere beveiliging biedt door te voorkomen dat kwaadwillenden het netwerk spammen.

Hoewel het om veiligheidsredenen nuttig is, het aspect gaskosten van Etherum wordt grotendeels als een slechte zaak gezien. Er zijn plannen om het Etherum-netwerk te verbeteren door: het introduceren van een consensuslaag – maar dit is nog steeds een werk in uitvoering en het kan enige tijd duren voordat het van kracht wordt.

Hoe maak (Mint) een NFT

Om het hele proces te vereenvoudigen, gaan we voor deze tutorial twee platforms gebruiken. Ten eerste MetaMask voor het maken van een crypto-portemonnee op de Etherum-blockchain. En ten tweede OpenSea – de meest populaire NFT-marktplaats ter wereld.

Alleen al met deze twee platforms kunt u van nooit een NFT gemaakt hebben naar het te koop aanbieden ervan!

Allereerst, hoe maak je een Etherum-portemonnee aan?

Een ETH-portemonnee maken met MetaMask

MetaMask heeft bijna 25 miljoen gebruikers. Het platform biedt een moeiteloze manier om uw eerste Etherum crypto-portemonnee te maken. Het belangrijkste is dat u MetaMask nodig heeft om te communiceren met de OpenSea-marktplaats.

In feite is het onmogelijk om een ​​NFT op OpenSea te publiceren, tenzij u uw Etherum-portemonnee bij de hand hebt. Jij kan download MetaMask voor Chrome, Firefox, Brave, Edge en iOS- en Android-apparaten.

Eenmaal gedownload, wordt u door een stapsgewijze zelfstudie geleid over het maken van uw eerste crypto-portemonnee.

Het onboardingproces laat u kennismaken met enkele basisbeveiligingsprincipes. De belangrijkste daarvan is de geheime herstelzin. Deze geheime zin van 12 woorden is de enige manier om uw portemonnee echt te beveiligen. Zorg er daarom voor dat u het ergens veilig naast uw wachtwoord hebt opgeslagen.

MetaMask genereert de zin automatisch en u moet deze onmiddellijk op een veilige plaats opslaan. Veel mensen bewaren het liever in een wachtwoordmanager, maar het kan ook een verstandig idee zijn om dit op een fysieke locatie te doen.

Daarnaast wil je misschien een van de opties overwegen die worden beschreven in ons artikel over crypto-beveiligingsmaatregelen.

  Hoe quote-retweets van een tweet te vinden

Als je hier voorbij bent, ben je klaar. Hoera! MetaMask heeft zojuist uw eigen Etherum crypto-portemonnee gemaakt.

Het adres kan ook worden geverifieerd met Etherscan. Houd er rekening mee dat u uw nieuwe portemonnee kunt gebruiken om te communiceren met vrijwel elke op blockchain gebaseerde service die Etherum ondersteunt.

Dus nu we een portemonnee hebben, is het tijd om onze eerste NFT op de OpenSea-marktplaats te maken en te vermelden.

Een NFT publiceren op OpenSea

Open zee is de thuisbasis van enkele van de grootste crypto-collecties ter wereld.

Op een willekeurige maand verwerkt het platform meer dan $ 3 miljard aan digitale activa. En vanwege zijn populariteit is het veel waarschijnlijker dat u een verkoop voor uw nieuwe NFT zult aantrekken. Bovendien maakt OpenSea het ongelooflijk eenvoudig om uw kunstwerk in te dienen voor een openbare vermelding.

Als je naar de OpenSea Create pagina, krijgt u dit scherm te zien:

Omdat we al een MetaMask-portemonnee hebben, kunnen we eenvoudig op de MetaMask-optie klikken. Hierdoor wordt een geautomatiseerde service geactiveerd om uw MetaMask-portemonnee te verbinden met de OpenSea-infrastructuur.

U moet enkele basisvoorwaarden accepteren, maar verder niets.

En zodra u klaar bent, zal OpenSea de interface Create a New Item presenteren. Soortgelijk:

Op deze pagina kunt u het daadwerkelijke digitale activum kiezen dat u wilt minten. OpenSea ondersteunt afbeeldingen, video’s, audiobestanden en 3D-modellen. En de maximale bestandsgrootte voor elk is 100 MB.

U kunt ook details opnemen zoals de naam van uw NFT, een externe pagina die uitlegt waar het over gaat en een beschrijving. Als alternatief kunt u kiezen tussen Etherum en Polygon als de blockchain waarop u uw nieuwe NFT wilt publiceren.

Op dit punt kunt u eenvoudig op Maken klikken en u bent klaar. U wordt automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe NFT-vermelding:

Ik moet toegeven, het is niet mijn meest trotse kunstwerk. Maar ter wille van een voorbeeld – ik denk dat het behoorlijk goed werk doet.

Op dit punt heb je twee keuzes:

  • Laat het zoals het is. Dit betekent dat uw nieuwe NFT op de OpenSea-marktplaats wordt vermeld en beschikbaar is voor biologische kopers. Individuele kopers kunnen aanbiedingen doen op uw vermelding en u kunt ze accepteren of weigeren.
  • Verkopen. Verkopen betekent dat u een prijs in gedachten heeft en de NFT openbaar wilt verkopen in plaats van te wachten op een bod. U kunt kiezen uit een vaste prijs of kiezen voor veilingstijl.

Je kunt er ook voor kiezen om het kunstwerk gewoon met rust te laten.

Maar voor veel mensen is de belangrijkste attractie van NFT’s de mogelijkheid om ze te verkopen of te verhandelen met anderen. Voor sommigen gaat het om prestige, voor anderen om sociaal bewijs.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het puur voor de winst doen. De vraag is dus: hoe verkoop je je digitale activa als je er nog nooit een hebt verkocht?

Hoe een NFT verkopen?

Voor veel van de early crypto adopters is het bezit van een duur digitaal kunstwerk een statussymbool. De bodemprijs voor Bored Ape Yacht Club is ongeveer 93 ETH op het moment van schrijven. Dit vertaalt zich naar ongeveer $ 230.000 USD, maar kan oplopen tot $ 500.000, afhankelijk van de prijs van Etherum.

Dat is veel geld om te betalen voor een digitaal bezit. En het heeft zeker veel aandacht gekregen van mensen die ook deel willen uitmaken van de trend.

Maar niet iedereen gaat zijn nieuw geslagen kunst voor duizenden dollars verkopen. En blindelings in deze trend springen zou onverstandig zijn.

  Hoe u het DNS-serveradres en de instellingen voor uw computer kunt wijzigen

Daarom hier mijn top 3 tips voor het versnellen van het verkoopproces.

Gebruik je creatieve vaardigheden

Of je nu een afbeelding of een nummer probeert te verkopen op de blockchain, het is belangrijk dat je project voortkomt uit creativiteit. Met zoveel mensen die op de trein stappen, is er een zorgvuldige planning nodig om op te vallen tussen de gemiddelde lijsten.

Als je niet weet waar je moet beginnen, raad ik je aan om de projecten te verkennen die mensen al hebben gepubliceerd. Praat met mensen die hun kunstwerk hebben verkocht voor 1 of 2 Etherum en vraag hen: hoe hebben ze het gedaan?

Een ding dat specifiek opvalt aan Web3 en NFT’s, is het gemeenschapsaspect. Mensen staan ​​open om te praten over hun successen en hun mislukkingen. En vragen kan nooit kwaad.

Word lid van gemeenschappen

Lid worden van een gelijkgestemde gemeenschap is de gemakkelijkste manier om uw kunst en andere digitale middelen te promoten. De meest opvallende zijn Twitter, Discord en Clubhouse. Als u de laatste trends niet bijhoudt, loopt u mogelijk potentiële klanten voor uw kunst mis!

Sites zoals NFT-kalender aankomende drops laten zien. Dit kan je startpunt zijn om te zien wie de drop publiceert en wat hun communitylinks zijn. Mijn persoonlijke favoriet is Twitter.

Je kunt een of twee mensen in de ruimte volgen en binnen een week ken je minstens 100 andere mensen die gepassioneerd zijn over deze ruimte.

Intentie is alles

Als u geen oprechte interesse toont in de Web3-beweging, kan het een absolute verveling zijn om te proberen uw NFT te verkopen. Als zodanig zou het waarschijnlijk helpen als u tijd besteedt aan het leren over crypto in het algemeen.

Ben je gepassioneerd door het idee van een gedecentraliseerd web? Wil je leven in een toekomst waarin artiesten hun fans kunnen betrekken bij hun creatieve proces?

Hoewel de beweging nog nieuw is, gebeurt er veel achter de schermen. En als u de intentie toont om te leren en te begrijpen, kunt u snel gelijkgestemde mensen naar uw kring trekken. Dit kunnen uiteindelijk ook de mensen zijn die graag een van uw kunstwerken zullen aanschaffen!

Conclusie

Voor hoe ingewikkeld Blockchain kan zijn om te begrijpen, het creëren van een NFT lijkt geen probleem te zijn. In dit artikel hebben we geleerd dat het minen van een eenvoudige digitale foto op de blockchain minder dan een paar minuten duurt.

Het is ook gratis om te doen, maar zoals we hebben geleerd – gaskosten zijn een ding.

Anders dan dat, denk ik dat we de absolute basis van dit alles hebben behandeld.

Last but not least, er zijn altijd meer dingen om over te leren, namelijk – hoe u een NFT-verzameling kunt maken die vergelijkbaar is met die van CryptoPunks en anderen.

Wil je wat gratis crypto? Hier zijn 7 manieren om gratis cryptocurrency te verdienen.

gerelateerde berichten