Hoe u uw elektronica inpakt voor vliegreizen

Vakanties blijken een geweldige kans te zijn om uw elektronica buitenshuis te gebruiken. Maar net dit jaar verbood de Amerikaanse regering lithium-ionbatterijen uit ingecheckte tassen. Dus, hoe moet je die laptop inpakken?

Dit is niet alleen een kwestie van TSA-compliance; dit is een kwestie van gemak. Als u van plan bent om tijdens uw volgende vakantie een heleboel grote elektronica mee te nemen, moet u deze in uw handbagage kunnen organiseren. Anders zal uw vlucht een nog grotere ergernis zijn.

Je moet elektronica in een handbagage verpakken

Lithium-ionbatterijen zijn een relatief stabiele energiebron. Maar als het je lukt om een ​​Li-ion batterij te doorboren of oververhitten, zal deze in brand vliegen. De US DOT weet dat dit een veiligheidsrisico vormt voor vliegtuigen en heeft lithium-ionbatterijen uit de vrachtruimte van alle passagiersvluchten verbannen.

Dit is niet alleen een voorzorgsmaatregel tegen bommen en met voorbedachten rade Li-ion branden. Weet je nog toen Samsung-telefoons waren opblazen in de zakken van mensen? Ja, het blijkt dat een defecte of beschadigde Li-ion batterij per ongeluk kan ontbranden. En de donkere, rommelige laadruimte van een vliegtuig is waarschijnlijk de laatste plek waar je een brand wilt stichten.

Wat betekent dit voor jou? Welnu, je zult al je Li-ion-elektronica in een handbagage (of in je zak) moeten meenemen. Met telefoons of tablets is dit niet zo’n groot probleem. Maar het kan een groot ongemak zijn als u een laptop, een Bluetooth-luidspreker, draagbare batterijen of andere grote Li-ion-elektronica op uw vlucht probeert mee te nemen.

  Perfecte perspectiefverschuivingen maken in Photoshop voor afbeeldingen en logo's

Over het algemeen kunt u zoveel lithium-ionbatterijen in uw handbagage meenemen als u wilt. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben hun eigen beperkingen, maar als je maar een handvol apparaten meeneemt, hoef je je waarschijnlijk niet al te veel zorgen te maken.

Respecteer het verbod, zelfs als het niet wordt afgedwongen

Weet je nog hoe ik je vertelde dat lithium-ionbatterijen verboden zijn in de vrachtruimte van passagiersvluchten? Ik heb niet gelogen, maar de Federal Aviation Administration handhaaft dit verbod nog niet streng.

Volgens de FAA, apparaten die lithium-ionbatterijen bevatten “moeten in handbagage worden bewaard.” Maar als u het verbod negeert en deze elektronica in ingecheckte bagage verpakt, dan “moeten ze volledig worden uitgeschakeld, beschermd tegen onbedoelde activering en verpakt, zodat ze beschermd zijn tegen beschadiging.”

U kunt uw koffers dus technisch inpakken zoals u dat wilt. Maar ik zou je sterk aanraden om het verbod te behandelen alsof het de wet is. De overheid is een rommelig, bureaucratisch bedrijf. Alleen omdat de FAA dit verbod behandelt alsof het een suggestie is, wil nog niet zeggen dat uw lokale TSA-agenten er hetzelfde over denken. Bovendien is uw elektronica sowieso veiliger in handbagage.

Hoe in te pakken voor het TSA-controlepunt

Of je het nu leuk vindt of niet, de TSA is je grootste pre-flight lithium-ion obstakel. Weet u hoe u volgens de TSA uw schoenen en handbagage in een plastic bak moet doen? Nou, je moet ook alle elektronica die groter is dan een mobiele telefoon uit je tas halen. Deze elektronica plaats je vervolgens in aparte bakken, omdat ze niet op elkaar gestapeld kunnen worden.

  De enquêtetools van Microsoft Teams gebruiken

Dit is niet het grootste gedoe ter wereld, zolang je tas maar netjes is georganiseerd. Als je een rugzak of een kleine koffer gebruikt, probeer dan je kleding naar beneden te pakken en je elektronica naar boven. Of u kunt een attaché aan uw elektronica wijden. Op die manier kunt u uw elektronica snel verwijderen en vervangen terwijl u door het TSA-controlepunt gaat.

Als je een heleboel kleine elektronica meeneemt, zoals kabels en batterijen op je vlucht, dan raad ik je aan ze in een TASSMART of Basisprincipes van Amazon kabel geval. Deze gevallen maken het gemakkelijker om uw spullen te lokaliseren, en ze kunnen helpen om ongebruikelijke TSA-ontmoetingen te verminderen.

Hoe u het meeste uit uw handbagage kunt halen

Je moet al je elektronica meenemen via handbagage, maar de kans bestaat dat je ze niet allemaal tijdens de vlucht hoeft te gebruiken. Aangezien u duidelijk niet bij de elektronica in het bagagecompartiment kunt, kunt u nuttige elektronica, zoals tablets en draagbare gameconsoles, beter in een kleinere tas bewaren die onder uw stoel of op uw schoot past. Een rugzak, onder zadeltas, attaché, of elektronica organisator zou gewoon goed moeten werken. Of u kunt de benodigdheden gewoon uit uw bagage halen voordat de vlucht begint.

Idealiter is je handbagage zo licht mogelijk. Misschien neem je maar een paar kledingstukken, hygiënische producten, een boek, wat snacks en je elektronica mee in je handbagage. Maar als je een goedkope schaatser bent (zoals ik), dan is de kans groot dat je jezelf wilt martelen door alles in een rugzak te stoppen en volledig af te zien van de dure en vervelende ingecheckte tas-ervaring.

  Snel e-mails omzetten in taken

Er zijn enkele problemen met de sadistische handbagage-methode. Als je tas ongeorganiseerd is, is het moeilijk om snel dingen te vinden die je nodig hebt. Als hij te groot is om onder je stoel te passen, moet je hem in het bagagevak boven je hoofd gooien. Nog een keer, onder stoeltassen, hecht aan, en elektronica organisatoren maak hier het verschil. Je kunt een rugzak of koffer aan kleding besteden en een kleine extra tas of organizer gebruiken voor je elektronica.

Overweeg om u aan te melden voor TSA Pre-Check

Het inpakken van je elektronica is vrij eenvoudig, zolang je maar georganiseerd blijft. Maar als je een hekel hebt aan het organiseren van tassen en je een hekel hebt aan het meenemen van je elektronica voor de TSA, dan kunnen de lithium-ionregels van de DOT super vervelend zijn. Gelukkig kun je je aanmelden voor het TSA Pre-Check-programma en het gebruikelijke screeningproces overslaan.

Aanmelden voor TSA Pre-Check kan tijdrovend zijn, maar het is de moeite meer dan waard. U moet een persoonlijk interview afnemen, vingerafdrukken verstrekken en de TSA een federale achtergrondcontrole laten uitvoeren. Als je ooit hebt gesolliciteerd naar een baan bij de overheid, is het praktisch hetzelfde proces. Als je eenmaal bent doorgelicht door de TSA, betaal je $ 85 voor een vijfjarige inschrijving, en dat is alles.

Als je eenmaal bent ingeschreven voor TSA Pre-Check, mag je de TSA Pre-Check-baan afgaan in plaats van de reguliere, plebeian TSA-baan. De ervaring is vergelijkbaar met een Disney Fast Pass. De rij is niet zo lang, je hoeft je elektronica niet uit je tas te halen en je hoeft je schoenen niet uit te doen.

bronnen: FAA