Hoe u uw foto’s veilig kunt houden terwijl u aan het fotograferen bent

Als fotograaf is er niets erger dan het verliezen van je hard-shot foto’s, of het nu gaat om een ​​defecte harde schijf, diefstal of iets anders. Met een goede back-upstrategie is het gemakkelijk om uw foto’s thuis veilig te bewaren, maar hoe zit het als u nog steeds aan het fotograferen bent? Wat als u een paar dagen of zelfs een paar weken van het netwerk en weg van uw laptop gaat? Laten we kijken.

Terwijl u op locatie bent, zijn de belangrijkste risico’s voor uw foto’s diefstal, verlies en gegevensverlies. De oplossing voor alle drie de risico’s is grotendeels hetzelfde: zorg ervoor dat je nooit een enkele kopie van je afbeeldingen op een enkele SD-kaart of harde schijf hebt, of al je kopieën op één locatie. Er komt iets meer bij kijken, dus lees verder.

Gebruik de juiste kaarten

Om de kans op gegevensverlies door een defecte SD-kaart te minimaliseren:wat kan gebeuren?, hoewel het zeer zeldzaam is – zorg ervoor dat je kaarten van hoge kwaliteit gebruikt die in goede staat verkeren voordat je eropuit gaat om te fotograferen. We raden SanDisk- en Lexar-kaarten aan en er zijn echt geen excuses om niet de beste te gebruiken: een 32GB SanDisk Ultra SD-kaart kost minder dan $ 10. Alleen maar wees voorzichtig met het kopen van vervalsingen.

Als je SD-kaarten al een tijdje stoffig in een la liggen, is het de moeite waard om ze te bekijken. Controleer of ze niet gedeukt, bekrast of anderszins beschadigd zijn. Je moet ze ook formatteren voor elke opname.

  Hoe u uw Google Drive kunt ordenen

Als je dubbele kaartsleuven hebt, gebruik ze dan

Dubbele kaartsleuven zijn een professionele functie en als je camera ze ondersteunt, gebruik ze dan absoluut. Tenzij je veel bursts fotografeert, schiet je RAW naar beide kaarten. Zo heb je automatisch een back-up van elk beeld dat je maakt. De kans dat één kaart faalt is klein; de kans dat twee kaarten tegelijkertijd falen voordat je de kans hebt om ergens anders een back-up van je afbeeldingen te maken, is in wezen nul.

Zelfs als je op dubbele kaarten fotografeert, is het een slecht idee om ze allebei in je camera te laten zitten. Als iemand je camera steelt of als hij van een klif valt…wat ook kan gebeuren– je wilt niet dat beide kaarten erbij horen. Als je niet aan het fotograferen bent, haal er dan een uit en bewaar hem bij jezelf, bij iemand anders in je groep of in je tas.

Meerdere SD-kaarten gebruiken

De kans dat er iets met je SD-kaarten gebeurt, wordt groter naarmate je ze langer gebruikt. Omdat SD-kaarten zo goedkoop zijn, is het logisch om er veel van te gebruiken. Voor meerdaagse reizen gebruik ik elke dag twee kaarten: een hoofdkaart en een reservekaart. Aan het einde van elke dag bewaar ik ze afzonderlijk – meestal een in mijn rugzak en een in mijn hotelkamer of AirBnB – en stop ik twee nieuwe kaarten in mijn camera. Op deze manier verlies ik, als er iets gebeurt, slechts een enkele dag aan afbeeldingen in plaats van een volledige reis. Het maakt niet uit of de kaarten vol zijn of niet.

  Hoe elke plant te identificeren met slechts een foto ervan?

Als je deze route volgt, is het een goed idee om je kaarten te nummeren, zodat je weet welke foto’s er op elke kaart staan. Mijn camera maakt opnamen op zowel CF- als SD-kaarten, dus ik nummer de CF-kaarten als 1.1, 2.1, 3.1, enz., en de SD-kaarten als 1.2, 2.2, 3.2, enzovoort. Elk nummeringssysteem dat voor u werkt, is voldoende.

Als je kunt, maak een back-up terwijl je fotografeert

Een toenemend aantal draagbare harde schijven, zoals de GNARBOX of Western Digital My Passport Wireless Pro, hebben een ingebouwde kaartlezer. Als u zonder uw laptop reist, is het de moeite waard om in een laptop te investeren. Je hebt dan een manier om elke nacht een back-up van je foto’s te maken, of zelfs op locatie. Dit is vooral belangrijk als u slechts op één SD-kaart fotografeert.

Een ding om op te merken is dat sommige camera’s, zoals de Nikon Z6 en Z7, op verschillende kaartformaten schieten: zorg ervoor dat elke harde schijf die je koopt dat kaartformaat ondersteunt of een USB-poort heeft en een gewone kaartlezer ondersteunt.

Met back-ups is één geen, en twee is één, dus zelfs nadat u een back-up van uw foto’s op een harde schijf hebt gemaakt, is het een goed idee om de foto’s op de geheugenkaarten te laten staan ​​totdat u weet dat uw afbeeldingen veilig zijn opgeslagen op meerdere locaties – of beter toch in de cloud.

  Hoe u online met een arts kunt praten

Importeer en maak een back-up zo snel als je kunt

Als je eenmaal thuis bent – of terug bent waar je verblijft voor een langere reis – zou je eerste taak, voordat je gaat douchen of een drankje halen, moeten zijn om te beginnen met het importeren en back-uppen van je afbeeldingen. Als je het niet meteen doet, is het te gemakkelijk om afgeleid te worden en uitstelgedrag te vertonen.

Importeer uw afbeeldingen in Lightroom of welke andere app voor bestandsbeheer u ook gebruikt, upload ze naar Dropbox of een andere cloudopslagprovider. Als je meer dan een handvol foto’s hebt gemaakt, moet je het hele proces minstens een paar minuten laten lopen; langer als je op wifi van het hotel zit. Pas als u zeker weet dat uw afbeeldingen op ten minste twee afzonderlijke locaties zijn opgeslagen, is het veilig om uw SD-kaarten opnieuw te formatteren en opnieuw te gebruiken.

Als dit allemaal een beetje paranoïde klinkt, dan heb je gelijk. Maar gegevensverlies komt voor. Camera-uitrusting wordt gestolen. En als u niet voorbereid bent, kunt u honderden of duizenden afbeeldingen kwijtraken waaraan u tijd, geld en moeite heeft besteed.

Afbeelding tegoed: Eddie Yip op Flickr.