Hoe u uw Google Home Hub als digitale fotolijst kunt gebruiken

De Google Home Hub is uitermate geschikt voor het besturen van smarthomes, het controleren van het weer en nieuws en het instellen van alarmen of timers. Maar als je de Ambient Display niet hebt ingesteld om je foto’s weer te geven, mis je een van de beste functies.

Google Home Hub is meer dan een spraakassistent

Je gebruikt waarschijnlijk nogal wat spraakopdrachten met je Google Home Hub, maar dat negeert de belangrijkste functie die de Hub scheidt van andere Google Home-apparaten: het scherm. Het display van de Home Hub kan je het weer laten zien, nieuws met video afspelen, stapsgewijze receptinstructies geven, je slimme lampen bedienen en zelfs YouTube-video’s afspelen. Maar een van de beste functies van de Home Hub, de omgevingsweergavemodus, verschijnt alleen als je de hub niet gebruikt.

Met de Home Hub introduceerde Google de “Ambient EQ” -lichtsensor, en hierdoor kan het apparaat de helderheid en kleurtemperatuur aanpassen om het beste te werken met de huidige omgeving. In wezen moet de Hub er goed uitzien, ongeacht in welke kamer je hem plaatst. Het is moeilijk te overschatten hoe goed dit werkt, maar je zou bijna zweren dat je naar een afgedrukte foto kijkt in plaats van naar een scherm.

Dus als u niet met de Google Home Hub werkt (wat waarschijnlijk het grootste deel van de tijd is), waarom laat u deze dan niet uw foto’s weergeven? Denk aan die digitale fotolijsten van tien jaar geleden, alleen in dit geval is het eindproduct niet verschrikkelijk.

Als je meer dan één Home Hub hebt, kun je ze zelfs dezelfde set foto’s laten weergeven zonder ze een voor een aan elk apparaat toe te voegen. Je foto’s hoeven alleen maar in Google Foto’s te worden opgeslagen. Je kunt zelfs kiezen welke mensen en huisdieren op je Hub verschijnen.

  E-mails tijdelijk pauzeren in Gmail

Upload uw foto’s naar Google Foto’s

Als je je foto’s op je Home Hub wilt bekijken, moet je ze uploaden naar Google Foto’s. Als je echter gewoon wat prachtige kunst wilt zien, kun je meteen doorgaan naar het inschakelen van de Ambient-modus op je Google Home Hub.

Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je beginnen met het uploaden van je foto’s naar Google Foto’s. Het is mogelijk dat alle foto’s waar u om geeft al aanwezig zijn, vooral als u een Android-telefoon gebruikt om uw foto’s te maken. Maar als je dat nog niet hebt gedaan, begin dan met naar Google Foto’s en log in met uw Google-account. Upload vervolgens alle afbeeldingen die u op uw Hubs wilt weergeven. U kunt dit doen vanuit de Google Foto’s iPhone en Android app ook, maar als je al je foto’s al op een computer hebt staan, dan kun je alles in één keer laden vanuit de browser.

Zodra je je foto’s hebt geüpload, klik je op de zoekbalk bovenaan het scherm (links van de knop Uploaden). Je ziet een rij gezichten: klik erop en label die gezichten om je foto’s op mensen te groeperen. Dit is later handig als je wilt dat je Google Home Hub specifieke mensen weergeeft (zoals gezinsleden of huisdieren).

Neem de tijd om de mensen op meer dan één foto te identificeren, vooral kinderen die foto’s in verschillende levensfasen kunnen hebben. Aanvankelijk herkent Google een persoon op vierjarige leeftijd misschien niet en vervolgens op zesjarige leeftijd als dezelfde persoon, maar als u ze allemaal met dezelfde naam labelt, biedt Google aan om de afbeeldingen samen te voegen. Blijf dit doen en uiteindelijk zal Google leren en kinderen nauwkeurig weergeven terwijl ze groeien, zelfs als je geen specifieke foto’s hebt geïdentificeerd. Indrukwekkend, we hebben ook gezien dat Google een persoon met een verduisterd gezicht herkent op basis van de outfits die ze dragen. Google noemt deze functie Live Albums en is niet beperkt tot de Google Home Hub. Je kunt deze albums ook delen met familie en vrienden via de Google Foto’s-app.

  Hoe u uw Google-apps een boost kunt geven met de Script Editor

Gezichtsgroepering is dat helaas niet beschikbaar in het VK, Illinois of Texas.

Activeer Ambient Mode op je Google Home Hub

Je stelt de omgevingsmodus in op elke Google Home Hub die je hebt. Open eerst de Google Home-app op je telefoon, scrol naar je Google Home-apparaat en tik op het pictogram net boven de woorden ‘Muziek afspelen’. In dit voorbeeld gebruiken we een hub met de naam Kitchen Display.

Als je een optie Ambient personaliseren in de linkerbenedenhoek hebt, tik je daarop. Tik anders op het menu met meer opties (dat eruitziet als drie verticale stippen) en vervolgens op ‘Instellingen voor omgevingsmodus’.

Op het volgende scherm kies je wat je wilt weergeven als je Google Home Hub in de Ambient-modus staat: Google Foto’s, Kunstgalerie, Klok op volledig scherm of Experimenteel. Google Foto’s haalt foto’s uit uw Google Foto’s-albums; Art Gallery toont door Google gekozen afbeeldingen zoals beeldende kunst, door NASA gegenereerde afbeeldingen, afbeeldingen van steden, enzovoort. De klok op volledig scherm is precies hoe het klinkt; je zult altijd een wijzerplaat zien. Experimental haalt afbeeldingen uit je gekoppelde Facebook- of Flickr-accounts (aangezien dit experimenteel is, kan dat veranderen).

In dit voorbeeld kiezen we Google Foto’s om onze persoonlijke foto’s te bekijken.

Als u bestaande albums heeft, kunt u deze kiezen. Als alternatief kunt u Recente hoogtepunten proberen, die afhankelijk zijn van de algoritmen van Google om interessante foto’s weer te geven die u recentelijk hebt gemaakt. Helaas kan AI dingen leren, maar ze begrijpt ze niet, dus dit kan tot vreemde resultaten leiden, zoals een collage van tapijtstalen die worden getoond.

Voor dit voorbeeld tikken we op ‘Familie en vrienden selecteren’ en kiezen we vier mensen om te markeren. Nadat je de mensen hebt gekozen die je wilt uitlichten, maakt Google een nieuw album met de naam Familie en vrienden, dat je op andere Google Home Hubs kunt gebruiken. Tik op het pijltje terug in de linkerbovenhoek om dit scherm te verlaten zodra je je keuze hebt gemaakt.

  Hoe installeer ik GCC op Ubuntu

Helaas, omdat het afhankelijk is van gezichtsgroepering, is de albumfunctie Familie en vrienden niet beschikbaar in het VK, Illinois of Texas.

Nu we terug zijn in de Ambient Mode-instellingen, scroll naar beneden om meer instellingen te vinden. Hier kunt u weer-, tijd- en persoonlijke fotogegevens in- en uitschakelen. De eerste twee, Weer en Tijd, spreken voor zich. Persoonlijke fotogegevens voegen een markering toe aan het scherm waarin wordt uitgelegd uit welk album de foto komt en van wie deze is (als u uw Google Foto’s deelt).

Als u ‘Persoonlijke fotobeheer’ instelt op ‘Alleen live albums’, probeert Google wazige of slecht belichte foto’s te verwijderen. Als je de instelling op ‘Alle albums’ laat staan, worden alle foto’s getoond, goed en slecht. Onder die opties vindt u de snelheid van de diavoorstelling. We raden aan om dit op één minuut in te stellen, maar kies wat voor jou het beste voelt. Selecteer de gewenste opties en tik op de pijl terug in de linkerbovenhoek.

Je bent klaar! Je moet deze stappen herhalen voor alle andere Google Home Hubs die je hebt. Als je dezelfde lijst met mensen wilt gebruiken die je hierboven hebt gekozen, kies dan het album Vrienden en familie in plaats van de optie “Familie en vrienden selecteren”. Ga eens kijken naar je handwerk en verwonder je over hoe goed je foto’s eruit zien op dit scherm. Wanneer je de lichten in de kamer uitdoet, wordt je Home Hub automatisch gedimd en wordt in plaats daarvan de tijd weergegeven.