Hoe u uw hotspot-verbindingssnelheid kunt bekijken op Windows 10

Op Windows 10 is het belachelijk eenvoudig om een ​​hotspot te maken. Het Action Center heeft er een schakelaar voor, je kunt het wachtwoord wijzigen via de app Instellingen en je kunt de verbinding met wifi of Bluetooth beperken. De Taakmanager op Windows 10 vertelt je hoeveel datasnelheid je krijgt via je wifi, maar wanneer je de hotspot op je systeem inschakelt, kun je ook de hotspot-verbindingssnelheid bekijken.

SPOILER ALERT: Scroll naar beneden en bekijk de video-tutorial aan het einde van dit artikel.

Hotspot-verbindingssnelheid

Zet eerst de hotspot aan en zorg dat er een apparaat op is aangesloten. Het moet de verbinding voor u gebruiken om de snelheid van de verbinding te krijgen.

  De uptime van Windows 10 bekijken

Open Taakbeheer en ga naar het tabblad Prestaties. Hier kunt u zien hoe uw CPU, RAM, schijf en GPU presteren en natuurlijk uw wifi-adapter. Wanneer u de hotspot inschakelt, ziet u hier twee WiFi-items.

Om onderscheid te maken tussen uw WiFi-netwerkkaart en uw virtuele hotspot, moet u de WiFi-grafiek selecteren en rechtsboven controleren op welke Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter staat. Als het Intel aangeeft, dan is dat niet degene die u zoekt.

Zodra je de juiste wifi-adapter hebt gevonden, zoek je naar de velden Verzenden en Ontvangen. Ze zullen u vertellen hoeveel snelheid uw hotspot-verbinding geeft.

Als je goed kijkt naar de wifi-adapter die in de linkerkolom wordt vermeld, zul je merken dat de samenvatting van de informatie de snelheidsinformatie bevat, maar deze is onmiddellijk. De grafiek zal u vertellen hoeveel snelheid uw verbinding geeft zolang deze verbonden is.

  Een aangepaste toetsenbordindeling maken voor Windows 10

U kunt niet zien hoeveel data er wordt verbruikt, en u kunt ook niet zien hoeveel apparaten er met de hotspot zijn verbonden. Als u wilt weten hoeveel apparaten er zijn aangesloten, hoeft u alleen het actiecentrum te openen en naar de schakelaar voor mobiele hotspot te kijken. U kunt maximaal 8 apparaten aansluiten op de hotspot van uw pc en de schakelaar vertelt u hoeveel van de 8 u hebt aangesloten.

Als u meer inzicht wilt in de verbinding, kunt u een app van derden proberen of u kunt er een installeren op het apparaat dat is verbonden met de hotspot van uw pc. De informatie kan helpen bij het oplossen van problemen die u mogelijk ondervindt met de hotspot van uw pc en het is ook een snelle manier om het IPv4- en IPv6-adres voor uw virtuele adapter op te zoeken. Je kunt ook zien wat de verbindingssterkte is en de informatie kopiëren als je wilt.

  Verhoog de transparantie van het startmenu en de taakbalk in Windows 10