Hoe u “Uw IM’s en oproepen gaan naar Microsoft Teams” oplost

Skype heeft twee versies; een versie voor algemeen gebruik die iedereen kan downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store en Skype voor Bedrijven. Skype voor Bedrijven is alleen beschikbaar voor gebruikers met een ondernemingslicentie voor Microsoft 365. Het is inbegrepen als u een ondernemingslicentie van Microsoft Teams aanschaft.

Een ondernemingslicentie van Microsoft Teams geeft gebruikers toegang tot Skype voor Bedrijven, maar komt met bepaalde vooraf ingestelde instellingen die veranderen hoe Skype voor Bedrijven werkt. Als je een Microsoft 365-licentie hebt die zowel bij Microsoft Teams als bij Skype voor Bedrijven wordt geleverd, worden dezelfde voorinstellingen toegepast.

Fix “Uw IM’s en oproepen gaan naar Microsoft Teams”

Als u hetzelfde account gebruikt in Microsoft Teams en in Skype voor Bedrijven, ziet u het bericht “Uw IM’s en oproepen gaan naar Microsoft Teams” in Skype voor Bedrijven. Deze melding verschijnt omdat Microsoft Teams ook gebruikt kan worden om te bellen en berichten te versturen. Het is ingesteld als de standaardapp om dit te doen.

Om het bericht “Uw IM’s en oproepen gaan naar Microsoft Teams” te verwijderen, moet u de instellingen voor Microsoft Teams wijzigen. In het bijzonder moeten we de instellingen voor coëxistentie wijzigen.

Instellingen voor Microsoft Teams Coëxistentie wijzigen

Om coëxistentie-instellingen voor Microsoft Teams te wijzigen, moet u het Microsoft Teams-beheerdersaccount gebruiken.

Bezoek het Microsoft Teams-beheercentrum in uw browser.
Log in met het beheerdersaccount.
Vouw Instellingen voor de hele organisatie uit in de kolom aan de linkerkant.
Ga naar Teams-upgrade.
Open de vervolgkeuzelijst Coëxistentiemodus.
Als u Skype voor Bedrijven wilt gebruiken voor oproepen en berichten en Microsoft Teams wilt uitsluiten, selecteert u de optie Alleen Skype voor Bedrijven.
Als u zowel Skype voor Bedrijven als Microsoft Teams wilt gebruiken, selecteert u Eilanden.
Klik op Opslaan.
Start Skype voor Bedrijven opnieuw.
Het bericht “Uw IM’s en oproepen gaan naar Microsoft Teams” is verdwenen.
U kunt bellen vanuit Skype voor Bedrijven.

  Het huidige tabblad vastzetten en losmaken via een sneltoets in Chrome

Conclusie

Skype voor Bedrijven werkt nog steeds en veel organisaties gebruiken het in plaats van gewone Skype. Het is echter niet gratis en Microsoft Teams biedt een veel geavanceerdere set opties voor bellen en berichten. De keuze om Skype of Microsoft Teams te gebruiken voor bellen en berichten hangt af van hoe je je beloplossing wilt instellen. Microsoft Teams kan met meer beperkingen komen, waardoor het ingewikkeld wordt om naar buiten te bellen, maar Skype voor Bedrijven is veel flexibeler.