Hoe u uw iPhone-camera handmatig kunt bedienen (en waarom u dat zou willen)

Een punt waar we vaak op terugkomen bij How-To Geek is dat om betere foto’s te maken, je moet begrijpen hoe je je camera handmatig kunt bedienen, zelfs als je dit niet voor elke instelling of opname doet. Je iPhone is geen uitzondering. Helaas biedt iOS geen handmatige bediening in de standaard Camera-app, dus we moeten een app van derden gebruiken.

Apple (achter Google aan) is blijven innoveren en softwarefuncties toevoegen aan de Camera-app, zoals Smart HDR en Portretmodus. Deze zijn geweldig, maar ze vervangen geen handmatige bediening. Als u bijvoorbeeld foto’s wilt maken uit het raam van een rijdend voertuig, moet u uw sluitertijd handmatig instellen; de camera van je iPhone zal deze bijna altijd te langzaam instellen om bewegingsonscherpte te voorkomen. Evenzo wilt u uw camera waarschijnlijk ten minste een deel van de tijd handmatig bedienen wanneer u ’s nachts fotografeert of wanneer er veel contrast is.

De camera van mijn iPhone doet zijn ding.

Zelfs als je vooral je iPhone zijn ding laat doen – zoals ik, om eerlijk te zijn – is het nog steeds belangrijk om te weten hoe je dingen handmatig kunt bedienen om geweldige foto’s te maken wanneer dat nodig is.

Wat u kunt controleren

Je iPhone geeft je niet de volledige handmatige controle over elke mogelijke instelling. Met name het diafragma en de brandpuntsafstand van de lens zijn vastgezet op f/1.8, evenals op een volformaat equivalent van 26 mm (voor de groothoeklens) en 51 mm (voor de telelens). Dit betekent dat u de belichting moet regelen met behulp van sluitertijd en ISO of belichtingscompensatie.

Met een goede handmatige camera-app kun je het volgende besturen:

Sluitertijd (1/45000 tot 1 seconde).
ISO (15 tot 2304).
Witbalans.
Focus afstand.
Belichtingscompensatie (-6 tot +6 stops).

Je zult ook in staat zijn om RAW-foto’s te maken, waardoor je meer opties hebt bij het bewerken van je afbeeldingen.

De gratis optie: VSCO (gratis)

Oké, dus ook al ben ik “aanbevelen” VSCO, Ik raad het eigenlijk niet aan, tenzij je af en toe handmatige bediening hoeft te gebruiken en daar niet voor wilt betalen. Het is gewoon de beste gratis optie die beschikbaar is.

  RSS-feeds gebruiken

VSCO is een ongelooflijke bewerkings-app – het is een van mijn favoriete fotografie-apps– maar het probleem is dat het cameragedeelte gewoon in orde is. Het geeft je handmatige bediening voor sluitertijd, ISO, witbalans, focus en belichtingscompensatie, maar ze zijn niet super intuïtief in gebruik. Als je de app opent, word je ook niet direct naar de camera geleid, wat betekent dat het een beetje traag is.

Als u af en toe een opname wilt maken waarbij u de camera-instellingen handmatig moet regelen, zal VSCO geweldig voor u werken. Als u echter regelmatig de controle over de camera van uw iPhone wilt overnemen, zal dit u waarschijnlijk irriteren.

De Beste Optie: Halide ($ 5,99)

Halide is de beste iPhone-camera-app die er is. Het geeft je volledige controle over sluitertijd, ISO, witbalans, focus, belichtingscompensatie en de scherptedieptemodus. Alle bedieningselementen zijn snel en intuïtief te gebruiken. Met een paar minuten oefenen kun je alles bedienen zonder erover na te denken – precies wat je wilt van een camera-app.

  Hoe procentuele verandering te berekenen met draaitabellen in Excel

Het beste van Halide is dat de ontwikkelaars constant pushen wat mogelijk is met de camera van de iPhone. Zij waren de eersten die diep graven in wat er gebeurde met “beautygate”, en ze hebben gebruikt wat ze geleerd hebben ontwikkel Smart RAW, een belichtingsalgoritme dat RAW-afbeeldingen van betere kwaliteit en scherper maakt dan de standaard van de iPhone.

Halide is niet voor niets de app voor veel iPhone-fotografen. Het is de beste manier om de camera van je iPhone handmatig te bedienen.