Hoe u uw iPhone of iPad in de herstelmodus kunt zetten

Als uw iDevice zich vreemd begint te gedragen en u het scala aan normale oplossingen voor probleemoplossing hebt doorlopen, is de herstelmodus wellicht uw antwoord. Hiermee kunt u het apparaat eenvoudig resetten en iOS opnieuw installeren met iTunes.

Wanneer je iOS opnieuw installeert, bestaat de kans dat je alle gegevens op je telefoon kwijtraakt, dus het is goed om de gewoonte aan te houden om regelmatig back-ups op je computer te maken via iTunes of iCloud. Dat gezegd hebbende, hier is hoe je je iOS-apparaat kunt opstarten in de herstelmodus.

Zorg er eerst voor dat je de nieuwste iTunes-versie hebt

Eerst moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van iTunes gebruikt. Ga met het programma open naar iTunes> Over iTunes.

Maak een notitie van de versie die u gebruikt en vergelijk deze hiermee officiële Apple Support-pagina om te zien of je de nieuwste release hebt.

Met dat uit de weg, bent u klaar om aan de slag te gaan. De rest van de procedure varieert enigszins, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, dus we zullen ze een voor een bespreken.

  Hoe verschillende tijdzones op iPhone en iPad te controleren

Voor iPhone 7/iPhone 7 Plus of later

Als je een iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max of XR gebruikt, moet je het volgende doen.

Zorg er eerst voor dat uw telefoon is uitgeschakeld. Druk vervolgens op de knop Volume omhoog en laat deze weer los.

Druk vervolgens onmiddellijk op de knop Volume omlaag en laat deze weer los.

Houd nu de zijknop ingedrukt, de enige aan de kant tegenover de volumeknoppen. Laat de knop niet los, ook niet als het Apple-logo op het scherm knippert. Blijf vasthouden totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.

Zodra dat scherm verschijnt, ga je gang en sluit je je apparaat aan op je computer via Lightning Cable.

Voor de iPhone 6s of eerder en de meeste iPads

Deze instructies hebben betrekking op de iPhone 6s en eerdere modellen, evenals op de meeste andere iPad-modellen dan de iPad Pro 11- en 12,9-inch. Bekijk voor die twee het volgende gedeelte.

Zorg er eerst voor dat uw apparaat is uitgeschakeld. Druk vervolgens op de knop Volume omhoog en laat deze weer los.

  Hoe u het wachtwoord van uw Google-account kunt wijzigen

Houd vervolgens de Home- en Sleep / Wake-knoppen ingedrukt. De Sleep / Wake-knop bevindt zich aan de zijkant voor gebruikers van iPhone 6 of hoger en rechtsboven voor iPhone 5s en eerder. Laat de knoppen niet los, ook niet als het Apple-logo op het scherm knippert. Blijf vasthouden totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.

Zodra dat verschijnt, ga je gang en sluit je het apparaat aan op je computer.

Voor iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch

Druk op de knop Volume omhoog en laat deze snel weer los en druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze snel weer los. Houd de Sleep/Wake-knop bovenaan het apparaat ingedrukt totdat het opnieuw opstart. Blijf de Sleep / Wake-knop ingedrukt houden totdat de iPad in de herstelmodus gaat.

Wanneer de herstelmodus wordt gestart, sluit u het apparaat aan op uw computer.

Wat te doen als je eenmaal in de herstelmodus bent

Nu uw apparaat zich in de herstelmodus bevindt, heeft u ongeveer 15 minuten voordat het automatisch wordt afgesloten. Als u niet snel genoeg beweegt en uw telefoon de herstelmodus verlaat, herhaalt u dezelfde druk op de knop als hierboven uitgelegd om deze opnieuw te openen.

Een venster zoals hieronder verschijnt op uw computer zodra u met succes de herstelmodus op uw telefoon of tablet hebt ingevoerd. Wanneer u de opties “Herstellen of bijwerken” ziet, kiest u Bijwerken.

  Wachtwoord Bescherm apps en beheer instellingen van app-switcher [Jailbreak]

U zult “Bijwerken” willen proberen in plaats van “Herstellen”, omdat uw problemen heel goed kunnen worden opgelost door een eenvoudige update van uw iPhone, waarbij al uw inhoud en persoonlijke instellingen behouden blijven. Als dit echter niet werkt, moet u mogelijk de optie “Herstellen” kiezen, waardoor al uw inhoud en persoonlijke gegevens op uw apparaat worden gewist. Klik niet per ongeluk op “Herstellen” als u geen bruikbare back-up van uw gegevens hebt of als u dat proces wilt doorlopen en zorg ervoor dat u eerst “Bijwerken” probeert om uzelf mogelijk verdriet te besparen.

Kies vervolgens ‘Bijwerken’ en iTunes zal werken om iOS opnieuw op uw telefoon te installeren terwijl uw gegevens intact blijven. Wanneer het update- of herstelproces is voltooid, wordt u gevraagd uw apparaat in te stellen.