Hoe u uw Kindle Fire-tablet kunt resetten

Kindle Fire-tablet, ook bekend als de Amazon Fire-tablet, is een erg handig apparaat dat uw dagelijkse leven erg gemakkelijk kan maken.

Het is een high-tech tablet die in staat is om op internet te surfen, foto’s en video’s weer te geven, apps uit te voeren, mooie momenten vast te leggen en nog veel meer.

Echter, net als bij elk technisch apparaat, kan het soms glitchen en zelfs defect raken. Wanneer dit gebeurt, kan het super vervelend zijn, vooral als je scherm vastloopt tussen het doen van belangrijk werk op de tablet.

In die gevallen is het een goed idee om je Kindle Fire-tablet opnieuw in te stellen om het probleem meteen op te lossen.

U wilt het apparaat ook terugzetten op de fabrieksinstellingen als u het apparaat wilt verkopen, om er zeker van te zijn dat het geen van uw persoonlijke gegevens bevat die gevoelig kunnen zijn.

In dit bericht leer je hoe je dat gemakkelijk kunt doen, maar laten we eerst wat meer bespreken over de Kindle Fire-tablet.

Vergelijking tussen Kindle Fire-tablet en andere tablets

Ook al lijken Kindle Fire en de andere tablets qua functionaliteit bijna precies hetzelfde, er zijn verschillende opmerkelijke verschillen tussen hen die belangrijk zijn om op te wijzen.

Het komt er echt op neer wat je doel is. Deze tabletten kunnen de juiste keuze zijn voor de juiste persoon en om de juiste redenen.

Het Fire OS met Kindle Fire-tablet neigt bijvoorbeeld meer naar de entertainmentkant, terwijl je ook andere minimale taken kunt uitvoeren.

Aan de andere kant is de iPad een werkpaard dat echt de kracht heeft om taken uit te voeren, kunst te ontwerpen, je to-do-lijsten te beheren en nog veel meer.

  Zoek waar zeldzame Pokémon werden gevangen door andere Pokémon Go-spelers

Hier is een onderlinge vergelijking van beide apparaten:

Kindle Fire HD 8iPad Air 2022 (5e generatie)Opslagopties32 GB & 64 GB64 GB & 256 GBUitbreidbare opslagJa, met micro SD-kaartJa, met iCloud-schijfWeergaveformaat8,0 inch (20,32 cm) 10,9 inch (27.686 cm)Weergavekwaliteit1080p full HD4KBatterijlevensduurTot 13 uurTot 10 uurGamesZeer weinig en beperkte prestatiesVeel en krachtige prestatiesAchteruitrijcamera2 MP12 MPFrontcamera2 MP12 MPRam2 GB8 GBPrijst$ 99,99$ 329

Over Android-tablets gesproken, er zijn tal van opties om uit te kiezen, dus het zou oneerlijk zijn om er een te kiezen en deze te vergelijken met de Kindle Fire-tablet. Met de meeste Android-tablets kun je net zoveel doen als de iPad, en ze zijn ook erg krachtig.

Als ik de Kindle Fire-tablet en de iPad moet vergelijken, is het belangrijk op te merken dat de Fire-tablet een stuk goedkoper is dan de iPad.

Als je gewoon een tablet wilt voor een zeer budgetvriendelijke prijs, je favoriete programma’s op streamingplatforms wilt volgen en je dagelijkse dosis entertainment op sociale media wilt krijgen, dan is de Kindle Fire de beste keuze.

Een iPad is duurder, maar biedt meer innovatieve functies en is ECHT een geweldige investering voor de komende jaren.

Afgezien van alleen de informele en leuke dingen die je op de iPad kunt doen, is het geweldig voor het voltooien van je opdrachten, het bijwonen van lezingen, het bijwonen van vergaderingen, het uitvoeren van bedrijfsplannen en nog veel meer. Het is een apparaat bedoeld voor het zware werk.

De Kindle Fire-tablet heeft verschillende variaties en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De nieuwste modellen, Fire HD 8 en Fire HD 8 Plus, kosten respectievelijk $ 99,99 en $ 119,99. Beide zijn 32 GB, maar ze hebben ook meer opslagopties.

  19 Beste fotoherstel-app voor iPhone

Aan de andere kant begint het 2022-model van de iPad Air met 64 GB opslag en kost $ 329. In deze vergelijking kun je duidelijk zien dat de Kindle Fire-tablet ongelooflijk goedkoper is dan de iPad, dus als je doel past in de functies van deze tablet van Amazon, is dit het beste voor jou.

Laten we nu meteen naar de tutorial springen.

Fabrieksinstellingen herstellen voor een Kindle Fire

Een fabrieksreset uitvoeren op je Kindle Fire-tablet is een heel eenvoudig proces, maar je moet ervoor zorgen dat je alle stappen correct uitvoert.

Onthoud dat nadat uw apparaat met succes naar de fabrieksinstellingen is teruggezet, u alle gedownloade inhoud verliest, inclusief in-app-aankopen. Je hebt het apparaat van binnen als nieuw zoals het was toen je het kocht.

Deze manier van resetten is geschikt wanneer u op het punt staat uw apparaat aan iemand te verkopen of weg te geven.

Dit zijn de stappen:

Stap 1: Dit is optioneel, maar indien nodig kunt u uw uitbreidbare opslag veilig verwijderen.

Stap 2: Open “Snelle instellingen” door twee keer naar beneden te vegen vanaf de bovenkant van het scherm.

Stap 3: Tik op het pictogram Instellingen.

Stap 4: Tik op Apparaatopties en tik vervolgens op Resetten naar fabrieksinstellingen.

Dit kan even duren, dus wacht tot het volledig is voltooid. Zodra de reset is voltooid, wordt uw apparaat ook losgekoppeld van uw Amazon-account.

Een andere manier om je Kindle Fire-tablet opnieuw in te stellen, is door dit te doen via het herstelmenu. Dit wordt meestal gedaan wanneer u te maken krijgt met een soort storing, zoals het bevriezen van het scherm of een ander probleem.

Hier zijn de stappen voor:

Stap 1: Verwijder indien nodig de uitbreidbare opslag veilig.

Stap 2: Afhankelijk van het model van uw apparaat, moet u in deze stap op een combinatie van knoppen drukken.

Als je de Kindle Fire HDX (3e generatie), Fire (4e generatie) of Fire HD 10 (7e generatie) gebruikt, houd je de aan/uit-knop en de volume-omhoogknop tegelijkertijd ingedrukt. U kunt de knoppen loslaten wanneer u een logo op het scherm ziet verschijnen.

Voor alle andere apparaten kunt u de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt houden en na 5 seconden loslaten.

Stap 3: U zou nu de opties voor de herstelmodus moeten zien. U kunt de knoppen volume omhoog en omlaag gebruiken om door de opties op het scherm te navigeren.

Stap 4: Tik op waar staat “Gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen” door op de aan / uit-knop te drukken en bevestig het.

Wacht tot je Kindle Fire-tablet succesvol is gereset, en dat is alles.

Conclusie

Het uitvoeren van een reset op uw apparaat moet een beetje een zenuwslopende ervaring zijn, dus ik hoop dat dit bericht u in dat opzicht heeft geholpen om de klus naadloos te klaren.

Dit zou ook het probleem met het apparaat moeten oplossen, maar als het nog steeds aanhoudt, neem dan contact op met hun klantenondersteuning of bezoek een servicecentrum. 🧑‍💻

Vervolgens wil je misschien genieten van eenvoudig streamen op je Kindle Fire-tablet door een van deze VPN’s te gebruiken.

gerelateerde berichten