Hoe u uw lijsten in Linux kunt organiseren met Dynalist

Heb je de gewoonte om takenlijsten of ideeënlijsten te maken op een notitieblok op je Linux-pc? Als dat zo is, is er een betere manier om dit aan te pakken. Introductie van Dynalist: een uitstekende editor voor het maken van aantekeningen voor Linux. Hier leest u hoe u het op Linux gebruikt.

Dynalist installeren op Linux

Dynalist is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers. De app-ontwikkelaar distribueert echter geen DEB-pakket, RPM-pakket en dient zelfs zijn applicaties niet in bij Snap- of Flatpak-winkels.

Om de app op uw Linux-systeem te laten werken, opent u een terminalvenster. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend op het Linux-bureaublad, gebruikt u de onderstaande wget-downloadopdracht om de nieuwste release van Dynalist te pakken.

wget https://dynalist.io/standalone/download?file=dynalist.tar.gz -O dynalist.tar.gz

Nu het bestand klaar is met downloaden naar uw computer, moet u het op uw computer decomprimeren. Gebruik de onderstaande tar xvf-opdracht om het bestand “dynalist.tar.gz” uit te pakken.

tar xvf dynalist.tar.gz

Na het decomprimeren van het bestand, een map met de naam “dynalist-1.0.5”. Gebruik vanaf hier de opdracht mv en hernoem de map in “dynalist”. De map moet worden hernoemd voor installatiedoeleinden.

mv dynalist-1.0.5/ dynalist/

Nu het bestand is hernoemd, gebruikt u nogmaals het mv-commando, dit keer met het sudo-commando, en plaatst u het in de /opt/-map.

  Hoe bestanden te versleutelen met gocryptfs op Linux

sudo mv dynalist/

Met de map in de /opt/ directory, is het tijd om een ​​launcher te maken. Maak met behulp van de aanraakopdracht het bestand “dynalist”. Dit bestand is een script, maar het zorgt ervoor dat u het Dynalist-programma kunt starten wanneer u maar wilt.

raak ~/dynalist . aan

Nadat het bestand is gemaakt, opent u het tekstbestand met behulp van de nano-opdracht. Schrijf vervolgens in “#!/bin/bash” bovenaan het bestand. Deze regel code is essentieel en uw script kan niet worden gestart zonder.

#!/bin/bash

Voeg na de eerste regel code de tweede regel code toe. Deze code zal het script verplaatsen naar de “dynalist” map in de /opt/ directory waar de programmabestanden zich bevinden. Het script moet hier zijn, want zonder dit wordt het niet gestart.

cd /opt/dynalist/

Met de tweede regel code ingesteld, is het tijd om de derde regel in het opstartbestand te plaatsen. Deze regel zorgt voor het opstarten van Dynalist op de Linux-desktop.

./dynalist

Nu de drie regels code zijn geconfigureerd. Sla de bewerkingen op met de toetsenbordopdracht Ctrl + O. Sluit daarna de Nano-teksteditor met de toetsenbordopdracht Ctrl + X.

  Hoe Razer-gamingrandapparatuur op Linux met polychromatisch te configureren?

Nadat alles is opgeslagen, gebruikt u de opdracht mv om het opstartbestand in de map /usr/bin/ te plaatsen. Als u dit bestand hier plaatst, wordt de app gestart wanneer u het dynalist-commando uitvoert.

sudo mv ~/dynalist /usr/bin/

Werk ten slotte de machtigingen van het bestand bij met de opdracht chmod.

sudo chmod +x /usr/bin/dynalist

Om het programma op uw computer te starten, drukt u op Alt + F2 op het toetsenbord om het snelstartprogramma te openen. Typ vervolgens de onderstaande opdracht om Dynalist op te starten.

dynalist

Dynalist gebruiken op Linux

Om notities te maken met Dynalist, begint u met het vinden van de zijbalk “Mijn bestanden”. Klik vervolgens op het “+”-symbool om een ​​nieuwe notitie in de app aan te maken. Wanneer u deze knop selecteert, ziet u een menu verschijnen.

In het menu dat verschijnt, zijn er drie opties om uit te kiezen. Om een ​​nieuwe notitie te maken, kunt u eerst op de knop “Nieuw document” klikken. Na het selecteren van deze knop zal Dynalist een nieuw bestand aanmaken.

Na het aanmaken van een nieuw bestand, zal Dynalist u vragen om de titel van het bestand te wijzigen van “Untitled” naar de naam die u uw nieuwe notitiebestand wilt geven. Nadat u het een naam heeft gegeven, neemt u de muis en klikt u op het lege tekstgebied.

Zodra u op het lege gebied klikt, wordt een lijst met opsommingstekens gemaakt. Vanaf hier kunt u direct beginnen met het schrijven van uw aantekeningen. Om een ​​nieuw item in de lijst aan te maken, drukt u met het toetsenbord op de Enter-toets.

  Hoe de Zettlr markdown-editor op Linux te installeren

Geavanceerde opmaak

Schrijven in een lijst met opsommingstekens is goed genoeg voor de meeste gebruikers. Als je echter meer geavanceerde opmaakfuncties nodig hebt, moet je de lijst ‘Triggers’ in de zijbalk raadplegen. Deze triggers zijn opdrachten die u kunt gebruiken om uw lijsten op te maken.

Als u bijvoorbeeld een regel code aan uw document wilt toevoegen, kunt u op de toets ` drukken, uw code invoeren en de coderegel nogmaals sluiten met het symbool `.

Er zijn een heleboel geavanceerde opmaakfuncties om te gebruiken in Dynalist. Als u meer informatie wilt, klikt u op “Aan de slag met Dynalist” voor meer informatie over het gebruik van de app en geavanceerde opmaak.