Hoe u uw muisaanwijzer gemakkelijker kunt zien in Windows 10

Windows 10 biedt een aantal manieren om u te helpen uw muisaanwijzer te vinden, wat een probleem kan zijn op high-definition- en laptopschermen. Soms lost u het probleem alleen op door de snelheid te vertragen, maar u kunt het ook zichtbaarder maken en zelfs Windows het voor u laten lokaliseren.

Hoe u de snelheid van uw aanwijzer kunt wijzigen

Een van de eerste dingen die we gaan veranderen, is de snelheid waarmee de aanwijzer beweegt. Misschien is de enige reden waarom je het niet kunt zien, dat het te snel over het scherm schiet. Als u het langzamer maakt, krijgt u de kans om het te vinden voordat het zich aan de uiterste rand van uw scherm verbergt.

Open het Configuratiescherm, ga naar Configuratiescherm> Hardware en geluiden> Muis en klik op het tabblad “Aanwijzeropties” bovenaan het venster.

De bewegingsschuifregelaar bepaalt hier de snelheid waarmee uw aanwijzer beweegt. Naar rechts schuiven om het sneller te maken; schuif naar links om het te vertragen. U zult moeten experimenteren om de juiste instelling voor u te vinden. Wat u zoekt, is iets dat snel genoeg is om over de volledige breedte van uw scherm te komen zonder al te veel handbewegingen, maar niet zo snel dat uw aanwijzer op u verdwijnt.

  Hoe Adobe Creative Cloud te verwijderen van Windows 10

Afhankelijk van uw muis heeft Windows ook een geavanceerde precisiefunctie die u kunt inschakelen door het vakje aan te vinken onder de schuifregelaar met de aanduiding ‘Precisie van aanwijzer verbeteren’.

Deze functie versnelt de aanwijzer door de bewegingen van een muis of trackpad te voorspellen. Windows houdt de snelheid waarmee u de muis beweegt in de gaten en past uw snelheid direct aan. Hoe sneller u uw muis beweegt, hoe verder de aanwijzer gaat, terwijl het tegenovergestelde het geval is als u uw muis langzamer beweegt.

Als deze optie is uitgeschakeld, zijn uw aanwijzerbewegingen direct gecorreleerd aan de afstand die u met uw muis verplaatst en als deze optie is ingeschakeld, zijn de bewegingen van de aanwijzer gebaseerd op wat Windows denkt dat het beste is.

Aanwijzersporen inschakelen

Als je nog steeds moeite hebt om je aanwijzer te vinden, kun je een spoor toevoegen dat hem volgt, een beetje zoals de staart van een komeet.

  Hoe de Xbox-controller te repareren die is gedetecteerd als muis en toetsenbord op Windows

Ga terug naar Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Muis > Aanwijzeropties. Vink in het gedeelte Zichtbaarheid het selectievakje ‘Aanwijzersporen weergeven’ aan en klik vervolgens op ‘Toepassen’.

Elke keer dat u uw muis beweegt, heeft de aanwijzer een spoor van andere aanwijzers die hem volgen, zodat u er een glimp van kunt opvangen terwijl deze over uw bureaublad zweeft.

Hoe u de kleur en grootte van uw aanwijzer kunt wijzigen

De volgende methode die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid van uw aanwijzer te vergroten, is door de kleur en grootte te wijzigen. U kunt de Windows-standaard wit gebruiken, deze wijzigen in zwart of zelfs de kleur omkeren.

Open het Configuratiescherm en ga naar Configuratiescherm> Toegankelijkheid> Toegankelijkheidscentrum> De muis gebruiksvriendelijker maken.

Kies onder de kop Muisaanwijzers de kleur en grootte van de aanwijzer die u wilt gebruiken. De standaardinstelling is “Normaal wit”. Selecteer een schema en grootte en klik vervolgens op “Toepassen” om het meteen uit te proberen. Als het er niet uit ziet, kies dan een ander schema.

Het omgekeerde schema is geweldig voor mensen die moeite hebben om het standaardwit te zien. Als je het omgekeerde schema hebt gekozen, verandert je aanwijzer dynamisch in de inverse kleur van alles waar je je muis over beweegt.

  Gebruik een PowerShell-script om een ​​lijst met geïnstalleerde apps op Windows te krijgen

Hoe u de locatie van uw aanwijzer kunt weergeven

Tot slot, als u nog steeds problemen ondervindt bij het vinden van de aanwijzer, is er nog een laatste functie die u kunt gebruiken om deze te vinden. Deze fungeert als een soort baken voor uw aanwijzer en stuurt er een rimpeling naar toe, zodat u precies weet waar deze zich bevindt wanneer u op de Ctrl-toets drukt.

Ga eerst terug naar Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Muis > Aanwijzeropties.

Schakel onder aan het venster het selectievakje ‘Locatie van aanwijzer weergeven wanneer ik op CTRL-toets druk’ in en klik vervolgens op ‘Toepassen’.

Telkens wanneer u nu op de Ctrl-toets drukt, toont Windows u de locatie van de aanwijzer.