Hoe u uw Netflix-profiel kunt overzetten naar een ander account

Netflix is ​​een van de grootste streamingplatforms ter wereld met meer dan 200 miljoen betalende abonnees. Maar de groei is vertraagd en het bedrijf heeft in 2022 zelfs een heleboel abonnees verloren als gevolg van concurrentie van onder meer Disney+, HBO Max, Apple TV Plus en anderen. Om dit te verhelpen, werkt Netflix nu actief aan het probleem van het delen van wachtwoorden op zijn platform om freeloaders te elimineren en hen ertoe aan te zetten hun eigen aparte accounts te krijgen. Of ze kunnen ervoor kiezen om een ​​kleine vergoeding te betalen om dezelfde rekening als voorheen te gebruiken en als lid van dat huishouden te worden geteld. Voor degenen die voor het eerste kiezen en hun eigen accounts krijgen, heeft Netflix een nieuwe functie voor “profieloverdracht” geïntroduceerd om je niet droog en hoog te laten hangen. In deze handleiding laten we u zien hoe u uw Netflix-profiel kunt overzetten van een bestaand account naar een ander account. Laten we dus eens kijken hoe u uw Netflix-profiel kunt verplaatsen en uw aanbevelingen intact kunt houden.

Netflix-profiel overzetten naar een ander account (2022)

We hebben elk ingewikkeld detail van de nieuwe functie voor profieloverdracht op Netflix in deze handleiding uitgelegd. Maar als u geen profieloverdrachten op uw account wilt toestaan, hebben we ook uitgelegd hoe u de functie kunt uitschakelen. U kunt de onderstaande tabel gebruiken om naar de actie te navigeren die u wilt uitvoeren wanneer u deze functie gebruikt.

Wat is de functie ‘Profiel overdragen’ op Netflix?

De toevoeging aan het technologie-zware arsenaal van Netflix komt in de vorm van profieloverdrachten. Deze functie werd medio oktober 2022 gelanceerd en is ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken een nieuw account aan te maken zonder hun kostbare kijkgeschiedenis en aanbevelingen te verliezen. Zoals een officiële blogpost beschrijft, is Profieloverdracht “een functie waarmee mensen die uw account gebruiken een profiel kunnen overdragen – met behoud van de gepersonaliseerde aanbevelingen, kijkgeschiedenis, Mijn lijst, opgeslagen games en andere instellingen – wanneer ze hun eigen [Netflix] lidmaatschap.”

De functie voor profieloverdracht is beschikbaar voor alle Netflix-gebruikers over de hele wereld. Maar waarom heeft Netflix een functie voor profieloverdracht nodig, vraag je je af? Nou, er is een tweeledig antwoord op die vraag. Laat het me uitleggen.

Ten eerste is de officiële redenering die Netflix gaf voor het bestaan ​​van de functie voor profieloverdracht 100% geldig. U wilt geen account delen wanneer u van huis gaat, een relatie beëindigt of bijna van het account van iemand anders wordt gegooid. Ten tweede is het belangrijkste motief voor het bedrijf om een ​​dergelijke functie toe te voegen, om het delen van wachtwoorden onder vrienden en familie aan te pakken.

Netflix heeft bevestigd dat het je zal vragen om extra kosten te betalen om een ​​account te delen met anderen buiten je huishouden. En als u dat niet wilt, moeten degenen die een account met u delen een eigen Netflix-abonnement nemen. Dus uiteindelijk is het doel van de functie voor profieloverdracht om gebruikers een manier te bieden om hun aanbevelingen en voorkeuren te behouden wanneer ze gedwongen worden om geld te betalen voor een nieuw account. En goed, je zult in de onderstaande stappen zien dat de profieloverdracht werkt zoals geadverteerd, dus dat is een goede zaak.

  Hoe u uw gebruikersnaam op Roblox kunt wijzigen

Wat u moet weten voordat u een Netflix-profiel overzet

Loop nu niet op de zaken vooruit. Je moet een paar dingen onthouden voordat je besluit je Netflix-profiel over te zetten en je aan te melden voor een nieuw account.

1. Ten eerste moet u weten welke informatie van uw bestaande profiel naar het nieuwe wordt verplaatst. Op je nieuwe Netflix-profiel zijn de volgende dingen gekopieerd van het originele:

 • Profielnaam en pictogram
 • Geschiedenis en beoordelingen bekijken
 • Aanbevelingen en volglijst
 • Alle instellingen, inclusief afspelen, ondertitels en meer
 • Opgeslagen games en gamehandle (verwijderd uit het oorspronkelijke profiel)

2. Het volgende belangrijke om te onthouden is dat u met PIN beveiligde profielen niet kunt verplaatsen. U moet de profielvergrendeling uitschakelen om het overdrachtsproces te starten. Je kunt het Kids-profiel ook niet overzetten naar een nieuw Netflix-account.

3. Wanneer u het overdrachtsproces voltooit, verwijdert Netflix het oorspronkelijke profiel niet van het bestaande Netflix-account. Het oorspronkelijke profiel blijft bestaan ​​als back-up, maar de accounteigenaar kan het op elk moment verwijderen.

4. Er worden geen betalingsgegevens uitgewisseld tijdens de profieloverdracht. U moet nieuwe betalingsgegevens toevoegen tijdens het overboekingsproces, zoals hieronder wordt uitgelegd.

5. De overdracht van Netflix-profielen wordt alleen ondersteund op de officiële website, niet in de mobiele of desktop-apps. U moet de accountinstellingen openen in een browser op uw computer, telefoon of tablet.

Hoe Netflix-profiel over te zetten naar een nieuw account

Met de basis uit de weg, bent u klaar om uw Netflix-profiel over te zetten naar een nieuw account. Dit zijn de stappen die u moet volgen:

 • Open Netflix en ga naar je profiel. Klik vervolgens op uw profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer de optie “Profiel overdragen” in het vervolgkeuzemenu.

 • U kunt ook op uw profielfoto klikken en naar de “Account”-instellingen gaan. Vouw vervolgens uw profiel uit onder het gedeelte ‘Profiel en ouderlijk toezicht’ om de optie ‘Dit profiel overzetten’ te vinden. Klik op “Overzetten” om door te gaan.
 • Vervolgens geeft Netflix je hetzelfde verhaal als in het gedeelte ‘dingen om te onthouden’ hierboven. Klik op “Volgende” en voer een nieuw e-mailadres en wachtwoord in om uw solo-account in te stellen. Klik nogmaals op “Volgende”.

Scherm Netflix-profieloverdracht nieuw account

Opmerking: als je niet zeker weet welk plan je moet kiezen of twijfelt over het overstappen naar een nieuw account, kun je ervoor kiezen om het Netflix-profieloverdrachtproces op dat moment te onderbreken en op een later tijdstip af te ronden. Klik gewoon op “Later voltooien” in de rechterbovenhoek.

 • Voer daarna uw creditcardgegevens in bij ‘Lidmaatschap starten’ voor uw nieuwe Netflix-account.

 • En voila, je hebt met succes een nieuw Netflix-account gemaakt en kunt beginnen met het instellen om de profieloverdracht te voltooien. Eerst moet je je telefoonnummer invoeren, wat handig is als je je wachtwoord bent vergeten en het wachtwoord van je Netflix-account moet wijzigen om het te herstellen.

 • Vervolgens moet u Netflix op de hoogte stellen van uw apparaatvoorkeuren. Ik ga Netflix streamen op mijn computer en mobiel.

 • Als je vervolgens van plan bent je nieuwe Netflix-lidmaatschap met andere gezinsleden te delen, kun je tijdens het overdrachtsproces zelf extra profielen voor hen maken.

Opmerking: zoals Netflix in deze schermafbeelding aangeeft, kun je het account alleen delen met mensen met wie je samenwoont. Hoewel dat op dit moment misschien niet waar is, aangezien het delen van wachtwoorden hoogtij viert, is de functie voor het overbrengen van profielen ontworpen om het proces van het overdragen van gegevens te vergemakkelijken en om uw eigen aparte account te kunnen instellen (als u niet extra wilt betalen voor wachtwoord delen).

  Probleem met energiebeheer in apparaatbeheer oplossen

 • Ten slotte moet u uw taalvoorkeuren voor inhoud instellen, wat in uw geval een beetje overbodig zou zijn omdat u uw aanbevelingen al uit uw oudere profiel verplaatst.

 • En dat is het. Netflix heeft een paar minuten nodig om je account in te stellen en het profielkiezerscherm weer te geven. Hier kun je zien dat mijn naam en profielpictogram zijn overgedragen. Ook ziet u bovenaan een bericht met de tekst “Overdracht voltooid” wanneer u een profiel opent.

Opmerking: voor degenen die zich afvragen hoe ze een Netflix-account kunnen overzetten naar een ander e-mailadres, de nieuwe functie “Profiel overdragen” doet precies dat. We hebben het stap-voor-stap proces uitgelegd in deze handleiding.

 • Bovendien ontvangt de eigenaar van het oorspronkelijke account een e-mail waarin staat dat u uw profiel hebt overgezet naar een nieuw account. Het is nu aan hun discretie om uw profielback-up te bewaren of te verwijderen.

Hoe Netflix-profiel over te zetten naar een bestaand account

Een van de meest voorkomende vragen die de meeste Netflix-gebruikers zullen hebben, is: Kan ik mijn profiel overzetten naar een bestaand Netflix-account? Kan ik mijn profiel bijvoorbeeld verplaatsen naar een ander account dat eigendom is van mijn vrienden, zus of familieleden? Nou, helaas is het antwoord nee. Je kunt deze functie niet gebruiken om ‘een profiel over te zetten naar een bestaand account’, zegt Netflix op zijn officiële ondersteuningspagina.

Hoewel Netflix al vermeldde dat het niet mogelijk is op de ondersteuningspagina, wilde ik hun claim testen en onafhankelijk bevestigen. Dus ik probeerde mijn profiel naar het account van mijn zus te verplaatsen en kreeg een foutmelding, die luidde: “Dit e-mailadres is al in gebruik. Mogelijk hebt u een ander Netflix-account met dit e-mailadres.’

Als u nu een e-mail invoert waarvan u zeker weet dat deze nog nooit door u is gebruikt om een ​​Netflix-account aan te maken, raden we u aan deze officiële ondersteuningspagina voor informatie over het oplossen van problemen.

Om af te ronden, zou ik zeggen dat de functie voor het overbrengen van profielen goed werkt, maar niet goed doordacht is. Het is absurd dat Netflix je niet toestaat om je profiel over te zetten naar een bestaand account. Stel je voor, tot nu toe deelde ik een Netflix-account met mijn vrienden, maar besloot ik over te stappen om lid te worden van het account van mijn ouders, zodat ik niet extra hoefde te betalen voor het delen van wachtwoorden. Maar dat kan ik niet, omdat de functie voor het overbrengen van profielen dat niet ondersteunt. Ik zal mijn eigen nieuwe Netflix-account moeten hebben om te ontsnappen aan de last van het hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden.

Bovendien is het niet zo dat alle gezinsleden altijd onder hetzelfde dak zullen wonen. Je zult dus sowieso extra kosten moeten betalen om een ​​Netflix-account te delen binnen een gezin als je uit elkaar woont, absoluut geen zin. Dit is een argument dat keer op keer naar voren is gebracht, maar aan dovemansoren lijkt te vallen.

Vanwege deze argumenten lijken de functies voor het overbrengen van profielen en het delen van wachtwoorden in wezen op geldklopperij. Maar het bedrijf geeft niet om de kritiek en gaat op volle snelheid door met het plan om begin 2023 kosten voor het delen van wachtwoorden in te voeren. Netflix verliest abonnees, met de eerste daling (~ 200.000 gebruikers) die eerder in april werd geregistreerd 2022, en staat onder druk om te leveren. De dominantie van het bedrijf in de streamingruimte wordt aangevallen door concurrenten zoals Disney+, HBO Max, Hulu, Apple TV+ en anderen. Dus Netflix probeert geld uit zijn trouwe klanten te wringen.

  Hoe u de snelheid van uw internetnetwerk kunt controleren op Ubuntu

Opmerking: als je niet tevreden bent met het standpunt van Netflix over het delen van accounts of hoe het met het probleem gaat, kun je ervoor kiezen om je Netflix-abonnement op te zeggen of je Netflix-account te verwijderen. We hebben beide handleidingen hier gekoppeld met stapsgewijze instructies.

Hoe Netflix-profieloverdracht in of uit te schakelen

De functie voor profieloverdracht is standaard ingeschakeld voor alle accounts over de hele wereld. Als je profieloverdrachten op je Netflix-account wilt uitschakelen, is dat wel mogelijk. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u dat kunt doen:

 • Plaats eerst de muisaanwijzer op je profielpictogram in de rechterbovenhoek. Ga vervolgens naar de instellingen van “Account”.

 • Onder het gedeelte “Instellingen” ziet u een nieuwe optie “Profieloverdrachten uitschakelen”. Klik erop.

 • Klik op de volgende pagina op de knop “Profieloverdracht uitschakelen” om de functie op uw Netflix-account uit te schakelen. Nu kunnen alle gebruikers die het account delen, hun profielen niet naar een nieuw account verplaatsen.

 • Als je ooit profieloverdrachten wilt inschakelen (of je vrienden kunnen dit ook doen als je het accountwachtwoord met hen deelt), ga dan opnieuw naar de accountinstellingen. Selecteer vervolgens de optie “Profieloverdrachten inschakelen”.

 • Klik op de volgende pagina op de knop “Toestaan” om profieloverdrachten opnieuw in te schakelen. Maar er is een addertje onder het gras, dus lees het volgende punt.

 • De functie voor profieloverdracht wordt niet onmiddellijk ingeschakeld en u moet 2 dagen wachten voordat deze weer beschikbaar is voor gebruik. Als u echter graag profielen wilt verplaatsen, lees dan het volgende punt.

 • Als je geen twee dagen wilt wachten, ga dan naar je geregistreerde e-mailaccount en zoek naar de e-mail “Profieloverdrachten zullen binnenkort beschikbaar zijn” van Netflix. Klik vervolgens op de knop “Direct inschakelen” om de functie te gebruiken en uw Netflix-profiel over te zetten naar een ander account.

Veel Gestelde Vragen

Wat gebeurt er als ik profieloverdracht op Netflix uitschakel?

Als u de functie voor profieloverdracht op Netflix uitschakelt, kunt u geen profiel van uw account naar een ander verplaatsen. Als u echter al een Netflix-profiel hebt overgedragen, blijft dit onaangetast door de wijziging. U kunt ook op elk gewenst moment profieloverdrachten inschakelen via de instellingen. We hebben het proces gedetailleerd beschreven in deze handleiding, dus lees het snel door.

Zet Netflix-aanbevelingen over naar een nieuw account

Als u op zoek bent naar een apart Netflix-abonnement, is de functie voor profieloverdracht ongetwijfeld een handige functie. Met deze functie loopt u uw geschiedenis, aanbevelingen en volglijst niet mis. Bovendien heeft deze functie in de huidige staat misschien niet veel nut, maar we zullen zien dat deze op grote schaal wordt gebruikt zodra het hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden volgend jaar van kracht wordt. In de tussentijd moet Netflix zijn strategie herzien en met een oplossing komen om in ieder geval gezinnen die uit elkaar wonen nog steeds een gemeenschappelijk account te laten delen. Ze hoeven niet te betalen voor individuele accounts.

gerelateerde berichten