Hoe u uw nummer van Truecaller kunt verwijderen

Bijna elke telefoongebruiker weet het, en de meeste gebruiken de Truecaller-app om te identificeren wie op hun nummer heeft gebeld of zelfs de verdachte te blokkeren. Deze wereldwijde en beroemde toepassing voor nummerherkenning en oproepblokkering heeft veel toepassingen voor telefoongebruikers omdat het extra informatie geeft over een onbekend telefoonnummer. Sommige telefoongebruikers houden er echter om de een of andere reden niet van dat hun telefoonnummers in de Truecaller-database en zoeklijst worden vermeld. In dit artikel leert u dus stap voor stap hoe u uw nummer uit Truecaller kunt verwijderen. Lees en volg de komende stappen om de Truecaller unlist-actie systematisch uit te voeren.

Hoe u uw nummer van Truecaller kunt verwijderen

Het is gebruikelijk dat mensen zich zorgen maken over hun privacy en veiligheid met de informatie die ze openbaar delen. Niemand vindt het leuk dat zijn naam en telefoonnummer worden vermeld op sommige sites of apps die toegankelijk zijn voor iemand op onethische manieren die op zijn beurt u met kwade bedoelingen kunnen aanvallen. Je hebt je dit misschien gerealiseerd na het onthullen van die informatie, maar er is tegenwoordig een remedie voor bijna alles. Volg dit artikel verder om te leren hoe u een telefoonnummer van Truecaller verwijdert en permanent verwijdert om uw recht op privacy en veiligheid te behouden.

  20 jaar later: hoe de openbare bèta van Mac OS X de Mac heeft gered

Opmerking: je kunt stap 1 overslaan als je geen Truecaller-account hebt en alleen het telefoonnummer uit de Truecaller-database wilt verwijderen. U kunt direct naar stap 2 gaan en de genoemde stappen volgen.

Stap 1: Truecaller-account deactiveren

Voordat u uw telefoonnummer uit de lijst haalt en verwijdert uit Truecaller, moet u eerst uw bestaande Truecaller-account deactiveren. Volg hiervoor de volgende stappen.

1. Open de Truecaller-app op je telefoon.

2. Tik op het Hamburger-pictogram op het startscherm in de linkerbovenhoek, zoals weergegeven.

3. Tik op de optie Instellingen in de lijst.

4. Tik op Privacy Center, zoals hieronder afgebeeld.

5. Scroll naar beneden en tik op de optie Deactiveren.

6. Bevestig door op JA te tikken in de pop-up waarin staat: Door uw account te deactiveren, worden uw gegevens verwijderd. Wilt u doorgaan?

Nu wordt uw account over enige tijd gedeactiveerd. Volg hierna de volgende stap om uw telefoonnummer uit Truecaller te verwijderen en te verwijderen.

Stap 2: Telefoonnummer verwijderen

Om uw nummer uit de lijst te verwijderen, moet u de Truecaller-pagina voor het verwijderen van de lijst bezoeken en het nummer invoeren om door te gaan met het verwijderingsproces. Lees en volg de komende stappen zorgvuldig.

1. Bezoek Truecaller Unlist Page in uw browser.

2. Voer nu uw telefoonnummer in met de juiste landcode (bijv. +91 voor Indiase telefoonnummers) en los de I’m not a robot-captcha op, zoals hieronder weergegeven.

3. Klik vervolgens op de optie Unlist.

  Hoe het Hooli GTK-thema te installeren

4. Klik nogmaals op de optie Unlist in de pop-up met de melding Weet u zeker dat u uw telefoonnummer wilt verwijderen? Dit betekent dat je de app niet meer kunt gebruiken.

Na bevestiging van het verwijderingsverzoek, verwijdert Truecaller uw telefoonnummer binnen de komende 24 uur volledig uit de database en zoekresultaten.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan ik mijn telefoonnummer direct deactiveren zonder het Truecaller-account te deactiveren?

Ans: Nee, u moet eerst uw Truecaller-account deactiveren via de app of het web. Pas daarna kunt u uw verzoek tot het verwijderen van het gewenste telefoonnummer plaatsen zoals hierboven in het artikel besproken.

Q2. Hoeveel tijd kost Truecaller om een ​​telefoonnummer uit de database te halen nadat het verzoek tot verwijdering is geplaatst?

Ans: Over het algemeen kan het tot 24 uur duren voordat Truecaller het nummer uit de lijst heeft gehaald en de naam uit de database heeft verwijderd. Soms kan het echter iets langer dan 24 uur duren om het verwijderingsproces te voltooien. Dus als u merkt dat uw naam en nummer worden vermeld in de Truecaller-zoekresultaten, voert u de verwijderingsstappen opnieuw uit vanaf het bovenstaande.

Q3. Worden zowel de naam als het telefoonnummer verwijderd uit de Truecaller-database na verwijdering?

Ans: Na het voltooien van het verzoek om verwijdering uit de lijst, wordt uw naam verwijderd uit de zoekresultaten en de database die is gekoppeld aan het telefoonnummer. Het telefoonnummer blijft echter behouden voor de Truecaller-beller-ID zonder de naam. Dat betekent dat de andere Truecaller-gebruikers geen naam zullen zien wanneer ze een oproep van uw nummer ontvangen.

  Een PDF-bestand converteren naar PowerPoint

Q4. Hoe verwijder en verwijder je een telefoonnummer uit de Truecaller Android- of iOS-app?

Ans: U kunt uw Truecaller-account deactiveren vanuit de Android- of iOS-applicatie. U kunt uw telefoonnummer echter alleen uit de Truecaller-database verwijderen via de Truecaller-pagina voor het verwijderen van de lijst, zoals eerder besproken. De Truecaller-app op iOS en Android is meer gericht op het volgen van beller-ID’s, oproepblokkering, video- en audiogesprekken en chatten en berichten verzenden. De Unlist-actie van Truecaller kan alleen worden uitgevoerd via de officiële website van Truecaller.

V5. Kan ik het voorheen niet-vermelde Truecaller-telefoonnummer opnieuw gebruiken?

Ans: Ja, je kunt het Truecaller-nummer gebruiken nadat je het hebt verwijderd. U kunt een nieuw Truecaller-account maken met hetzelfde nummer en de naam kan alles zijn wat u opgeeft. Die opgegeven naam wordt in de database vermeld en de andere gebruikers kunnen de naam en het nummer ook zien via de oproep en zoekresultaten.

***

Dit waren dus de stappen om uit te voeren hoe u uw nummer uit Truecaller kunt verwijderen en de naam permanent uit de database kunt verwijderen. U kunt al uw vragen over dit artikel of suggesties voor andere onderwerpen die u van ons wilt leren met ons delen. Zet die vragen en suggesties in het opmerkingenveld hieronder.

gerelateerde berichten