Hoe u uw Outlook-agenda kunt delen

Het delen van uw Outlook-agenda is eenvoudig, maar hoe u het ook doet, het is belangrijk als u niet wilt dat de mensen met wie u het deelt, er moeite mee hebben om toegang te krijgen. Laten we eens kijken hoe u een Outlook-agenda kunt delen, of de ontvanger nu in dezelfde organisatie zit als u of niet.

Of u uw Outlook-agenda nu deelt met iemand binnen uw organisatie (dat wil zeggen, mensen met hetzelfde e-maildomein als u) buiten uw organisatie, het proces voor delen is vergelijkbaar. De manier waarop de ontvanger toegang krijgt tot uw gedeelde agenda is echter een beetje anders, vooral als de persoon buiten uw organisatie Outlook niet gebruikt. Het is echter nog steeds vrij eenvoudig, en we zullen bespreken hoe het werkt, zodat je mensen hierheen kunt verwijzen als ze moeite hebben om toegang te krijgen tot je gedeelde agenda.

Uw agenda delen met een collega

Als u een agenda wilt delen met iemand die voor dezelfde organisatie werkt, is het proces vrij eenvoudig. Open de agenda in Outlook en klik vervolgens op Home > Agenda delen > Agenda.

Als u Outlook voor meer dan één account gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de agenda selecteert voor het account dat u wilt delen.

Het venster “Agenda-eigenschappen” wordt geopend op het tabblad “Machtigingen” en laat zien wie momenteel toegang heeft tot uw agenda. Outlook is standaard zo ingesteld dat iedereen in uw organisatie kan zien wanneer u bezig bent, maar verder niets. Uw IT-mensen kunnen dit op verschillende manieren hebben veranderd, dus we zullen ons concentreren op het delen van uw agenda met een persoon in uw organisatie.

  Hoe Microsoft Teams te repareren die vastloopt tijdens het laden

Om uw agenda met iemand te delen, klikt u op de knop “Toevoegen”.

Hiermee wordt uw adresboek geopend en worden standaard de mensen in uw organisatie weergegeven. Voeg de persoon toe met wie je je agenda wilt delen en klik vervolgens op ‘OK’.

De persoon die je hebt gekozen, verschijnt in het venster Machtigingen. Standaard hebben ze het machtigingsniveau ‘Kan alle details bekijken’, dat u desgewenst kunt wijzigen.

Als je klaar bent, klik je op “OK” om je agenda te delen.

Als u een agenda wilt bekijken die iemand met u heeft gedeeld, klikt u op Start > Agenda toevoegen > Gedeelde agenda openen.

Voer in het geopende venster de naam in van de persoon die een agenda met u heeft gedeeld en klik vervolgens op OK.

De agenda zal nu voor u verschijnen onder de lijst “Gedeelde agenda’s” aan de linkerkant.

Uw agenda delen met iemand extern

Als u een agenda wilt delen met iemand die buiten uw organisatie werkt, is het proces vergelijkbaar. Open de agenda in Outlook en klik vervolgens op Home > Agenda delen > Agenda.

Als u Outlook voor meer dan één account gebruikt, zorg er dan voor dat u de agenda selecteert voor het account dat u wilt delen.

Het venster “Agenda-eigenschappen” wordt geopend op het tabblad “Machtigingen” en laat zien wie momenteel toegang heeft tot uw agenda.

Om uw agenda met iemand te delen, klikt u op de knop “Toevoegen”.

Hiermee wordt uw adresboek geopend. Klik in de vervolgkeuzelijst ‘Adresboek’ op ‘Contacten’.

Hiermee worden alle externe contacten in uw adresboek weergegeven. Als je je agenda met een externe persoon wilt delen en deze persoon hier niet wordt weergegeven, moet je deze eerst als contactpersoon toevoegen.

  10 geweldige iPhone-startschermwidgets om u op weg te helpen

Voeg de persoon toe met wie je je agenda wilt delen en klik vervolgens op ‘OK’.

De persoon die je hebt gekozen, wordt toegevoegd aan het venster Machtigingen. Standaard hebben ze het machtigingsniveau ‘Kan alle details bekijken’, dat u desgewenst kunt wijzigen. In tegenstelling tot delen met mensen in uw organisatie, kunt u externe personen geen rechten ‘Kan bewerken’ of ‘Delegeren’ geven.

Als je klaar bent, klik je op “OK” om je agenda te delen.

De manier waarop de ontvanger uw uitnodiging accepteert om een ​​agenda te bekijken, is waar het proces nogal verschilt van delen met iemand binnen uw organisatie.

De persoon met wie je je agenda hebt gedeeld, ontvangt een e-mail.

Als ze op “Accepteer en bekijk agenda” klikken, worden ze naar Outlook.com geleid om in te loggen op een Microsoft-account, waar de gedeelde agenda beschikbaar wordt gemaakt.

Dat proces is vrij naadloos, maar niet veel hulp als uw ontvanger een niet-Microsoft-product gebruikt. We laten u zien hoe u de gedeelde agenda toevoegt aan een Google-agenda, aangezien dit de populairste agenda-app is, maar u kunt een gedeelde agenda toevoegen aan vrijwel elke fatsoenlijke agenda-app die u maar wilt noemen.

Onderaan de e-mail staat een link ‘deze URL’.

Klik met de rechtermuisknop op deze URL en klik op “Kopieer koppelingslocatie” (of het equivalente commando, afhankelijk van het programma dat u gebruikt om de e-mail te bekijken).

Open uw Google-agenda, klik op de drie stippen naast ‘Agenda toevoegen’ en kies vervolgens ‘Van URL’.

  Asana integreren met Slack

Plak de URL die u uit de e-mail hebt gekopieerd en klik vervolgens op ‘Agenda toevoegen’.

De agenda verschijnt in de lijst “Andere agenda’s” aan de linkerkant.

Dit is echter geen erg vriendelijke indeling, vooral als er meer dan één gedeelde agenda moet worden weergegeven. U kunt de naam wijzigen door met de muis over de naam te bewegen, op de drie stippen aan het einde te klikken en vervolgens op ‘Instellingen’ te klikken.

Wijzig het veld Naam in wat u maar wilt en klik vervolgens op de pijl-terug naast ‘Instellingen’.

Je hebt nu een veel vriendelijkere kalendernaam.

De URL die u uit de e-mail hebt gekopieerd, is een URL naar de gedeelde agenda in iCalendar-indeling (.ics), die ondanks de naamovereenkomst niets met Apple te maken heeft. In plaats daarvan is het een open formaat voor agenda-informatie dat bestaat al meer dan 20 jaar. Elke agenda-app die je waarschijnlijk gaat gebruiken, accepteert een agenda in .ics-indeling, dus terwijl we het proces hebben doorlopen om dit toe te voegen aan een Google-agenda, zou de link moeten werken in Apple Calendar, Yahoo! Agenda, Lightning voor Thunderbird of een andere agenda-app die u gebruikt.