Hoe u uw Retina-display op zijn eigen resolutie kunt gebruiken

MacBook-schermen werken normaal gesproken met een geschaalde resolutie, die de extra pixels van monitoren met een hogere resolutie gebruikt om de helderheid van tekst op het scherm te verbeteren terwijl alles op dezelfde grootte blijft. Dit leidt er echter toe dat het scherm in wezen wordt “ingezoomd” met alles veel groter dan het zou moeten zijn.

Als het scherm werkt met de oorspronkelijke, niet-geschaalde resolutie, heb je veel meer ruimte om mee te werken, wat goed kan zijn voor diegenen die elke centimeter werkruimte uit een kleinere MacBook proberen te persen.

Probeer eerst de ingebouwde bedieningselementen

Apple bevat enkele bedieningselementen om te wijzigen hoe ingezoomd op het scherm is, die u kunt vinden onder de “Beeldscherm” -instellingen in Systeemvoorkeuren:

  Verschillende tijdzones instellen in Google Agenda

Als u momenteel de standaardinstellingen gebruikt, is het waarschijnlijk het beste om dit uit te proberen voordat u uw toevlucht neemt tot een oplossing van derden.

Run at Native met Retina Display Menu

Menu Retina-weergave is een eenvoudige menubalk-app waarmee u een aangepaste resolutie kunt selecteren in een vervolgkeuzelijst. Het is een oudere app, maar er zijn geen problemen met macOS Mojave. Als het in de toekomst kapot gaat, kun je het proberen SwitchResX, die veel recenter is bijgewerkt, maar een betaalde app is.

Download de DMG voor de app via de releaselink onderaan de app-pagina en open deze. Via het pictogram in de menubalk kunt u selecteren welke resolutie u wilt gebruiken.

  Hoe u het wachtwoord van uw Google-account kunt wijzigen

Met RDM kun je hogere resoluties gebruiken dan je eigen scherm, maar ze zullen wazig zijn omdat het moet interpoleren. Hier heeft mijn 13-inch MacBook een native resolutie van 2560 × 1600, maar kan met schaling dichter bij 4K werken. Het ziet er echter niet bijzonder goed uit en is misschien te klein om zelfs maar te lezen, dus het is het beste om je aan je eigen resolutie te houden. Je kunt je eigen resolutie vinden op het tabblad ‘Beeldscherm’ in Over deze Mac.

RDM biedt ondersteuning voor meerdere beeldschermen tegelijk, en zelfs voor het wijzigen van de verversingsfrequenties van beeldschermen met een hoge verversingssnelheid, hoewel dit beperkt kan zijn als je een oudere DisplayPort-kabel hebt.

  Willekeurige tekst genereren in Word

Het is echter niet zonder enkele bugs en ongemakken. Zelfs als u de app bij het opstarten start, wordt uw standaardresolutie niet geladen, zodat u deze handmatig kunt selecteren. Bovendien, als u meerdere monitoren gebruikt, wordt elke keer dat u uw secundaire monitor loskoppelt, de monitor van uw MacBook teruggezet naar de standaardinstellingen en moet u de resolutie die u gebruikt opnieuw selecteren. Soms loopt het vast en moet je de resolutie twee keer selecteren. Al met al doet het zijn werk redelijk goed.

Afbeeldingscredits: guteksk7/Shutterstock