Hoe u uw Riot- en Xbox Game Pass-account koppelt

Twee zwaargewichten in de game-industrie, Xbox en Riot Games, kondigden hun samenwerking in juni 2022 aan. Het resultaat van deze nieuwe samenwerking is de toevoeging van de titels van Riot aan de Xbox Game Pass op 12 december. Ja, je hebt nu toegang tot games als Valorant, League of Legends, Teamfight Tactics en meer via de Xbox-app op je Windows-pc. Het beste deel van de Xbox-Riot-samenwerking zullen echter de krankzinnige beloningen zijn die je kunt ontgrendelen in Valorant en League of Legends. Dus als je op zoek bent naar een stapsgewijze zelfstudie over hoe je je Riot-account aan je Xbox-account kunt koppelen om toegang te krijgen tot de Game Pass-beloningen, dan ben je hier aan het juiste adres. Laten we er zonder verdere vertraging in duiken!

Het proces om je Riot-account aan Xbox te koppelen, is een eenvoudig proces van 3 stappen. U hoeft alleen maar in te loggen op de respectieve accounts in een webbrowser en het koppelingsproces te verifiëren. Dit is hoe het werkt:

1. Eerst moet u navigeren naar de “Aanmelden bij Xbox Social” webpagina hier gelinkt. U moet inloggen op uw Microsoft-account op de genoemde pagina.

2. Selecteer vervolgens het Microsoft (Xbox)-account waarmee u zojuist bent aangemeld.

Opmerking: deze stap lijkt overbodig en wordt mogelijk niet voor alle gebruikers weergegeven. Het zal zeker verschijnen voor gebruikers die al zijn ingelogd op hun Xbox-account in de webbrowser.

  Hoe iCloud-foto's online te bekijken

3. Nu moet je Riot Games toestemming geven om toegang te krijgen tot je Xbox-accountgegevens om de twee accounts te koppelen. Klik op de knop “Ja” om de verbinding te verifiëren.

4. Vervolgens wordt u gevraagd om in te loggen op uw Riot Games-account. Voer uw inloggegevens in en ga verder met de volgende stap.

5. En dat is alles! Je hebt je Xbox- en Riot-accounts met succes gekoppeld. U ziet een bevestigingsbericht op het scherm. Klik op de knop “OK” om naar de instellingenpagina van uw Riot-account te gaan.

5. Op de instellingenpagina van uw Riot-account kunt u bevestigen dat de twee accounts gekoppeld zijn onder het gedeelte “Verbonden accounts”.

Ontgrendel Valorant Agents, LOL Champions met Xbox Game Pass

Nu zou je kunnen denken dat je je Riot- en Xbox-accounts met succes hebt gekoppeld, dus je zou de effecten al in de game moeten zien. Nou, dat is niet het geval. Dat was het in ieder geval niet voor mij. Ik opende Valorant nadat ik mijn accounts had gekoppeld en had niet alle agenten ontgrendeld. Ik herstartte het spel een paar keer. Ik moest echter door een paar extra hoepels springen om de voordelen van mijn Xbox Game Pass-abonnement in Valorant te zien. Volg dus de onderstaande stappen:

1. Open de Xbox-app en je ziet Valorant (of een andere Riot-game die je hebt geïnstalleerd) verschijnen in de linkerzijbalk. De game liet zien dat er een update in behandeling was. Klik op het pictogram “Bijwerken”.

Opmerking: klikken op het updatepictogram deed niets bijzonders voor mij. In plaats daarvan crashte mijn Xbox-app een paar keer tijdens het proces. Vervolgens heb ik de Xbox-app opnieuw geopend.

  7 hulpmiddelen om opvallende vergelijkingsgrafieken te maken epcdream.nl

2. Toen ik de app opnieuw opende, was de optie om de game bij te werken verdwenen en kon ik Valorant openen vanuit de Xbox-app. Dus ik klikte op de knop “Afspelen”.

3. Valorant opende zoals gewoonlijk, maar deze keer werd ik begroet met de “Xbox Game Pass Benefits” ontgrendelde melding in de game. Nu kan ik bevestigen dat het koppelingsproces van mijn Riot- en Xbox-account werkte.

Opmerking: op een officiële ondersteuningspagina zegt Riot dat het ontgrendelingsproces in sommige gevallen tot 24 uur kan duren. Je ziet een melding in het spel zodra het beloningsprogramma en de voordelen voor je beschikbaar zijn.

4. Zoals te zien is in de screenshots, zijn Valorant-agenten zoals Astra, Reyna, Yoru en meer nu “ontgrendeld met het Rewards-programma” voor mij. Ze dragen allemaal de Rewards Program-indicator. Zoals beloofd heb ik ook de gratis Pocket Sage Gun Buddy-beloning ontvangen. Je kunt een lijst bekijken met alle voordelen en beloningen van het Riot-Xbox-accountkoppelingspartnerschap.

Opmerking: Volgens een tweeten van Joe Hixson van Riot, onthoud dat beloningen die zijn ontgrendeld met Xbox Game Pass, worden ingetrokken als je je lidmaatschap beëindigt. Maar dat betekent niet dat je al je voortgang kwijtraakt. “Alles wat je met gameplay verdient, blijft later ontgrendeld als je je abonnement laat verlopen”, zei Hixson.

Niet iedereen kan evenveel tijd besteden aan het grinden van een game en het ontgrendelen van alle personages. De samenwerking tussen Riot Games en Xbox is dus een geweldige manier om de sleur over te slaan en toegang te krijgen tot alle personages tegelijk. En niet alleen de bestaande personages, maar Riot heeft beloofd dat alle Xbox Game Pass-abonnees op de dag van release ook kunnen spelen met nieuwe agenten in Valorant en nieuwe kampioenen in League of Legends. Dat is een geweldig voordeel om geld uit te geven aan de gamingservice van Microsoft. Je kunt de volledige lijst met voordelen lezen op de website van Xbox hier gekoppeld.

  Een inleiding tot AWS Lambda voor beginners

Bovendien kun je vanaf 12 december 2022 en tot 1 januari 2023 extra tijdelijke beloningen verdienen door een Xbox-profiel te koppelen aan een hieronder vermeld Riot-account:

  • VALORANT (pc): Pocket Sage Buddy
  • League of Legends (pc): meesterwerkkist en sleutel
  • Teamfight-tactieken (pc en mobiel): Little Legend Rare Egg
  • LoL Wild Rift (mobiel): willekeurige emote-kist
  • Legends of Runeterra (pc en mobiel): Prismatische kist

Ontgrendel voordelen door Valorant, LoL-account aan Xbox te koppelen

Dus ja, zo kun je je Valorant- of LoL Riot-accounts koppelen aan je Xbox-account om de geweldige voordelen te ontgrendelen. Niet alleen dat, je krijgt extra beloningen wanneer je de twee accounts met succes verbindt, wat een kers op de taart is voor reguliere spelers. Nu ben ik iemand die af en toe Valorant speelt en niet alle agenten kon ontgrendelen, maar dankzij de Xbox Game Pass is dat nu mogelijk. Nou, het is geweldig. Zit je in hetzelfde schuitje als ik, enthousiast om nieuwe Valorant-agenten of League of Legends-kampioenen uit te proberen? Laat het ons weten in de comments hieronder.