Hoe u uw site snel kunt houden in 6 eenvoudige stappen.

Hier zijn een paar technieken om de snelheid van websites te verhogen die u niet mag missen.

Als uw website niet binnen 3 seconden is geladen, loopt u mogelijk potentiële inkomsten mis en mist u een hogere positie in de zoekmachines. Evenzo, als het niet veilig genoeg is, geeft u hackers de kans om uw website op te sporen voor reputatie- en zakelijke verliezen.

Bijgevolg kan men niet ontsnappen aan beveiligings- en prestatieaanpassingen voor een betere en veilige gebruikerservaring.

Dus als we het hebben over prestatie-optimalisatie, horen we dingen als het inschakelen van compressie, het verkleinen van de bestanden, caching, het gebruik van lichtgewicht thema’s, het behouden van minimale plug-ins, enz.

Ze zijn prima, maar er is zoveel meer dat we in dit artikel hebben vermeld dat je op elk platform kunt toepassen, zoals WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Node.js, enz.

Laten we eens kijken wat je al hebt en wat niet.

Goed hostingpakket

Soms is de enige fout die u maakt het kiezen van een slechte webhost en een gedeeld hostingplan.

Maar persoonlijk denk ik dat het niet om slechte hosts gaat. Het gaat vooral om ultra-goedkope hostingabonnementen.

Er is iets mis als uw maandelijkse hostingrekeningen minder kosten dan een kopje koffie.

Veronderstel shared hosting als een overvolle bus waar niemand in wil stappen, maar toch binnensluipt vanwege een “aantrekkelijk” tarief.

De meest lucratieve dingen van shared hosting zijn de introductiekortingen en de ongeëvenaarde ondoorzichtigheid over hoeveel websites een enkele server delen.

Laat me je dit vertellen; die nummers zijn normaal gesproken in de honderden.

Dit leidt vaak tot knelpunten in de prestaties van luidruchtige buren, en een groot deel van dergelijke websites leeft nooit genoeg om de eerste pagina van een Google-zoekopdracht te zien.

Schakel ten slotte over naar VPS of dedicated servers voor de projecten die er toe doen.

Content Delivery Network

CDN, een afkorting van content delivery network, komt op de tweede plaats nadat je een goed webhostingpakket hebt gekozen.

  Gratis eBooks downloaden met Amazon Prime

Dit is nodig voor iedereen met een wereldwijd publiek. De reden is dat je niet overal een website kunt hosten; het blijft op één locatie gestationeerd. Afstand speelt dus een spoiler wanneer u een Japanse gebruiker heeft die probeert toegang te krijgen tot uw website die wordt gehost in NYC, de VS.

Abonneren op een CDN zoals Cloudflare zorgt echter voor dit lokalisatieprobleem. Een CDN host kopieën van uw websites op zijn servernetwerk en bedient verzoeken van de dichtstbijzijnde server. Dit vermindert de belasting van een enkele centrale server die mogelijk oceanen van elkaar verwijderd is.

Bovendien geniet u op basis van het CDN mogelijk van een hogere beveiliging dan wat een gewone webhost kan bieden.

Schakel IPv6 in

IPv6 is sneller dan IPv4. LinkedIn vond een verbetering van 40% in Europa en Facebook ongeveer 10-15% door toegang via IPv6.

Bekijk de IPv6-adoptiegrafiek wereldwijd door Google.

Ongeveer 42% van de gebruikers maakt verbinding met Google via IPv6, maar er zijn slechts 21,2% van de IPv6-compatibele websites.

Interessant is dat Cloudflare ontdekte dat IPv6-compatibele webpagina’s 27% sneller laden dan hun IPv4-tegenhangers.

Dus, heeft uw website IPv6? Niet zeker! Je kunt het online testen.

Als dit niet het geval is, kunt u dit als volgt doen.

De meeste CDN-providers zoals Cloudflare, Incapsula, CacheFly, AKAMAI bieden IPv6. U kunt het configuratiescherm controleren om ze in te schakelen.

Als u geen gebruik maakt van CDN en hosting op VPS zoals Linode, DigitalOcean, etc., raadpleeg dan dit om IPv6 toe te staan ​​in Nginx- en Apache-webservers.

Het hebben van IPv6 schaadt niets en zou leuk zijn voor een snelle winst van ongeveer 10% afname van de laadtijd van de pagina.

Ga voor HTTP/3 of HTTP/2

HTTP is de evoluerende technologie die wordt gebruikt om webpagina’s te laden wanneer we een URL in webbrowsers bezoeken.

Het begon allemaal met HTTP/0.9 in 1991 en werd gevolgd door updates zoals HTTP/2 en de huidige beste HTTP/3.

HTTP/2 bracht veel voordelen met zich mee ten opzichte van HTTP/1.1, waaronder:

  • Server-push
  • Multiplexen
  • Resourceprioritering
  • Header compressie
  • Lage latentie

Momenteel wordt het door 39,3% van de websites gebruikt en is het zeven keer sneller dan HTTP/1.1. Door over te schakelen op HTTP/2, kunt u verwachten dat de laadtijd van de pagina met 30 tot 40% afneemt.

  Hoe versiecontrole voor Gnome-extensies uit te schakelen

Controleer of uw website geschikt is voor HTTP/2.

HTTP/2 heeft echter zijn eigen problemen.

Het lijdt bijvoorbeeld aan head-of-the-line-blokkering. Hier kan elk TCP-verbindingsprobleem ertoe leiden dat alle streams worden geblokkeerd. Maar met de op UDP gebaseerde HTTP/3 heeft een enkel pakketverlies geen invloed op elke andere stream.

Bovendien zorgt HTTP/3 voor een lagere latentie door TLS-handshake bij hernieuwde verbindingen te vermijden. Over het algemeen biedt HTTP/3 al het goede van HTTP/2, maar zonder de bijbehorende slepen.

Controleer of uw website geschikt is voor HTTP/3.

U kunt controleren op HTTP/3- of HTTP/2-ondersteuning bij uw webhost. Als alternatief kan uw CDN-provider een eenvoudige omschakeling naar uw voorkeurs-HTTP-versie hebben.

Beeldoptimalisatie

Niemand wil door een muur van tekst gaan waardoor afbeeldingen een onvermijdelijk onderdeel van elke webpagina zijn. Aan de andere kant maakt het hebben van afbeeldingen op een webpagina het zwaar en schiet de laadtijd van de pagina omhoog.

De oplossing vraagt ​​dus om afbeeldingen in een relatief lichter formaat zoals WebP of AVIF. Het verkleint niet alleen de grootte drastisch (meer dan 80% in sommige gevallen), de uitvoerkwaliteit blijft in wezen hetzelfde.

Nu kunt u ofwel direct converteren en uploaden in deze next-gen formaten. Of abonneer u op een conversieservice van derden, zoals Optimole, om dit direct te doen.

Verminder overtollige HTTP-verzoeken

Een website laadt nooit als één geheel. In plaats daarvan komt elk element, de tekst, afbeeldingen, CSS, JavaScript, enz., als HTTP-verzoeken.

En alle andere dingen gelijk gehouden, een webpagina met minder nee. van de HTTP-verzoeken laadt sneller dan één met meer verzoeken.

Kortom, het is in ons belang om het aantal HTTP-verzoeken zo laag mogelijk te houden.

Uit mijn persoonlijke WordPress-ervaring kan ik zeggen dat het kiezen van een lichtgewicht thema zoals Generate Press helpt. Daarnaast draagt ​​het verminderen van het aantal plugins ook bij aan het hebben van een snelle en veilige website.

Het is echter een onderwerp op zich dat speciale aandacht behoeft.

Controleer dit met name om minder HTTP-verzoeken te doen als u een WordPress-website heeft.

Schakel over naar webveilige lettertypen

We willen allemaal dat onze websites er uniek en gebruiksvriendelijk uitzien. En de eerste stap die velen nemen, is overschakelen naar een ander lettertype.

  Hoogte meten op je iPhone

En gelukkig zijn er een paar gratis opties, waaronder Google-lettertypen. Dit zal echter meerdere HTTP-verzoeken toevoegen. En om het nog erger te maken, zal uw website terugvallen op de systeemlettertypen als de lettertypeserver van derden ooit offline gaat.

Om dit tegen te gaan, hosten sommige webmasters zelf lettertypen op hun websites, een stap in de richting van zelfredzaamheid. Het voegt echter nog steeds een bestand toe dat van uw server naar het apparaat van de gebruiker moet worden geladen. Dit betekent extra HTTP-verzoeken, die een prestatiebelemmering met zich meebrengen, hoe klein ook.

Daarom zijn er bepaalde webveilige lettertypen die u kunt gebruiken voor de snelst mogelijke ervaring zonder het risico te lopen dat lettertypen worden verwisseld tijdens een serverstoring. Deze lettertypen worden systeemlettertypen genoemd en komen veel voor bij Windows-pc’s, Macs, Linux-systemen, iOS, Androids, enz.

Hier zijn enkele webveilige lettertypen:

  • Ariaal
  • Verdana
  • Trebuchet-MS
  • Tahoma
  • Times New Roman
  • Georgië
  • Invloed, enz.

Maak gebruik van caching

Caching is het lokaal opslaan van gegevens. Dit zorgt ervoor dat de website zo snel mogelijk wordt geladen bij herbezoeken. En het wordt vaak aanbevolen door experts om caching in te zetten om laadtijden te verkorten.

WordPress heeft bijvoorbeeld veel cache-plug-ins, zoals WP Fastest Cache. Als alternatief kan men browsercaching implementeren door het .htaccess-bestand te bewerken.

Het is echter gebaseerd op het platform en er kunnen verschillende manieren zijn om dit te implementeren.

Asynchroon laden

Dit is weer een pagina rechtstreeks uit mijn persoonlijke WordPress-ervaring. Wat er feitelijk is gebeurd, is dat Google Search Console een waarschuwing heeft gegeven over mijn 40+ blogposts die de kernwebvitaliteitstest niet hebben doorstaan.

Kernwebvitaliteit is de paginabeoordeling van Google en is belangrijk voor iedereen die probeert hoog te scoren in de zoekmachine.

Om dit verder te begrijpen, bekijk deze Pagespeed-analyse op een van de artikelen van epcdream.nl:

Dankzij onze WordPress-ontwikkelaars heeft het deze tests met vlag en wimpel doorstaan.

Maar bij mijn persoonlijke project faalde ik vooral in Largest Contentful Paint (LCP) en First Contentful Paint (FCP). Concreet was LCP 3,3 seconden en FCP ongeveer 2,4 seconden.

Als blogger met een niet-IT-achtergrond kon ik het tot op zekere hoogte niet optimaliseren. Op mijn schaal vinkte ik alle juiste vakjes aan: premium thema, geen extra plug-ins, systeemlettertypen, WebP-afbeeldingen, cloudhosting, enz.

Wat hielp, is een enkele schakelaar in de Jetpack Boost WordPress-plug-in:

In een notendop, het laadt Javascript van derden asynchroon door asynchrone of uitgestelde attributen toe te voegen aan