Hoe u uw Smarthome-apparaten een naam kunt geven voor betere spraakbediening

Smarthomes zijn nog steeds niet erg slim en stemassistenten begrijpen je niet echt. Naast het gebruik van groepen, moet u uw apparaten zorgvuldig een naam geven om overlapping, moeilijk te onthouden namen en verwarring te voorkomen, zowel voor u als voor uw stemassistent.

Vergelijkbare apparaatnamen introduceren commandoverwarring

Heb je ooit aan Alexa of Google gevraagd om het licht in de woonkamer uit te doen, maar kreeg je herhaaldelijk de vraag welk apparaat in de woonkamer je uit wilde hebben? Je kunt proberen het beter te verwoorden of specifieker te zijn, om gefrustreerd te raken omdat Google en Alexa niet begrijpen wat je wilt.

Meestal ben jij het probleem. Als je een smart outlet ‘studie’, een slimme lamp ‘study’ en een slimme schakelaar ‘study’ hebt genoemd, zal je stemassistent niet begrijpen welk apparaat hij moet uitschakelen. Een deel hiervan kun je oplossen door groepen in te stellen. Maar het helpt ook als u enkele basisregels volgt bij het benoemen van uw slimme apparaten.

Bovendien helpt u door uw slimme apparaten vanaf het begin een goede naam te geven, voorkomen dat u die namen opnieuw moet leren wanneer u gedwongen wordt om dingen later te veranderen.

Naam groepen na kamers of doeleinden

De belangrijkste namen voor je smarthome zijn de namen van je groepen. Als u de apparaten in uw huis niet groepeert, zou u dat moeten doen. U bereikt meer met minder woorden en u hoeft minder te onthouden. Zowel Google als Amazon hebben het gemakkelijk gemaakt om groepen te maken, en hoe eerder je dit doet, hoe beter je af bent.

  Wat is MagSafe voor iPhone 12 en wat kan het?

Een goede strategie is om je groepen te noemen naar de ruimte waarin ze zich bevinden. Een groep voor apparaten in je woonkamer moet ‘Woonkamer’ heten, een groep voor je studeerkamer moet ‘Studie’ heten, enzovoort. De uitzondering is voor groepen dingen die niet aan een specifieke kamer zijn gebonden. In dat geval moet u hun doel voor de naam gebruiken.

Als al je kerstverlichting bijvoorbeeld op slimme buitenstopcontacten zit, plaats ze dan in een groep met de naam Kerstmis. Je vertelt je stemassistent “schakel Kerstmis uit” wanneer je de groep wilt besturen.

Dit geldt ook als apparaten in dezelfde ruimte staan ​​als andere apparaten, maar je ze apart wilt bedienen. Misschien heb je bijvoorbeeld een lamp of een bias-licht achter je tv die je niet samen met de andere apparaten in de kamer wilt uitschakelen. Laat die apparaten in dat geval buiten de hoofdgroep en plaats ze desnoods in een eigen groep.

Gebruik altijd unieke namen voor uw apparaten

Zodra je groepen uit de weg hebt, is het tijd om je zorgen te maken over het benoemen van apparaten. Het ergste dat u kunt doen, is dezelfde naam voor verschillende apparaten gebruiken. Als je een slimme lamp en een slimme schakelaar ‘studie’ noemt, raakt je stemassistent in de war als je zegt ‘zet de studie uit’. Hij weet niet welk apparaat je bedoelt.

Spraakassistenten hebben een manier nodig om onderscheid te maken tussen apparaten. U kunt dit bereiken door apparaten een naam te geven naar hun locatie in de kamer of door de naam van de kamer gevolgd door een nummer.

  Beste RAM voor Ryzen-CPU's (Koopgids) in 2021

Geef vergelijkbare apparaten een naam voor hun locatie in een kamer

Je moet de meeste apparaten noemen naar hun fysieke locatie in de kamer. Dit geldt vooral voor slimme lampen, aangezien je er waarschijnlijk meerdere in een kamer hebt staan. Als je een slimme lamp met de naam “open haard” hebt en een andere lamp met de naam “venster”, heb je een grotere kans om hun unieke namen te onthouden. Dit is het belangrijkst wanneer u afzonderlijke apparaten wilt bedienen, zoals het licht boven of aan de andere kant van de kamer vanaf uw tv.

Onthoud dat het bij het bedienen van individuele apparaten niet alleen belangrijk is dat je stemassistent begrijpt welk slim ding je bedoelt. Het is ook belangrijk dat u gemakkelijk kunt onthouden welke naam u moet gebruiken.

Als u naar de locatie van een apparaat kunt kijken en de naam gemakkelijk kunt onthouden, wordt alles eenvoudiger. Als de naam van de locatie zelf niet werkt, probeer dan iets dat bij die locatie hoort. We noemden bijvoorbeeld een lamp in de buurt van ons home-entertainmentcentrum ‘PlayStation’ omdat de tv zelf spraakgestuurd is, maar de PlayStation niet. De meer voor de hand liggende naam is genomen, maar we hebben toch een unieke naam voor onze apparaten gevonden.

Nummers toevoegen wanneer individuele controle niet nodig is

Soms hoef je niet alle verschillende slimme dingen in een ruimte of groep te bedienen. Als je drie bovenlichten in de keuken hebt die met een enkele schakelaar worden bediend, is het onwaarschijnlijk dat je er ooit maar één of twee met je stem aanzet. Evenzo, als je al je kerstverlichting voor buiten op een smart outlet hebt, zul je ze waarschijnlijk niet één voor één aanzetten. Het beste is om ze opeenvolgend te noemen naar de bijbehorende groep. Voor keukenverlichting zou dat Keuken 1, Keuken 2, Keuken 3 kunnen zijn. Voor de kerstverlichting zou je ze Kerst 1, Kerst 2, Kerst 3, enzovoort kunnen noemen.

  Hoe u uw iPhone het zwijgen oplegt voor een film met een Siri-snelkoppeling

In het zeldzame geval dat u slechts één enkel smartapparaat wilt bedienen, kunnen Google en Alexa dit nog steeds aan. Het belangrijkste doel hier is om de apparaten gemakkelijker te identificeren wanneer u ze groepeert – daarna beheert u ze op basis van hun groepsnaam. En je hoeft niet veel tijd te besteden aan het bedenken van een unieke naam. Het nummer in de naam is nog steeds nodig. Het vermijdt de verwarring van je stemassistent die vraagt ​​”welke keuken bedoel je?”

Deze eenvoudige richtlijnen zijn een krachtige manier om uw smarthome beter te laten werken. Stemassistenten hebben nog steeds moeite ons te begrijpen en kunnen struikelen. Wij mensen zijn ook behoorlijk vergeetachtig. Deze tips zorgen ervoor dat uw stemassistent u beter begrijpt en helpen u de juiste dingen te onthouden die u moet zeggen.