Hoe u uw spelling kunt controleren in Google Documenten

Zoals de meeste tekstverwerkingssoftware, wordt Google Documenten geleverd met een tool om uw spelling en grammatica te controleren. Hier leest u hoe u die tool kunt gebruiken.

Hoe u uw spelling kunt controleren in Google Documenten

De spelling- en grammaticacontrole van Google Documenten is standaard ingeschakeld wanneer u een document voor het eerst opent. Telkens wanneer u een woord verkeerd hebt gespeld of “uw” typt terwijl u “u bent” bedoelde, onderstreept de spellingcontrole de fout met een rode kronkelige lijn en wordt u gevraagd een wijziging aan te brengen.

Ik gebruik een Google-document, maar dezelfde spelling- en grammaticatool is ook beschikbaar voor Spreadsheets en Presentaties.

Open eerst een document met Google documenten.

  Waarom u Flash niet op een iPad kunt installeren (en wat u in plaats daarvan kunt doen)

Om ervoor te zorgen dat de tool is ingeschakeld, kunt u beginnen met het typen van een aantal verkeerd gespelde woorden of naar Extra > Spelling gaan en ervoor zorgen dat “Fouten onderstrepen” is aangevinkt.

Elke keer dat er een fout wordt gegenereerd, wordt deze weergegeven met een rode kronkelige lijn eronder.

U kunt met de rechtermuisknop op een enkele fout klikken om ze meteen op te lossen zonder de tool te hoeven openen.

Er wordt een klein venster geopend met een paar opties om uit te kiezen, zoals het wijzigen van de fout in een voorgestelde oplossing, het negeren van de huidige fout of het toevoegen van een woord aan het woordenboek zodat het niet opnieuw als een fout verschijnt.

Om uw hele document op spelfouten te controleren, gaat u naar Extra > Spelling > Spellingcontrole om de tool Spellingcontrole te openen.

  Vertaling in- of uitschakelen in Chrome

Google Documenten leidt u door elke gedetecteerde fout en u kunt dezelfde correcties aanbrengen die we zojuist hebben behandeld. Als er nog meer fouten in uw document staan, gaat de tool door het document totdat alle fouten zijn verholpen.

Hoe het woordenboek te gebruiken

Naast een spelling- en grammaticacontrole heeft Google Documenten een ingebouwd woordenboek dat u kunt gebruiken om woorden op te zoeken, en het suggereert zelfs synoniemen van geselecteerde woorden direct in uw document.

Markeer vanuit uw document een woord, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens “Definiëren” [word].” U kunt ook na het markeren van het woord op Ctrl+Shift+Y drukken om hetzelfde venster te openen.

Er wordt een venster geopend met een woordenboekdefinitie van het woord samen met een lijst met synoniemen die verband houden met het woord.

  Vergroot het wifi-bereik van uw router

Hoewel de spelling- en grammaticacontrole een krachtig hulpmiddel is voor typefouten en verkeerd gespelde woorden, is het niet helemaal onfeilbaar. Het kan niet alle contextuele fouten nauwkeurig corrigeren (zoals het gebruik van ‘gooi’ in plaats van ‘door’) of zinsfragmenten of komma’s identificeren.