Hoe u uw standaard sms-app op Android instelt

epcdream.nl

In tegenstelling tot iOS kun je met Android apps van derden gebruiken om essentiële functies uit te voeren, zoals sms’en. Hier leest u hoe u een nieuwe standaard sms-app op uw Android-telefoon kunt instellen.

Eerst moet je de vervangende sms-app installeren die je wilt gebruiken. Er zijn genoeg van SMS-apps in de Play Store. Textra-sms is een populaire en wat we hier als ons voorbeeld zullen gebruiken.

Nadat u uw sms-app hebt geïnstalleerd, zijn er twee manieren om deze als standaard in te stellen. U kunt dit vanuit de app zelf doen wanneer u de app voor de eerste keer start of u kunt dit later doen via de app Instellingen van uw apparaat.

Stel de sms-app in als de standaard wanneer u deze voor het eerst start

Open de app en klik voorbij de eerste opstartdingen (hier moeten we klikken op “Begin met het gebruik van Textra” en akkoord gaan met de benodigde machtigingen).

Zodra de app is gestart, ziet u onderaan een knop met de vraag of u er uw standaard-app van wilt maken. Tik op de knop en tik vervolgens op “Ja” om te bevestigen.

En het is nu je standaard sms-app. Bijna alle apps zullen u vragen om ze in te stellen als de standaard-app wanneer u ze voor de eerste keer gebruikt. Voor degenen die dat niet doen (of als u de app al een tijdje gebruikt en deze nu als standaard wilt instellen), gebruikt u de techniek in de volgende sectie.

  Wat zijn waarschuwingen voor batterijgebruik in Android 7.1.2

Stel een sms-app in als standaard in Instellingen

Begin door naar de instellingen van uw apparaat te gaan.

Daar moet je zoeken naar een instelling met de naam Standaard-apps. Omdat elke fabrikant de instellingen anders indeelt, raden we je aan een zoekopdracht uit te voeren.

Tik in de instelling Standaardapps op de optie “SMS-app”.

Je ziet een lijst met alle apps die sms’en ondersteunen. Selecteer de app waarvan je de standaard wilt maken (Textra in ons geval). Mogelijk ziet u een melding die lijkt op die in de onderstaande afbeelding. Als u dat doet, tikt u op ‘OK’.

  Hoe u Bing's dagelijkse foto's als uw achtergrond op Android kunt krijgen

Gefeliciteerd! Je hebt met succes je standaard sms-app op je Android-telefoon gewijzigd.

Afbeelding tegoed: Noyna/Shutterstock