Hoe u uw telefoonnummer in Telegram kunt wijzigen

Het veranderen van je telefoonnummer op alle social media platforms na het overstappen naar een nieuwe netwerkprovider kan een hele klus zijn. Het is echter een essentiële stap om ervoor te zorgen dat u in de toekomst toegang heeft tot al uw accounts. Net als andere beveiligde berichten-apps biedt Telegram gebruikers ook een manier om hun telefoonnummers bij te werken. Vandaag zullen we u door de stappen leiden om uw Telegram-telefoonnummer te wijzigen met behulp van desktop- en mobiele apps.

Telefoonnummer wijzigen in Telegram (2022)

Telegram-telefoonnummer wijzigen (Android, iOS)

1. Open de Telegram-app en tik op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek. Tik in het menu dat verschijnt op “Instellingen” om toegang te krijgen tot de Telegram-instellingen.

  De 6 beste Telegram-chatclients voor Linux

2. Tik onder ‘Account’-instellingen op uw telefoonnummer om dit te wijzigen. Druk op de volgende pagina op de knop “Nummer wijzigen” om verder te gaan.

3. U ziet nu een waarschuwingsbericht dat aangeeft dat gebruikers uw nieuwe nummer zullen zien als ze het in hun adresboek hebben. Tik vervolgens op “Wijzigen” om de waarschuwing te bevestigen en voer uw nieuwe telefoonnummer in. Telegram stuurt je snel een sms-bevestigingscode nadat je op het vinkje in de rechterbovenhoek hebt getikt. Voer het in en u hebt uw Telegram-nummer met succes gewijzigd.

Telegram-telefoonnummer wijzigen (desktop, internet)

1. Als u iemand bent die de desktop-app of webclient van Telegram gebruikt, kunt u uw nummer daar ook wijzigen. Open om te beginnen de desktop-app van Telegram en volg de onderstaande stappen:

  Hoe de Telegram Linux desktop-app bij te werken

1. Klik in de desktop-app op het hamburgermenu en kies “Instellingen”.

2. Kies in het pop-upmenu dat verschijnt “Profiel bewerken” om een ​​nieuw nummer voor uw Telegram-account in te stellen.

3. Klik op het veld “Telefoonnummer” om een ​​nieuw nummer voor uw Telegram-account te kiezen.

4. Wanneer de interface voor het wijzigen van het Telegram-telefoonnummer verschijnt, klikt u op “Nummer wijzigen”.

5. Klik vervolgens op “OK” om de privacywaarschuwing voor het telefoonnummer te accepteren.

6. Als laatste stap voert u uw nieuwe telefoonnummer in en klikt u op de knop “Verzenden”. Wanneer de bevestigingscode-sms binnenkomt op het nieuwe nummer dat u zojuist hebt toegevoegd, voert u deze in op Telegram om uw nummer te wijzigen.

  Groepen zoeken in Telegram

Wijzig uw Telegram-nummer terwijl u van netwerkaanbieder wisselt

Door uw Telegram-account bij te werken met uw laatste nummer, zorgt u ervoor dat uw account niet wordt buitengesloten wanneer u probeert in te loggen vanaf een nieuw apparaat. Bovendien is het een goede gewoonte om uw telefoonnummers up-to-date te houden. Als u op zoek was naar een manier om uw nieuwe nummer op Telegram te gebruiken, hopen we dat u deze handleiding nuttig vond. Raadpleeg voor meer van dergelijke tips onze lijst met de beste Telegram-tips en -trucs.

gerelateerde berichten