Hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen in Windows 11 (8 methoden)

In mijn ervaring tot nu toe heb ik mensen een eenvoudige viercijferige pincode zien kiezen in plaats van een complex wachtwoord om hun Windows-pc’s te beschermen. De pincode is kort, eenvoudig en gemakkelijk te onthouden. Maar af en toe heb je het accountwachtwoord nodig om de systeeminstellingen te wijzigen, en in een dergelijk scenario lijken veel mensen het wachtwoord te vergeten dat ze hadden ingesteld. Maar er is niets om je zorgen over te maken. U kunt het wachtwoord van uw computer eenvoudig wijzigen in Windows 11 en we hebben in deze tutorial 8 verschillende methoden genoemd. Laten we dus zonder enige vertraging doorgaan en leren hoe u een nieuw wachtwoord in Windows 11 kunt instellen zonder het oude wachtwoord te kennen.

Wijzig uw wachtwoord in Windows 11 (2022)

In deze tutorial hebben we 8 manieren opgenomen om het wachtwoord in Windows 11 te wijzigen. Als je het huidige wachtwoord nog weet, is het wijzigen van je pincode of wachtwoord een fluitje van een cent. Als u echter het oude wachtwoord van uw Windows 11-pc niet meer weet, hebben we ook enkele handige oplossingen voor u. Dus laten we erin duiken.

1. Wachtwoord wijzigen in Windows 11 (voor gebruikers die het huidige wachtwoord kennen)

Als u het huidige wachtwoord van uw Windows 11-pc kent, kunt u dit eenvoudig wijzigen via de app Instellingen. Volg gewoon de onderstaande stappen om te leren hoe het werkt:

1. Druk op de Windows 11-sneltoets “Windows + I” om de app Instellingen te openen. Ga nu naar Accounts -> Aanmeldingsopties.

2. Klik hier om het gedeelte “Wachtwoord” uit te vouwen en klik vervolgens op de knop “Wijzigen”.

  Hoe u de fout 'Wijzigingen aan uw computer ongedaan maken' in Windows 11 kunt oplossen

3. Voer daarna het huidige wachtwoord van uw Windows 11-pc in en klik op “Volgende”.

4. Op de volgende pagina kunt u het wachtwoord eenvoudig wijzigen. U kunt ook een hint toevoegen om u te helpen uw account te herstellen voor het geval u het wachtwoord bent vergeten.

5. Klik ten slotte op “Voltooien”, en je bent klaar. U hebt uw Windows 11-wachtwoord met succes gewijzigd.

2. Wijzig de pincode in Windows 11 (voor gebruikers die hun huidige pincode kennen)

Sommige gebruikers stellen een pincode in in plaats van een wachtwoord om snel in te loggen op hun pc. Als u de pincode in Windows 11 wilt wijzigen, volgt u onze tutorial hieronder.

1. Net als bij de bovenstaande methode, opent u de app Instellingen en gaat u naar Accounts -> Aanmeldingsopties.

2. Klik hier om het gedeelte “PIN (Windows Hello)” uit te vouwen en klik vervolgens op de knop “PIN wijzigen”.

3. Voer op de volgende pagina de huidige pincode in het eerste veld in en stel rechtsonder een nieuwe in. Voer de nieuwe pincode in het tweede en derde tekstveld in. Klik ten slotte op “OK”, en dat is alles. U hebt de pincode op uw pc met Windows 11 met succes gewijzigd.

3. Wijzig het Microsoft-accountwachtwoord gekoppeld aan Windows 11 pc

Als u een online Microsoft-account aan uw Windows 11-pc hebt gekoppeld, kunt u ook het wachtwoord wijzigen. Zelfs als u het wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Volg gewoon onze handleiding om het wachtwoord te wijzigen.

1. Als je het wachtwoord van je online Microsoft-account nog weet, ga dan naar: account.microsoft.com/security en verander het wachtwoord.

2. Als u het wachtwoord bent vergeten, gaat u naar account.live.com/ResetPassword.aspx en voer uw Microsoft-e-mailadres of telefoonnummer in.

3. Verifieer daarna uw identiteit via het telefoonnummer of het herstel-e-mailaccount.

4. Nadat u hebt geverifieerd dat het account van u is, kunt u het wachtwoord van het Microsoft-account gemakkelijk wijzigen. U kunt een nieuw wachtwoord maken en daarmee inloggen op uw Windows 11-pc. Bovendien kunt u na het inloggen het online Microsoft-account van uw Windows 11-pc verwijderen en overschakelen naar een lokaal account.

4. Wachtwoord wijzigen in Windows 11 zonder het huidige wachtwoord te kennen

Als u het huidige wachtwoord niet meer weet en toch het wachtwoord van uw Windows 11-pc wilt wijzigen, kunt u dit doen met andere ingebouwde tools en opdrachten. Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt met lokale accounts op Windows 11. Dus hier is hoe u dit kunt doen.

  Fix SoftThinks Agent Service Hoog CPU-gebruik in Windows 10

Wachtwoord wijzigen met de opdracht ‘netplwiz’

1. Druk op “Windows + R” om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ hier netplwiz en druk op Enter.

2. Selecteer vervolgens uw account in het pop-upvenster dat verschijnt en klik op “Wachtwoord opnieuw instellen”.

3. Stel in het volgende venster een nieuw wachtwoord in voor uw Windows 11-pc en u bent klaar. U hebt uw wachtwoord met succes gewijzigd in Windows 11 zonder het huidige wachtwoord te kennen.

Wachtwoord wijzigen via opdrachtprompt

Naast de opdracht netplwiz kunt u in Windows 11 ook het wachtwoord wijzigen via de opdrachtprompt. U hoeft niet ook het eerdere wachtwoord te onthouden om dit te laten werken. Nogmaals, dit werkt alleen voor lokale accounts, dus volg de onderstaande stappen:

1. Druk op de Windows-toets en typ “cmd” in het zoekvak. Selecteer nu “Uitvoeren als beheerder” in het rechterdeelvenster. Als je apps altijd als beheerder op Windows 11 wilt uitvoeren, ga dan naar ons gekoppelde artikel.

2. Voer in het venster Opdrachtprompt de onderstaande opdracht uit en alle gebruikersaccounts worden weergegeven. Noteer vervolgens in de tweede kolom de accountnaam waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen. De accountnaam hier is bijvoorbeeld Test.

net user

3. Voer nu de onderstaande opdracht uit om het wachtwoord in Windows 11 te wijzigen. U moet de accountnaam vervangen door de daadwerkelijke gebruikersnaam die in de tweede kolom wordt weergegeven. En stel uw eigen wachtwoord in in plaats van nieuwwachtwoord. Druk daarna op Enter en je bent klaar.

net user accountname newpassword

Wachtwoord wijzigen via het Configuratiescherm

U kunt ook het Configuratiescherm in Windows 11 openen en het wachtwoord wijzigen zonder het oude wachtwoord te onthouden. Houd er echter rekening mee dat het alleen werkt voor lokale accounts en dat u de stappen in sectie #3 moet volgen om het wachtwoord van uw online Microsoft-account te wijzigen. Volg de onderstaande stappen voor gedetailleerde instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ “control”. Open nu het “Configuratiescherm“.

2. Klik vervolgens op “Accounttype wijzigen” onder “Gebruikersaccounts”. U heeft beheerdersrechten nodig om deze wijziging door te voeren.

3. Klik daarna op het lokale account waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen.

  Een Windows-sleutel maken als u er geen heeft?

4. Klik hier op “Wijzig het wachtwoord“.

5. Stel op de volgende pagina een nieuw wachtwoord in voor uw Windows 11-computer en u bent klaar.

Wachtwoord wijzigen via computerbeheer

Met Computerbeheer kunt u ook een nieuw wachtwoord instellen voor Windows 11 zonder dat u het huidige wachtwoord hoeft te onthouden. Deze methode werkt echter ook alleen met lokale accounts op Windows 11. Hier leest u hoe u dit doet.

1. Druk op de Windows-toets en typ “beheer”. Open nu “Computerbeheer“.

2. Vouw vervolgens het menu “Lokale gebruikers en groepen” in het linkerdeelvenster uit en open “Gebruikers”.

3. Selecteer hier het gebruikersaccount waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen in het rechterdeelvenster en klik met de rechtermuisknop op de naam. Kies nu “Wachtwoord instellen” in het contextmenu.

4. Klik op “Doorgaan” in het pop-upvenster dat verschijnt.

5. Stel ten slotte een nieuw wachtwoord in voor uw Windows 11-pc.

5. Uw Windows 11-wachtwoord vergeten en buitengesloten van uw pc? Hier leest u hoe u het wachtwoord kunt wijzigen

Als je een lokaal account hebt en je hebt geen toegang tot je pc omdat je het huidige wachtwoord niet lijkt te onthouden, maak je dan geen zorgen. We hebben een speciale tutorial geschreven over hoe u uw Windows 11-wachtwoord opnieuw kunt instellen voor het geval u het wachtwoord volledig bent vergeten. Het beste is dat u tijdens dit proces geen gegevens verliest. Dus ik raad aan om onze gekoppelde gids door te nemen en de stapsgewijze instructies daar te volgen. U kunt het wachtwoord in Windows 11 wijzigen vanaf het vergrendelscherm.

Stel een nieuw wachtwoord in op uw Windows 11-pc

Dit zijn dus de 8 eenvoudige methoden die u kunnen helpen het wachtwoord in Windows 11 te wijzigen. Het maakt niet uit of u een online account hebt dat is gekoppeld aan uw pc of een lokaal account, we hebben oplossingen genoemd voor alle groepen gebruikers. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u een schone installatie van Windows 11 wilt uitvoeren, hebben we hier een handige handleiding gelinkt. En om meer te weten te komen over de verschillen tussen Windows 11 Home vs Pro-edities, gaat u door onze gedetailleerde vergelijking. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten