Hoe u uw wachtwoord op een Chromebook kunt wijzigen

Het is een goede gewoonte om uw wachtwoord regelmatig te wijzigen. Dit geldt met name voor Chromebooks, aangezien u uw Google-account gebruikt om in te loggen. Gelukkig is het wijzigen van uw wachtwoord op een Chromebook vrij eenvoudig te doen.

Als u een Chromebook gebruikt, is de kans groot dat u de services van Google op uw andere apparaten gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een Google-document op de Chromebook schrijven en het later teruglezen op uw iPad, mobiele telefoon of een ander apparaat. Dit gebeurt allemaal via uw Google-account en u kunt al uw Google Drive-bestanden openen met slechts dat ene wachtwoord.

  Total Security 2018 met 61% korting (geldig op 6 december)

U gebruikt uw Google-account ook om in te loggen op de Chromebook en als u het wachtwoord op de Chromebook wijzigt, wordt dit ook voor uw Google-account gewijzigd. De volgende keer dat u Google-services op een ander apparaat gaat gebruiken, wordt u gevraagd in te loggen met uw nieuwe wachtwoord.

Hoe u uw wachtwoord op uw Chromebook kunt wijzigen

Begin met het openen van een nieuw Chrome-browservenster.

Selecteer je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Google-account.

Selecteer Aanmelden en beveiliging.

Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Aanmelden bij Google ziet en selecteer vervolgens ‘Wachtwoord’.

Voer uw huidige wachtwoord in.

  Wat betekent "OTOH" en hoe gebruikt u het?

Bevestig met uw tweefactorauthenticatiemethode.

Voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig het. Zorg ervoor dat het wachtwoord sterk is, of beter nog, gegenereerd door een wachtwoordbeheerder. Selecteer ‘Wachtwoord wijzigen’.

Een pop-upscherm laat u weten dat u op andere apparaten wordt uitgelogd van uw Google-account. U blijft ingelogd op uw huidige Chromebook en als u de Google-prompt op uw smartphone gebruikt als tweestapsverificatiemethode, kunt u ervoor kiezen om ook op die telefoon aangemeld te blijven. Selecteer “OK”.

Dat is het! U moet op uw andere apparaten inloggen met uw nieuwe wachtwoord; dan werkt alles weer zoals voorheen!