Hoe u uw Wii U kunt hacken om homebrew-games en -apps uit te voeren

Met Homebrew kan je Wii U apps uitvoeren die Nintendo niet voor jou bedoeld had. Dit omvat emulators, aangepaste games en mods. Je kunt zelfs back-ups van je games op een harde schijf installeren en ze vanaf daar uitvoeren.

Dit proces is lang, maar niet al te ingewikkeld en kan door de gemiddelde gebruiker worden voltooid. Je loopt geen enkel risico om je console te beschadigen of te bricken met normale homebrew, dus het is volkomen veilig.

Waarom Homebrew?

Homebrew is een geweldige manier om een ​​oude console nieuw leven in te blazen. Er zijn genoeg coole dingen die je kunt doen met een gemodificeerde console.

Emulators: wil je Nintendo 64-spellen op je Wii U spelen? Met emulators kan de Wii U bijna elk Nintendo-spel spelen dat niet exclusief voor 3DS of Switch is.
USB-games laden: je hebt maar een schamele 16-32 GB aan ruimte op je Wii U, wat alleen genoeg is om een ​​paar games op de snelle interne opslag te installeren. Met Homebrew kun je honderden games laden vanaf USB-opslag, die je zelf van de schijf kunt dumpen. Dit maakt piraterij mogelijk, maar dat is niet de primaire focus.
Cemu: Het thuisbrouwen van je Wii U is de enige manier om legaal Wii U-games op pc te spelen, en met Breath of The Wild die nu veel beter draait op Cemu dan op de Wii U en Nintendo Switch, is er genoeg reden om dat te doen.
GameCube-spellen: Nintendo heeft simpelweg een schakelaar omgedraaid om het uitvoeren van GameCube-spellen op je Wii U uit te schakelen. De functionaliteit is er nog steeds, maar uitgeschakeld vanuit de Wii-modus. U kunt het weer inschakelen en volledig gebruik maken van uw console.
Modding-games: er is een actieve scène voor Smash 4-mods, waaronder een genaamd Melee HD wat de gameplay volledig verandert. Homebrew is de enige manier om games te modificeren.

Er is veel te veel inhoud om hier alles in detail weer te geven, maar we zullen uitleggen hoe u uw console thuis kunt laten brouwen en tot een punt waarop u kunt beginnen met installeren wat u maar wilt.

Bereid je SD-kaart voor

Je moet de homebrew-bestanden op je Nintendo Wii U zetten. Om dat te doen, heb je een SD-kaartlezer nodig. Als uw computer er geen heeft, kunt u een adapter gebruiken Amazone voor minder dan $ 10.

Er zijn twee paden die u kunt nemen met het homebrew-proces. De eerste gebruikt een browser-exploit om willekeurige code uit te voeren en de homebrew launcher te laden. Van daaruit kun je een aangepast firmwarepakket met de naam Mocha CFW installeren, waarmee code-ondertekening wordt verwijderd en je het homebrew-kanaal als een app op je Wii U kunt installeren. Nadat dat is gebeurd, kun je zonder problemen homebrew-apps in- en uitschakelen.

  Iedereen dempen tijdens een Zoom-gesprek

Het probleem is dat als je je Wii U opnieuw opstart, je de browserexploit opnieuw moet uitvoeren. Dit is vervelend, vooral bij de nieuwste firmware, waar de exploit een lager slagingspercentage heeft. De oplossing hiervoor is een andere exploit genaamd Haxchi om een ​​Virtual Console DS-game te overschrijven en er een geïmproviseerde homebrew launcher van te maken, waarbij de browser-exploit volledig wordt vervangen. Maar je hebt een legitieme DS-game nodig – geen manier om het te piraten, zelfs niet met zelfgemaakte magie. Momenteel is Brain Age echter de goedkoopste DS-game in de Nintendo eShop, voor $ 6,99 anderen worden ondersteund. Je kunt je Wii U ook de exploit laten uitvoeren bij het opstarten, Coldboot Haxchi genaamd, maar dat is niet nodig en is een van de weinige dingen die het risico lopen je console te blokkeren, met andere woorden, je Wii U-hardware onbruikbaar maken.

Initiële setup

Je hebt een paar bestanden nodig, ongeacht welk pad je kiest:

de lading om uit te voeren wanneer u de browser exploit uitvoert
Het homebrew launcher-kanaal, die wordt geladen door de payload. Download beide .zip-bestanden.
De homebrew app store, technisch optioneel, maar je kunt toekomstige apps alleen vanaf je Wii U installeren.

Download alle .zip-bestanden, plaats ze in een nieuwe map, zoals deze:

Pak ze allemaal uit, verwijder de .zip-bestanden en je zou iets moeten hebben dat er als volgt uitziet:

Vervolgens gaan we naar de SD-kaart. U moet ervoor zorgen dat het is geformatteerd als FAT32, met een toewijzingseenheid van 32.768 (32k). Het moet ook een MBR-partitie gebruiken en niet GPT. Om de een of andere reden kun je de SD-kaart ook niet wiiu noemen.

Als het eenmaal is geformatteerd, moet je een paar lege mappen maken om de homebrew-bestanden in te plaatsen. U moet /wiiu/apps en /install/hbc maken, die er als volgt uit moeten zien:

De map /install wordt gebruikt om aangepaste kanalen te installeren in het Wii U-menu, dat we gebruiken voor het homebrew-kanaal. De map /wiiu/apps wordt gebruikt voor zelfgemaakte apps.

Sleep de mappen appstore en homebrew_launcher van je downloads naar de map /wiiu/apps. Sleep payload.elf naar de map /wiiu (niet de map apps erin).

Open de inhoud van de homebrew_launcher_channel.v2.1 map en selecteer ze allemaal. Sleep alles naar de map /install/hbc.

Uw resulterende bestandsstructuur op uw SD-kaart zou er als volgt uit moeten zien:

  Hoe u uw actieve status op LinkedIn kunt wijzigen

Als het overeenkomt, ben je klaar om te gaan. Je kunt al het andere veel gemakkelijker downloaden op je Wii U zodra de homebrew-launcher is geladen.

De Homebrew Launcher op je Wii U laden

De eerste exploit wordt via de browser geladen, dus je moet ervoor zorgen dat je Wii U verbinding kan maken met internet. Open de internetbrowser op de Wii U en ga naar wiiuexploit.xyz. Misschien wilt u hier een bladwijzer voor maken. Als deze specifieke site niet beschikbaar is of niet voor u werkt, zijn er: tal van andere zelfgemaakte exploit-hosts.

Zodra u hier bent, klikt u op de knop om de homebrew-launcher uit te voeren.

Als het werkte, zou je console opnieuw moeten opstarten in de homebrew launcher-app vanaf de SD-kaart. Als het vastloopt, moet je de aan/uit-knop ingedrukt houden om de console uit te schakelen en het opnieuw proberen. Bevriest volledig willekeurig en komt veel vaker voor bij de nieuwste systeemfirmware. Wees niet verbaasd als dit behoorlijk lang duurt, en zorg ervoor dat je SD-kaart correct is geformatteerd als het meer dan tien pogingen kost.

Het Homebrew-kanaal installeren

Het homebrew-kanaal is een gemakkelijk toegankelijke lader voor de homebrew-launcher. Zelfs als je alleen Mocha CFW gebruikt, kun je games en apps in- en uitladen zonder dat je het lange browserexploitatieproces hoeft uit te voeren om toegang te krijgen tot homebrew-functies.

Open vanuit de homebrew launcher, startscherm, de homebrew app store.

Zoek naar “Mocha CFW” en “WUP Installer G2X” in de app store en installeer ze allebei.

WUP Installer GX2 wordt gebruikt om kanalen en apps op het startscherm van je Wii U te installeren. Aangezien we dat niet kunnen doen zonder dat code-ondertekening is uitgeschakeld, moeten we eerst in Mocha CFW laden.

Ga terug uit de homebrew app store en laad Mocha CFW. Je Wii U moet opnieuw opstarten en het Mocha-opstartscherm tonen tijdens het herladen.

Als je eenmaal op aangepaste firmware draait, is het tijd om het homebrew-kanaal te installeren voor een meer permanente oplossing. Voer de browser-exploit opnieuw uit, open WUP Installer GX2, selecteer “hbc” en druk op “Installeren”.

Het zal u vragen of het naar systeem NAND of USB moet installeren, kies “NAND”. Hiermee wordt het homebrew-kanaal vanuit de map /install/hbc/ op de SD-kaart naar het systeemgeheugen van de Wii U geïnstalleerd. Als het mislukt met “DSi Exception Has Occurred”, start u uw console opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Als het werkt, kun je de homebrew verlaten en teruggaan naar het startscherm van je Wii U. U zou een nieuw “Homebrew Launcher” -pictogram moeten zien.

Je kunt nu de homebrew launcher in- en uitladen wanneer je maar wilt, en alle andere homebrew-apps installeren die je wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat het kanaal “Homebrew Launcher” alleen werkt als u Mocha CFW gebruikt, dus als u uw console uitschakelt, moet u de browserexploit opnieuw uitvoeren en Mocha opnieuw laden.

  Met Agora kunt u producten vergelijken wanneer u online artikelen koopt [Chrome]

Optioneel: Haxchi . installeren

Haxchi vervangt de browserexploit door een eenvoudig te gebruiken kanaal op je startscherm. Deze stap is volledig optioneel, maar bespaart u de moeite om de browserexploit uit te voeren wanneer u uw console uitschakelt. Dit is vooral belangrijk als je de nieuwste systeemfirmware gebruikt, omdat het misbruik van de browser een aantal pogingen kan vergen voordat het werkt.

Houd er rekening mee dat je voor Haxchi moet betalen voor een legitiem exemplaar van een Virtual Console DS-game.

Je moet nog een paar bestanden op je SD-kaart zetten:

De nieuwste release van Haxchi.
Deze aangepast configuratiebestand.

Download het bestand Haxchi_v2.5u2.zip en pak het uit. Binnenin vind je twee mappen: een met Haxchi-gegevens op /haxchi/ en een met het Haxchi-installatieprogramma op /wiiu/apps/haxchi.

Sleep de hele map/haxchi/ naar je SD-kaart en sleep de map haxchi in /wiiu/apps/ naar de map /wiiu/apps/ van je SD-kaart. Als alternatief kun je het Haxchi-installatieprogramma downloaden van de homebrew app store, maar je hebt nog steeds de andere /haxchi/-map nodig.

Standaard zal Haxchi proberen om in aangepaste firmware te laden, maar we kunnen dit gedrag blokkeren met een ander config.txt-bestand. Vervang het configuratiebestand in de map /haxchi/ door het bestand dat u hebt gedownload. Je kunt dit instellen om Mocha automatisch te laden, maar voorlopig zal het handmatig zijn.

Daarna kunt u de homebrew-launcher opnieuw laden en het Haxchi-installatieprogramma openen. Het installatieprogramma is een opdrachtregelprompt die u zal vragen een compatibel spel te selecteren. Druk op de A-toets om het spel te selecteren.

Als je er hier geen ziet, moet je er een downloaden in de eShop, de goedkoopste is Brain Age voor $ 6,99.

Er zal nog een prompt zijn waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u wilt installeren. Druk op A om alles te installeren.

Nadat het klaar is, zou je een nieuw kanaal op je startscherm moeten zien ter vervanging van de DS-game genaamd “Haxchi”, die je kunt gebruiken om de homebrew launcher te laden in plaats van de browser-exploit. Als je de homebrew-launcher wilt laden vanuit het kanaal “Homebrew Launcher”, moet je Mocha starten nadat je Haxchi hebt uitgevoerd.

Als dat nog steeds te veel voor je is om elke keer opnieuw op te starten, kun je upgraden naar Coldboot Haxchi, maar het is mogelijk om je console te bricken als je het niet goed doet, dus we zullen het niet aanbevelen.