Hoe u uzelf een bericht kunt sturen op WhatsApp

Er zijn momenten dat je berichten, memes, video’s of andere informatie in WhatsApp-gesprekken tegenkomt die je wilt bewaren voor later gebruik. Je hebt wel de mogelijkheid om berichten een ster te geven om specifieke berichten te bookmarken en ze later opnieuw te bekijken. Maar de berichten met een ster kunnen snel onoverzichtelijk worden en vereisen dat u oude chats opnieuw bezoekt. WhatsApp biedt hiervoor al lange tijd een andere oplossing, maar die is verborgen en niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. En nu maakt de berichtengigant, eigendom van Meta, de functie “Stuur jezelf een bericht” beschikbaar voor alle gebruikers, een nuttige aanvulling op WhatsApp’s arsenaal aan functies. Als je deze nieuwe functie in het contactenvenster hebt opgemerkt of als je een gemakkelijke manier wilt leren om notities, foto’s of meer op te slaan, laat me dan uitleggen hoe je “jezelf een bericht kunt sturen” op WhatsApp.

Hoe je jezelf kunt sms’en op WhatsApp (2022)

Naast de officiële methode die onlangs door WhatsApp is geïntroduceerd, hebben we ook een tijdelijke oplossing toegevoegd om een ​​gesprek met jezelf te beginnen in de berichten-app. Dat gezegd hebbende, laten we er meteen in duiken.

Gebruik de Message Yourself-functie op WhatsApp

Voor WhatsApp-hoofdgebruikers is de functie Bericht zelf niet per se nieuw. De mogelijkheid om berichten naar je eigen telefoonnummer te sturen via de WhatsApp URL-link bestaat al het langst. Maar niet iedereen wil een URL gebruiken om de functie te gaan gebruiken, daarom heeft het bedrijf deze nu geïntegreerd in zijn berichten-app. Zo kun je de functie Bericht jezelf in WhatsApp op iPhone en Android vinden en gebruiken:

  Fix WhatsApp laatst gezien niet weergegeven op Android

1. Open WhatsApp en klik rechtsonder op de knop “Nieuwe chat”. In de contactenlijst vindt u uw eigen telefoonnummer met het label “Stuur uzelf een bericht”.

Opmerking: u kunt op uw contactnummer tikken om de chat te starten, maar ga naar de volgende stap en volg het proces dienovereenkomstig, zodat u uw telefoonnummer niet in het chatvenster hoeft te zien.

2. Dit is een optionele stap, maar we raden u aan naar de app “Contacten” op uw iPhone of Android-telefoon te gaan. Sla vervolgens uw persoonlijke telefoonnummer op uw apparaat op.

3. Als u uw telefoonnummer opslaat, wordt de naam van de contactpersoon weergegeven in de chat ‘Stuur uzelf een bericht’, waardoor het gemakkelijker wordt om hetzelfde bij te houden. Je kunt nu sms’jes naar jezelf sturen als herinneringen, takenlijsten of bestanden delen via internet en mobiel met behulp van dit chatvenster.

4. Als je foto’s of video’s wilt bewaren, tik je gewoon op de knop “doorsturen” naast de media in een chatvenster. Selecteer vervolgens de chat “Stuur jezelf een bericht” in de contactenlijst in WhatsApp.

5. En daar heb je het! Zoals je hier kunt zien, heb ik de “bericht jezelf”-chat gebruikt om schermafbeeldingen voor artikelen met mezelf te delen. Ik kan ze dan openen via WhatsApp Web. Ik deel zelfs belangrijke ideeën, notulen van vergaderingen en andere belangrijke informatie in dit chatvenster. Je kunt in deze chat zelfs spraakmemo’s naar jezelf sturen.

Maak een Solo WhatsApp-groep om jezelf een bericht te sturen

Hoewel het bericht zelf wordt uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers over de hele wereld, kun je deze tijdelijke oplossing gebruiken om een ​​chat met bladwijzers te maken in de berichten-app. Dit is een bekende hack die veel mensen al jaren gebruiken, dus laten we er eens naar kijken:

  Hoe u uw telefoonnummer op WhatsApp kunt wijzigen
 • Tik eerst op de knop “Nieuwe chat” rechtsonder en selecteer vervolgens de optie “Nieuwe groep” op de volgende pagina.
 • 2. Voeg nu één persoon toe aan deze nieuwe groep die u aan het maken bent. Het kan iedereen zijn, een goede vriend of je secundaire nummer. Geef vervolgens de groep een naam (ik heb mijn groep opgeslagen berichten genoemd, omdat ik deze gebruik voor het markeren van teksten, foto’s en video’s) en tik op de knop “vinkje” rechtsonder.

  3. Zodra je groep is aangemaakt, tik je bovenaan op de naam van de groep om de instellingenpagina te bezoeken. Op de pagina met groepsinstellingen vindt u een lijst met deelnemers. Druk hier lang op de naam van de tweede deelnemer behalve jij.

  4. Tik vervolgens op “Verwijderen [participant name]” optie in het contextmenu dat verschijnt als je lang op de naam drukt. Tik vervolgens op “OK” in het pop-upvenster om uw actie te bevestigen.

  5. Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeeldingen, ben je nu de enige deelnemer aan deze chat. Je kunt deze WhatsApp-groepschat zonder andere leden gebruiken om jezelf berichten te sturen, memes, video’s en meer op te slaan.

  Ik gebruik de bladwijzergroep voornamelijk om foto’s, video’s en andere belangrijke dingen via internet en mobiel te delen met WhatsApp. Ik kan een foto op WhatsApp delen vanaf mijn telefoon en deze downloaden op een computer met WhatsApp Web. Best handig toch?

  Veelgestelde vragen over WhatsApp-berichten aan jezelf

  Kun je met jezelf sms’en in WhatsApp?

  Ja, je kunt jezelf eenvoudig sms’en in WhatsApp met de nieuwe functie ‘Stuur jezelf een bericht’ die in november 2022 is geïntroduceerd. Hiermee kun je een 1:1-gesprek met jezelf beginnen om berichten, foto’s/video’s en meer op te slaan.

    Afbeeldingen doorsturen met bijschriften op WhatsApp

  Wat gebeurt er als je jezelf een bericht stuurt op WhatsApp?

  De nieuwe Message Yourself-functie die door WhatsApp is geïntroduceerd, creëert een 1:1-chat met de gebruiker en laat hen teksten verzenden, lijsten maken, herinneringen instellen en belangrijke informatie opslaan. WhatsApp zegt dat je de “message yourself”-chatvensters kunt gebruiken om jezelf spraaknotities, foto’s, video’s en andere inhoud te sturen voor bewaring.

  Stuur jezelf een bericht om teksten op WhatsApp op te slaan

  Dus ja, dat is alles wat je moet weten over de chatfunctie “Stuur jezelf een bericht” die is toegevoegd aan WhatsApp. Het geeft je een speciale ruimte om je teksten, foto’s en video’s op te slaan, net zoals het gedeelte met opgeslagen berichten in de meeste andere berichten-apps zoals Telegram, Slack en meer. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een manier om ideeën, aankomende taken en belangrijke inhoud veilig op te schrijven. Alle inhoud in Message Yourself-chats is ook doorzoekbaar, zodat u dingen gemakkelijk kunt vinden. Bovendien, terwijl je hier bent, leer je hoe WhatsApp-gemeenschappen zich verhouden tot groepen of hoe je WhatsApp op meerdere apparaten kunt gebruiken. Dat gezegd hebbende, hoe gebruik je WhatsApp’s bericht zelf-functie? Vertel het ons in de reacties hieronder.

  gerelateerde berichten