Hoe u veilig online fotografie-uitrusting kunt kopen


Online kopen is altijd een risico. Iedereen kan waar dan ook iets te koop aanbieden, en er is vaak geen verhaal mogelijk mocht zich een probleem voordoen. Zelfs grote marktplaatsen zoals Amazon – met tienduizenden verkopers – zijn niet immuun voor vervalsingen en oplichting. Fotografen geven elk jaar miljarden uit, dus ze zijn een duidelijk doelwit; laten we eens kijken hoe je veilig online camera-uitrusting kunt kopen, of in ieder geval zo veilig mogelijk.

Hoe vaak komt nagemaakte camera-uitrusting voor?

Nagemaakte camera-uitrusting is, zo niet gebruikelijk, zeker daarbuiten. Op welke manier het vervalst is, hangt af van wat het precies is.

  Een GOG-spel terugbetalen?

Camera-accessoires worden het meest waarschijnlijk nagemaakt. Geschat wordt dat tot een derde van de verkochte SanDisk-geheugenkaarten is nep. Dat zijn een heleboel valse kaarten. De reden dat ze zo gewoon zijn, is dat SanDisk een zacht doelwit is: hun kaarten zijn super populair (we raden ze hier aan op How-To Geek), en mensen kunnen ze vervalsen door simpelweg een sticker op een goedkope generieke kaart te plakken. De vervalsingen hebben zelfs verkocht op Amazon.

evenzo, Canon heeft problemen gehad met vervalsers die namaakproducten van hun flitsers maken, en daar zijn nep Nikon-batterijgrepen geweest. Dit soort accessoires is een goudmijn voor neppers omdat de producten werken en de meeste mensen het verschil niet kunnen zien. Als foto’s naar de geheugenkaart in uw camera worden geschreven, waarom zou u dan de authenticiteit ervan in twijfel trekken? Pas als de goedkope chip erin faalt, realiseer je je misschien dat je bent betrapt.

  Hoe Dropbox-ondersteuning in de Dolphin File Manager in te schakelen?

Voor grotere items zoals camera’s en lenzen zijn de problemen iets subtieler. Camera’s zijn duur en technisch moeilijk te vervaardigen, dus ze zijn veel moeilijker te klonen. In plaats van, oplichters zullen een goedkopere camera kopen en de badges veranderen, dus het lijkt op het duurdere model. De Nikon D7100 is bijvoorbeeld vergelijkbaar genoeg met de aanzienlijk duurdere D610 die oplichters goedkoop kunnen veranderen

gerelateerde berichten