Hoe Unreal Engine 4 op Ubuntu te installeren

Wilt u videogames ontwikkelen op uw Ubuntu-pc met behulp van de Unreal Engine? Als dit het geval is, moet u de nieuwste Unreal Engine-toolkit op uw systeem installeren. Deze handleiding laat zien hoe u de nieuwste release van Unreal Engine 4 op uw Ubuntu-computer kunt instellen.

Opmerking: Unreal Engine 4 is gratis voor niet-commercieel gebruik. Als u echter van plan bent er games mee te publiceren en te verkopen, moet u een licentie aanschaffen. Voor meer informatie, klik op hier.

Een Epic Games-account registreren

Je hebt een Epic Games-account nodig om toegang te krijgen tot de Unreal Engine op je Ubuntu-systeem. Om een ​​Epic-account aan te maken, ga je eerst naar de oofficiële Unreal Engine-website. Eenmaal op de website, selecteer de “Community” menuknop bovenaan de pagina

Zoek op de Unreal Engine-pagina de knop “Aanmelden” en klik erop met de muis. Nadat je deze knop hebt geselecteerd, zie je een heleboel “aanmeld”-opties. Als je al een Epic-account hebt, klik je op de knop “Aanmelden met Epic Games” en log je in.

  Automatisch Microsoft Planner-taken toevoegen aan uw Outlook-agenda

Als u geen account heeft, selecteert u de knop “Aanmelden” onderaan de pagina. Kies vervolgens “Aanmelden met e-mail” om een ​​nieuw Epic-account aan te maken met uw e-mailadres.

Uw GitHub-account configureren

Helaas distribueert Epic de Unreal Engine niet via een downloadbaar installatieprogramma. In plaats daarvan moet je de engine rechtstreeks van GitHub halen. Om dat te doen, moet je GitHub-account zijn verbonden met je Epic-account.

Zorg er om te beginnen voor dat je een GitHub-account hebt ingesteld. Als u dat niet doet, doet u het volgende. Ga eerst naar GitHub.com. Eenmaal op de website vindt u de knop “Aanmelden” bovenaan de pagina en klikt u erop met de muis. Gebruik het om een ​​nieuw GitHub-account aan te maken.

Nadat je je nieuwe GitHub-account hebt ingesteld, ga je terug naar de Epic Games-website en plaats je de muisaanwijzer op je profiel op de startpagina. Selecteer vervolgens de optie “Persoonlijk” onder uw profiel om toegang te krijgen tot uw persoonlijke Epic Games-instellingen.

Zoek in het gedeelte “Persoonlijk” de knop “Verbindingen” in de zijbalk. Selecteer deze knop om verbindingsinstellingen voor je Epic-gameprofiel te openen. Kies vervolgens de optie “Accounts” om toegang te krijgen tot accountverbindingen.

Zoek GitHub in het gedeelte “accounts” van het gebied met verbindingen en klik op de knop “Verbinden”. Wanneer u de knop “Verbinden” selecteert, kunt u met Epic uw GitHub-account verbinden met uw Epic-gamesaccount.

  Hoe een leeg vergrendelscherm op iPhone X te repareren

Unreal Engine 4 downloaden op Ubuntu

De enige manier om Unreal Engine 4 op uw Linux-pc te downloaden, is door gebruik te maken van de git kloon opdracht. Deze opdracht pakt de nieuwste broncode voor Unreal Engine 4 en plaatst deze op uw computer.

Om het downloadproces op Ubuntu te starten, opent u een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu en het op die manier openen.

Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, installeert u de git pakket op uw computer.

sudo apt install git

Na het installeren van de git pakket, moet u uw gebruikersaccount bij Git op uw computer instellen. Volg hiervoor de officiële “Aan de slag gids.” U moet ook een persoonlijke toegangscode genereren, waarover u meer te weten kunt komen hier.

Je kunt het gebruiken om de nieuwste release van Unreal Engine 4 naar je Ubuntu-systeem te downloaden met behulp van de onderstaande opdracht. Onthoud; u moet inloggen op GitHub wanneer daarom wordt gevraagd in de terminal en uw PAC-code gebruiken als inlogwachtwoord.

  Hoe het verwijderen van bestanden in Dropbox plannen

Opmerking: om de onderstaande opdracht te laten werken, moet je je e-mail controleren en de GitHub-uitnodiging van Epic Games accepteren om lid te worden van hun privé Git-repo.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

De download voor Unreal Engine 4 op Ubuntu is ongeveer 8 GB groot. Dus leun achterover, ontspan en laat de code volledig downloaden.

Unreal Engine 4 bouwen op Ubuntu

Het Unreal Engine-programma moet worden gebouwd voordat het op uw systeem kan worden geïnstalleerd. Gebruik de CD commando en ga naar de map “UnrealEngine” in uw thuismap om het bouwproces te starten.

cd ~/UnrealEngine/

Voer vanaf hier het script “Setup.sh” uit met behulp van de onderstaande opdracht.

./Setup.sh

Nadat u het scriptbestand “Setup.sh” hebt uitgevoerd, moet u het script “GenerateProjectFiles.sh” uitvoeren.

./GenerateProjectFiles.sh

Voer tot slot de maken commando om de code op uw computer te compileren.

make

Unreal Engine 4 draaien op Ubuntu

Het uitvoeren van de Unreal Engine 4-app op uw Ubuntu-systeem is heel eenvoudig. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u zich in een terminalvenster bevindt en de onderstaande opdrachten gebruikt om het op te starten.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor