Hoe Valheim op Linux te spelen

Valheim is een survival- en sandbox-videogame met vroege toegang van de Zweedse ontwikkelaar Iron Gate Studio. In het spel zijn spelers Vikingen en moeten ze gereedschap maken en overleven. De game werkt redelijk goed op Linux. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Valheim op Linux

Valheim is inheems in Linux, maar het werkt alleen met de hulp van Steam voor Linux. We moeten dus bespreken hoe u de Linux-versie van Steam op uw computer installeert.

Steam installeren

Om Steam op uw Linux-pc te installeren, opent u een terminalvenster op het bureaublad. Om een ​​terminalvenster op uw Linux-bureaublad te openen, drukt u op de toetsenbordcombinatie Ctrl + Alt + T. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu kan de Steam-toepassing worden geïnstalleerd via de opdracht apt install. Voer de onderstaande opdracht in om de app op uw systeem te laten werken.

sudo apt install steam

Debian

Op Debian Linux wordt de Steam-toepassing ondersteund via hun “niet-vrije” softwarerepository. Het is echter gemakkelijker om de app op uw computer te laten werken door het Steam DEB-pakket handmatig te downloaden.

  Hoe Nvidia Optimus-ondersteuning op Linux in te schakelen?

Gebruik de volgende wget-opdracht om het Steam DEB-pakket te downloaden.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat je het Steam DEB-pakket naar je computer hebt gedownload, kan de installatie van Steam beginnen. Installeer Steam met behulp van de onderstaande dpkg-opdracht.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket op uw computer is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die tijdens de installatie zijn ontstaan. Om dit probleem op te lossen, voert u de volgende opdracht Apt-get install -f uit.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux is de Steam-app beschikbaar voor alle gebruikers, op voorwaarde dat ze de “multilib” -softwarerepository hebben ingeschakeld. Om het op uw computer in te schakelen, opent u het Pacman-configuratiebestand, schakelt u “Multilib” in, synchroniseert u pacman opnieuw met pacman -Syyu en installeert u Steam met de onderstaande opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Op Fedora en OpenSUSE is het mogelijk om de Steam-app te laten werken via de meegeleverde softwarebronnen. Deze versies van de app werken echter niet erg goed. Om deze reden raden we aan in plaats daarvan de Flatpak-release te installeren.

  Toegang krijgen tot een externe Linux-computer vanaf een iPad

Flatpak

Steam is beschikbaar als Flatpak-pakket op Flathub. Om het op uw computer te laten werken, moet u eerst de Flatpak-runtime installeren. Om de runtime op uw computer te installeren, volgt u deze handleiding over dit onderwerp.

Nadat je de Flatpak-runtime op je computer hebt ingesteld, moet je de Flathub-app store instellen. Voer de onderstaande opdracht in om de app store in te stellen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu de Flathub app store op uw computer is ingesteld, kan de installatie van Steam beginnen met behulp van de onderstaande opdracht.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Inheemse instellingen

Valheim native op Linux spelen is relatief eenvoudig. Volg de stapsgewijze instructies hieronder om het spel op je systeem in te stellen.

Stap 1: Start Steam op uw computer door te zoeken naar “Steam” in het app-menu. Zodra de app is geopend, voert u uw gebruikersgegevens in en logt u in. Wanneer u bent ingelogd, vindt u de knop “STORE” bovenaan Steam.

Door de “STORE”-knop te selecteren, kom je op de Steam Storefront-pagina.

Stap 2: Zoek op de Steam Storefront-pagina de zoekknop en klik erop met de muis om de zoekfunctie te openen. Typ vanaf daar “Valheim” en druk op de enter-toets om de resultaten te bekijken.

  Hoe Overlord op Linux te spelen

De resultaten klikken op het item met de tekst “Valheim” om naar de Steam-pagina voor Valheim te gaan. Zoek op de Valheim Steam-pagina de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop om de game te kopen.

Wees gewaarschuwd dat Valheim, hoewel erg leuk, een game met vroege toegang is. Vroegtijdige toegang betekent dat er bugs kunnen optreden tijdens het spelen.

Stap 3: Zoek de knop “BIBLIOTHEEK” bovenaan Steam en klik erop om naar je Steam-bibliotheek te gaan. Zoek in het Steam-bibliotheekgebied “Valheim” en klik erop. Selecteer vervolgens de blauwe knop “INSTALLEREN” om het spel te downloaden en op je computer te installeren.

Stap 4: Wanneer Valheim is gedownload en geïnstalleerd, wordt de blauwe “INSTALL”-knop een groene “PLAY”-knop. Klik erop om het spel te spelen!

Proton-opstelling

Valheim is inheems in Linux, dus het is niet nodig om het te spelen met Steam Play en Proton van Valve. Als je problemen hebt met het spelen van de game met de native release, is dit een alternatieve optie.

Als je Valheim via Proton wilt instellen, bekijk dan onze uitgebreide gids over Steam Play.