Hoe verwijderde bestanden van iCloud Drive te herstellen

Het verliezen van bestanden is hartverscheurend, vooral als het een belangrijk werkdocument of foto’s van uw kinderen is. Online opslagoplossingen bieden meestal een manier om verwijderde bestanden te herstellen, en iCloud is niet anders. Het proces is ingewikkeld, maar we houden je hand de hele tijd vast.

Bedrijven zoals Dropbox bieden een aantal uitgebreide oplossingen om verwijderde bestanden maanden na verwijdering te herstellen, en hoewel iCloud daar in de buurt komt, schiet het in veel opzichten tekort.

Als je een bestand hebt verwijderd dat je eerder in iCloud Drive hebt opgeslagen en het nu moet herstellen, zijn er twee kanttekeningen waarmee je rekening moet houden:

Bestanden zijn alleen beschikbaar voor herstel tot 30 dagen na verwijdering. Na dat punt zijn ze voor altijd verdwenen.
Herstel kan over het algemeen alleen plaatsvinden op een computer, via iCloud.com. Vanaf iOS 11 en macOS Sierra kunnen ontwikkelaars een “onlangs verwijderde” functie in hun apps inbouwen, maar uw kilometerstand zal hier variëren.

  Wat is inbegrepen bij een Nintendo Switch Online-abonnement?

De eerste van die twee kanttekeningen betekenen dat het onwaarschijnlijk is dat u iCloud Drive-bestandsherstel kunt gebruiken als een betrouwbare back-upoplossing, omdat de geschiedenis niet ver genoeg teruggaat. Het tweede betekent dat de kans groot is dat voor het herstellen van bestanden een bezoek aan een computer vereist is. Elke iPad- of iPhone-eigenaar die iCloud.com bezoekt, wordt nutteloos gevraagd om iCloud in te stellen, “Find My iPhone” te openen of “Find My Friends” te openen.

Dit alles betekent dat als bestandsherstel uw laatste hoop is, u uw vingers moet kruisen en naar iCloud.com moet gaan. Dit zijn de stappen die u moet volgen om aan de slag te gaan.

  Hoe u kunt zien welke apps uw locatie op de iPhone volgen

Verwijderde bestanden herstellen van iCloud Drive

Je hebt het misschien nog nooit eerder bezocht, maar om te beginnen, open je Safari en maak je verbinding met de iCloud-website. U moet inloggen met uw Apple ID; zorg ervoor dat u degene gebruikt die is gekoppeld aan de iCloud Drive die het bestand of de bestanden heeft gehost die u wilt herstellen.

Nadat u bent aangemeld bij iCloud.com, klikt u op de knop “Instellingen”.

Scrol naar de onderkant van het scherm, onder het gedeelte ‘Geavanceerd’ en klik vervolgens op ‘Bestanden herstellen’.

Het bestandsherstelvenster verschijnt nu. Als je veel bestanden hebt opgeslagen in iCloud en er veel hebt verwijderd in de afgelopen 30 dagen, zal de site enige tijd nodig hebben om een ​​lijst met bestanden samen te stellen die beschikbaar zijn voor herstel. Zodra dit is voltooid, verschijnt er een lijst met verwijderde bestanden en kunt u hun vorige locatie in iCloud Drive, de grootte en de resterende tijd tot ze verlopen, zien.

  Whistle Camera luistert naar een audiosignaal en maakt een foto

Om een ​​bestand te herstellen, klik je op het selectievakje ernaast en klik je vervolgens op ‘Herstellen’. U kunt op dit punt meerdere bestanden selecteren als dat nodig is.

Nadat het bestand met succes is hersteld, geeft iCloud een bericht weer dat dit bevestigt.