Hoe verwijderde items uit Outlook te herstellen

We hebben allemaal wel eens de maagdaling ervaren die optreedt wanneer je per ongeluk iets verwijdert. Daarom zijn we grote fans van het maken van back-ups, of je nu op een pc, een Mac, Android of iPhone werkt. U kunt net als elk ander bestand een back-up maken van uw Outlook.pst-bestand – en dat zou u ook moeten doen, zelfs als dat betekent dat u het van de standaardlocatie moet verplaatsen – maar dat zal u niet helpen een e-mail te herstellen die u zojuist per ongeluk hebt verwijderd.

Gelukkig is de kans groot dat u uw per ongeluk verwijderde item kunt herstellen als u Microsoft Exchange Server als uw e-mailserver gebruikt. (Als dat niet het geval is, en u gebruikt een webgebaseerd e-mailadres zoals Gmail of Yahoo! Mail, kunt u het beste inloggen op de webinterface voor uw e-mail en daar zoeken.)

Het verschil tussen een zachte en harde verwijdering

Wanneer u een e-mail “zacht verwijdert”, door deze te selecteren en ofwel “Verwijderen” op uw toetsenbord te gebruiken of op de optie “Verwijderen” in Outlook te klikken, wordt het bericht verzonden naar de map Verwijderde items. Het blijft over het algemeen in de map Verwijderde items totdat u de map leegt (hoewel uw bedrijfsbeheerders dit mogelijk hebben gewijzigd om uw map Verwijderde items regelmatig automatisch te legen). Het legen van de map Verwijderde items staat bekend als een “harde verwijdering” omdat het bericht volledig uit Outlook op uw computer wordt verwijderd. U kunt een bericht ook “hard verwijderen” uit elke map in Outlook door SHIFT+Delete op uw toetsenbord te gebruiken, waardoor het wordt verwijderd zonder het naar de map Verwijderde items te sturen.

  Gegevens uit meerdere cellen samenvoegen in Google Spreadsheets

Als je per ongeluk een bericht hebt verwijderd, ga dan naar de map Verwijderde items, zoek het bericht en verplaats het terug naar de map waaruit je het hebt verwijderd. Als je een bericht hard hebt verwijderd, moet je de tool “Verwijderde items herstellen” gebruiken.

Hoe moeilijk verwijderde berichten te herstellen

Wanneer een e-mail “hard-verwijderd” is, wordt deze verplaatst naar een verborgen map “Herstelbare items” in Exchange. Standaard is de bewaartermijn voor deze verwijderde e-mails: 14 dagen. Dit betekent dat gedurende 14 dagen nadat u iets uit Outlook “hard verwijderd” hebt, het in de map “Herstelbare items” zal staan ​​voordat het permanent wordt verwijderd (en volledig onherstelbaar is). Dus tenzij uw e-mailbeheerder de standaardwaarde heeft gewijzigd, heeft u 14 dagen de tijd om de tool “Verwijderde items herstellen” van Outlook te gebruiken om uw per ongeluk verwijderde e-mail terug te krijgen.

  Een snelle peiling maken in Microsoft Teams

U kunt deze tool op drie verschillende plaatsen openen:

Selecteer de verwijderde items en kijk naar de bovenkant van het mapvenster voor de optie “Recente items herstellen die uit deze map zijn verwijderd”.

Ga naar Home > Herstel verwijderde items van server.

Ga naar map> Herstel verwijderde items.

Al deze opties starten hetzelfde hulpprogramma Verwijderde items herstellen, dat een lijst met items in de map Herstelbare items weergeeft.

Om een ​​verwijderd item te herstellen, selecteert u het, zorgt u ervoor dat “Geselecteerde items herstellen” is ingeschakeld en klikt u vervolgens op “OK”.

Het item wordt teruggezet naar de map Verwijderd item, waar u het vervolgens terug kunt verplaatsen naar de gewenste map.

U kunt meerdere items herstellen met de tool Verwijderde items herstellen door de Control-toets ingedrukt te houden terwijl u de e-mails selecteert die u wilt herstellen. Als er een heel blok e-mails is die u wilt herstellen, selecteert u de eerste e-mail, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de e-mail aan het einde van het blok om ze allemaal te selecteren. Je hebt ook een knop “Alles selecteren” als je alle e-mails wilt herstellen. Als je veel e-mails hebt geselecteerd, kan het even duren voordat ze zijn hersteld, omdat ze moeten worden verplaatst van de map Herstelde items naar je map Verwijderde items.

  Start apps en bel vanuit het iPhone-meldingscentrum

U kunt hier ook e-mails opschonen. Selecteer items die u permanent wilt verwijderen, schakel ‘Geselecteerde items opschonen’ in en klik vervolgens op ‘OK’.

Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven waar u rekening mee moet houden, want als u op “OK” klikt, worden de items die u hebt geselecteerd, verwijderd en kunt u ze niet meer herstellen.

Dit is een serieuze waarschuwing: als u een item opschoont, wordt het uit Exchange verwijderd en is het voor altijd verdwenen. Er is meestal geen reden om uw e-mail op te schonen, dus als u twijfelt, gebruik dan de optie Opschonen niet.

Als u per ongeluk iets hebt verwijderd en u kunt het niet vinden met de tool Verwijderde items herstellen, doe dan niets anders en bel onmiddellijk uw technische ondersteuningsteam. Ze hebben misschien tools die je e-mail terug kunnen krijgen, maar wees gewaarschuwd: misschien niet. Vergeet dus niet regelmatig een back-up te maken!