Hoe Viber op Linux in te stellen

Viber is een platformonafhankelijke instant messaging-applicatie. Het is beschikbaar voor alle gebruikers om teksten, afbeeldingen, video’s en audio- en visuele oproepen te verzenden. Viber lijkt veel op Telegram en heeft native ondersteuning voor Linux.

In deze handleiding laten we u zien hoe u de Viber-toepassing op Linux downloadt en installeert. We gaan ook in op het configureren van de Viber-applicatie op Linux.

Viber installeren op Linux

Er zijn een paar manieren om Viber op Linux te laten werken. De applicatie werkt op Ubuntu, Debian, Fedora en OpenSUSE. Het werkt ook via Flatpak en Snap.

Om de installatie op uw Linux-besturingssysteem te starten, moet u een terminalvenster openen. U kunt een terminalvenster op het bureaublad starten door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Als alternatief kunt u een terminalvenster op het bureaublad starten door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu/Debian

U kunt Viber op Ubuntu en Debian laten installeren door het nieuwste DEB-pakket naar uw computer te downloaden en te installeren. Gebruik de volgende wget-downloadopdracht hieronder om het Viber DEB-pakket te downloaden.

wget https://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/Linux/viber.deb

Nadat u het DEB-pakket naar uw computer hebt gedownload, kunt u de Viber-toepassing installeren met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

  Hoe een uTorrent-server op Linux in te stellen

Opmerking: als u een oudere versie van Debian gebruikt die geen Apt heeft, moet u in plaats daarvan Viber installeren met het dpkg-commando.

sudo apt install ./viber.deb

Arch Linux

Viber is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers in de vorm van een AUR-pakket. Om Viber te installeren, moet u eerst de Trizen AUR-helper instellen. Dit programma maakt de app veel gemakkelijker om aan de slag te gaan.

Om de Trizen-app te installeren, begint u met het instellen van de pakketten “git” en “base-devel”. Gebruik hiervoor het onderstaande pacman-commando.

sudo pacman -S git base-devel

Gebruik na de installatie van de twee pakketten de onderstaande opdrachten om de Trizen-toepassing in te stellen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Als de app is geïnstalleerd, gebruikt u de opdracht trizen -S om de nieuwste versie van Viber op uw Arch Linux-pc te installeren.

trizen -S viber

Fedora

De Viber-app kan op Fedora worden ingesteld door het nieuwste Viber RPM-pakketbestand naar je computer te downloaden. Gebruik hiervoor de onderstaande wget-downloadopdracht.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Zodra het RPM-pakketbestand is gedownload, kunt u de toepassing op uw systeem installeren met behulp van de onderstaande dnf-installatieopdracht.

sudo dnf install viber.rpm

OpenSUSE

OpenSUSE heeft ondersteuning voor Viber via het Fedora RPM-pakket. Begrijp echter dat deze ondersteuning niet gegarandeerd is, aangezien de website SUSE niet vermeldt als officieel ondersteund.

  Hoe Winepaks op Linux in te stellen

Gebruik de volgende wget-downloadopdracht om het Viber RPM-pakket op uw SUSE-systeem te krijgen. Deze opdracht pakt de nieuwste RPM en plaatst deze in uw thuismap.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Gebruik vervolgens de onderstaande zypper install-opdracht om het Viber RPM-pakket op OpenSUSE te installeren.

sudo zypper install viber.rpm

Snap

Viber kan worden geïnstalleerd vanuit de Ubuntu Snap Store. U moet echter eerst de runtime van het Snap-pakket op uw systeem instellen om het te laten werken. Volg hiervoor onze Snap-installatiegids.

Nu de Snap-runtime is geconfigureerd, kunt u de snap-installatieopdracht gebruiken om Viber op uw computer aan de gang te krijgen.

sudo snap install viber-unofficial

Flatpak

Als je Flatpak gebruikt, kun je de Flatpak-release van Viber aan de gang krijgen, op voorwaarde dat je de runtime hebt geconfigureerd. Weet u niet zeker hoe u de Flatpak-runtime op uw computer moet instellen? Volg samen met onze gids over het onderwerp.

  Hoe het Talos-principe op Linux te spelen

Gebruik de twee onderstaande opdrachten met de runtime-instelling om de Viber-app te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.viber.Viber

Viber instellen op Linux

Om Viber op Linux te gebruiken, moet je het ook op je mobiele telefoon hebben ingesteld. Installeer dus eerst Viber op uw Android- of iOS-apparaat en log in. Nadat u zich hebt aangemeld, klikt u op de menuknop in de app en zoekt u de QR-codelezer om deze te starten.

Selecteer de QR-codelezerknop om deze te starten. Open vervolgens de Viber-app op uw Linux-systeem. Scan vervolgens met uw telefoon en de Viber-app de QR-code. Zodra je de QR-code hebt gescand, is de Viber Linux-app klaar voor gebruik.