Hoe VirtualBox-gasttoevoegingen voor een Ubuntu Virtual Machine te installeren

VirtualBox-gasttoevoegingen zijn belangrijk in VirtualBox omdat ze uitstekende grafische versnelling bieden, evenals andere handige functies zoals ondersteuning voor gedeelde mappen, betere grafische ondersteuning en andere dingen.

Als u van plan bent om Ubuntu in een VirtualBox virtuele machine te gebruiken, moet u deze gasttoevoegingen installeren. In deze handleiding zullen we precies bespreken hoe u dat moet doen.

Opmerking: hoewel deze handleiding zich richt op een Ubuntu VM, zouden de installatie-instructies ook moeten werken op elk gast Linux-besturingssysteem in VirtualBox. De installatie-instructies voor de Linux-header zullen echter verschillen.

Een Ubuntu-VM instellen in VirtualBox

Het opzetten van een Ubuntu VM is niet zo moeilijk. In wezen installeert u Ubuntu vrijwel net zoals u dat op een fysieke computer doet. Om dit proces echter te versnellen, kunt u een vooraf geconfigureerde VM downloaden van OSboxes.org.

Ga om een ​​VM te downloaden naar de Ubuntu-pagina op Osboxes.org. Zoek daar naar de nieuwste versie van Ubuntu, klik op het tabblad “VirtualBox” en selecteer de downloadknop.

Osboxes distribueert zijn VM’s in archiefformaat. Wanneer het archief klaar is met downloaden, opent u VirtualBox, klikt u op “Nieuw” en doorloopt u de instellingen voor het maken van uw nieuwe VM.

  Zet altijd de perfecte kop thee met een timer om het goed te krijgen

Wanneer u bij het installatieproces voor de VM komt, selecteert u “Gebruik een bestaand virtueel harde-schijfbestand” en selecteert u het Osboxes VM VDI-bestand als de bestaande harde schijf om de gedownloade VM te gebruiken.

Als u geen OSboxes VM voor Ubuntu wilt gebruiken, ga dan naar Ubuntu.com/desktop, download het nieuwste Ubuntu ISO-bestand naar uw computer, laad het in VirtualBox en installeer Ubuntu op de oude manier.

Linux-headers installeren in Ubuntu VM

Binnen de Ubuntu VM moet u de Linux-kernelheaders installeren. Deze headers zijn vereist om de Linux-kernel aan te passen, en de VirtualBox-gasttoevoegingen werken zonder deze niet op Ubuntu, aangezien het kernelmodules zijn.

Om de nieuwste Ubuntu-kernelheaders te installeren, start u met het starten van een terminalvenster op het bureaublad. U kunt een terminalvenster op het bureaublad openen met Ctrl + Alt + T, of door te klikken op “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend in de Ubuntu VM, gebruikt u de onderstaande opdracht apt install om de Ubuntu Linux-kernelheaders te installeren.

sudo apt install linux-headers-$(uname -r) -y

Gasttoevoegingen downloaden

Nu u uw OSboxes VM in VirtualBox hebt ingesteld, kunt u inloggen met het wachtwoord “osboxes.org”. Of, als u uw eigen VM instelt met behulp van een Ubuntu ISO, logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

  Hoe dubbele nummers van iTunes te verwijderen

Wanneer u bent ingelogd, moet u de nieuwste versie van de VirtualBox-gasttoevoegingen downloaden. De gemakkelijkste en snelste manier om dit te doen, is door het in de VirtualBox-app te doen, in plaats van op de officiële website.

Zoek vanaf hier het menu “Apparaten” in het Ubuntu-venster en klik erop met de muis. Wanneer u op het menu klikt, ziet u veel verschillende opties waarop u kunt klikken.

Kijk naar de onderkant van het menu en klik op de knop “Gasttoevoegingen invoegen” in het menu. Wanneer je er voor de eerste keer op klikt (als je deze optie nog nooit eerder hebt geselecteerd), zal VirtualBox beginnen met het downloaden van het Guest Additions ISO-bestand naar je computer.

Wanneer het downloadproces is voltooid, wordt het VirtualBox Guest Additions ISO-bestand automatisch ingevoegd in het virtuele cd/dvd-station van de Ubuntu VM. Kort daarna ziet u een prompt pop-up op het bureaublad van de Ubuntu VM.

De gasttoevoegingen installeren in de Ubuntu VM

Wanneer u het Guest Additions ISO-bestand in de Ubuntu VM plaatst, zou u een prompt op het scherm moeten zien verschijnen. Deze prompt laat u weten dat er installeerbare software op de schijf staat die Ubuntu kan installeren.

Klik met de muis op de knop “Uitvoeren” om de installatie te starten. Wanneer u op “Uitvoeren” klikt, verschijnt er een terminalvenster op het scherm. Volg de aanwijzingen die u vertellen wat u moet doen.

  Oproepen plaatsen en beantwoorden op een iPad

Tijdens de terminalinstallatie van de Guest Additions, kunt u: maart een mislukte installatie tegenkomen. Mislukte installaties vinden plaats wanneer uw Ubuntu VM een paar pakketten mist die de software verwacht te hebben.

Maak je geen zorgen als je een probleem tegenkomt tijdens het installeren van gasttoevoegingen. Lees gewoon welke pakketten u moet installeren. Open het terminalvenster, installeer de pakketten met apt install, verwijder vervolgens de Guest Additions ISO van de VM en plaats deze opnieuw om het dialoogvenster “Software uitvoeren” weer te openen.

Wanneer het terminalvenster klaar is met het installeren van VirtualBox Guest Additions in uw Ubuntu VM, start u opnieuw op. U moet de Ubuntu VM opnieuw opstarten om de nieuwe software te gaan gebruiken die in de Ubuntu VM-kernel is geïnstalleerd.