Hoe weet u of uw iPhone een virus heeft?

Apple staat bekend om zijn privacy- en beveiligingsbeleid. Ze zijn momenteel de marktleider in het vervaardigen van enkele van de veiligste producten. Het is uiterst zeldzaam dat hun producten beveiligingsfouten vertonen omdat ze hardware en software ontwerpen, waardoor er geen ruimte is voor grote externe bedrijven, in tegenstelling tot Windows en Android. Ze zijn zo zeker van beveiliging dat ze zelfs een Security Bounty-programma hebben dat duizenden dollars biedt aan iedereen die een van hun apparaten kan doorbreken of aanvallen. De belangrijkste vraag is dus hoe u kunt zien of uw iPhone een virus heeft. Heeft het echt? Ja, het heeft in het verleden bestaan, maar de kans is minder dan 1%. Dus als u iemand bent die op zoek is naar tips over hetzelfde, brengen we u een handige gids die u leert hoe u de iPhone op virussen en malware kunt controleren en wat de beste antivirus voor iPhone is. Ook leert u hoe u kunt achterhalen of iPhones zijn gehackt vanaf websites.

Hoe weet u of uw iPhone een virus heeft?

Lees dit artikel verder om te controleren iPhone voor virussen en malware in detail en verwijder de malware indien aanwezig.

Kunt u uw telefoon scannen op virussen?

Ja, er zijn meerdere manieren waarop u de iPhone kunt controleren op virussen en malware

Hoe weet u of er een virus op uw iPhone zit?

Hoe weet je of je iPhone een virus heeft? Er zijn een paar symptomen waarmee je het kunt vinden. Sommigen van hen zijn hieronder opgesomd:

  • Veel app-crashes
  • Pop-ups tijdens het surfen op internet
  • Onbekende wijzigingen
  • Een plotselinge daling van de prestaties
  • Elk twijfelachtig of verdacht gedownload bestand
  • Onherkenbare software
  • Oververhitting van de telefoon
  • Een plotselinge stijging van het gebruik van mobiele data

Hoe de iPhone op virussen en malware te controleren?

Er zijn verschillende manieren om te zien of uw iPhone een virus heeft:

Methode 1: Controleer het gegevensverbruik van apps

Dit is een andere manier om de iPhone te controleren op virussen en malware. Als een app veel gegevens op de achtergrond verbruikt en u deze al een tijdje niet hebt gebruikt, moet u de gegevens voor die app verwijderen of uitschakelen.

  Hoe notities voor iPhone en iPad te synchroniseren

Methode 2: Controleer het batterijgebruik

Het batterijgebruik controleren is een van de eenvoudigste manieren om te bepalen of uw iPhone virussen of schadelijke software op de achtergrond heeft geïnstalleerd of actief is. Als u een bekende of onbekende app ontdekt die een aanzienlijke hoeveelheid batterij verbruikt en niet overeenkomt met uw werkelijke gebruik, verwijder deze dan onmiddellijk. Voer de volgende stappen uit:

1. Open je iPhone-instellingen.

2. Tik op Batterij-instelling.

3. Analyseer hier het batterijgebruik.

Methode 3: Controleer de prestaties van apps

Door malware zullen apps vaak achterblijven en crashen. Als een of enkele apps meestal crashen, moet dit komen door kwaadaardige malware. Bijna elke malware is ontworpen om systeembestanden te beschadigen, instellingen te wijzigen en geautoriseerde toegang te krijgen. Wanneer u een app downloadt van een niet-geautoriseerde website of een gekraakte app, bevat deze meestal verborgen malware die zich naar andere apps kan verspreiden. Het goede aan iOS is dat er geen apps met elkaar verbonden zijn, dus virussen kunnen zich niet van de ene app naar de andere verspreiden.

Methode 4: Controleer op jailbreakteken

Met de jailbreak-functie kunnen iPhone-gebruikers aangepaste wijzigingen aanbrengen die normaal gesproken verboden zijn en extra functies bieden. Het is echter extreem gevaarlijk en stelt uw apparaat bloot aan virussen en malwarebedreigingen. U moet de jailbreak-status controleren als u een gebruikte of opgeknapte iPhone hebt gekocht.

1. Ga naar het startscherm.

2. Veeg ergens op het scherm omlaag om de zoekfunctie voor spotlights te openen.

3. Zoek naar Cydia. Als een app met de naam Cydia in de lijst verschijnt, betekent dit dat je iPhone gejailbreakt is.

Heeft Apple een virusscan?

Nee, het heeft er geen en is ook niet verplicht om er een te hebben. Windows en Android hebben ingebouwde virus- en bedreigingsscanners omdat ze weten dat er virussen bestaan ​​voor hun besturingssystemen, en hun apparaten zijn minder veilig omdat ze op meerdere apparaten beschikbaar zijn, wat resulteert in minder controle. Aan de andere kant heeft Apple volledige controle over zijn hardware en software, waardoor het het apparaat zo veilig mogelijk kan maken, terwijl er geen ruimte is voor een derde partij om tussenbeide te komen of een maas in de wet te creëren.

Hoe verwijder je een virus van je iPhone?

Nadat u hebt geleerd hoe u kunt zien of uw iPhone een virus heeft, vindt u hieronder de stappen om het virus van uw iPhone te verwijderen.

Methode 1: Herstart iPhone

Dit is de gemakkelijkste manier om een ​​virus- of malware-infectie van uw iPhone te verwijderen. Opnieuw opstarten zal automatisch allerlei fouten herstellen en de basisinstellingen herstellen. Stappen om de iPhone opnieuw op te starten:

  Hoe u Ubuntu-systeeminstellingen gemakkelijk kunt wijzigen met Ubunsys

1. Houd de aan / uit-knop en de volume-omhoogknop een paar seconden ingedrukt totdat je de optie ‘schuif om uit te schakelen’ ziet.

2. Verplaats de schuifregelaar naar de rechterkant om de iPhone uit te schakelen.

3. Houd na een paar minuten de aan/uit-knop opnieuw ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet.

Methode 2: iOS bijwerken

De nieuwe update komt ook met een nieuwe beveiligingsupdate, die automatisch allerlei malware en virussen van je iPhone verwijdert. Het is altijd raadzaam om de nieuwste versie van iOS te gebruiken voor de beste prestaties, bijgewerkte en nieuwe functies, compatibiliteit met andere apps en betere beveiliging. Volg deze stappen om iOS bij te werken:

1. Ga naar je iPhone-instellingen.

2. Tik op Algemeen.

3. Tik vervolgens op Software-update.

4. Tik op Automatische updates.

5. Schakel de schakelaars in voor iOS-updates downloaden en iOS-updates installeren.

Methode 3: Geschiedenis en websitegegevens wissen

Hiermee worden alle malwaregegevens verwijderd die mogelijk op uw telefoon zijn binnengekomen nadat u een onbeveiligde website hebt bezocht of per ongeluk op een pop-up- of advertentievenster hebt getikt. Volg de onderstaande stappen:

1. Start Instellingen op uw apparaat.

2. Veeg omlaag en tik op Safari.

3. Veeg omlaag en tik op Geschiedenis en websitegegevens wissen.

4. Bevestig het door op Geschiedenis en gegevens wissen te tikken.

Methode 4: iPhone resetten

Voordat u deze methode gebruikt, moet u een back-up maken van al uw bestanden en app-gegevens, omdat hiermee alles op uw iPhone wordt verwijderd, inclusief virussen en malware. Als je al het andere hebt geprobeerd en het nog steeds niet kunt oplossen, dan zou alleen jij deze methode moeten proberen.

1. Navigeer naar Instellingen > Algemeen > Reset.

2. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.

Hebben we antivirus voor iPhone nodig?

Er zijn verschillende antivirus- en scan-apps beschikbaar in de App Store, maar u gebruikt ze niet tenzij uw iPhone zich vreemd gedraagt ​​of achterblijft. Je kan het proberen Norton 360 (Betaald) en McAfee (Freemium), de twee meest populaire en bekende antivirusprogramma’s voor iPhone. U kunt de antivirus-app gebruiken om uw iPhones te vinden die zijn gehackt vanaf websites of niet.

Kunnen iPhones virussen van websites krijgen?

Ja. Als u een onveilige website laadt of een niet-geautoriseerde app of bestand downloadt van een gecompromitteerde site, kunnen virussen en malware uw iPhone binnendringen. Het is uiterst zeldzaam vanwege het gesloten en veilige ecosysteem van Apple. Aanvallers blijven echter mazen in het systeem vinden en uw apparaat kan geïnfecteerd raken voordat het bedrijf of de ontwikkelaars de fout erkennen. Bezoek geen verdachte of onveilige websites om virusinfecties en datalekken te voorkomen.

Kunnen iPhones virussen krijgen van Safari?

Ja. Safari is een webbrowser die geen virussen of malware bevat. Wanneer u een frauduleuze website opent in Safari, loopt u het risico uw apparaat te infecteren met kwaadaardige malware. Zorg ervoor dat de URL’s van de websites die u bezoekt beginnen met HTTP of HTTPS, wat veiliger is en de gegevens versleutelt.

  Haptic Touch instellen op een iPhone XR

Kan een iPhone worden gehackt?

Ja, bijna elk digitaal apparaat dat met internet is verbonden, kan worden gehackt. In lekentermen houdt hacken in dat je je wachtwoorden moet raden, stelen, manipuleren, toegang krijgen tot de privégegevens van je apparaat en je omgeving bewaken via de camera en microfoon van je apparaat. Controleer en lees altijd het pop-uptoestemmings-/privacybericht voordat u de app toegang verleent. Het is altijd een goed idee om onnodige privacyrechten zoals locatie, camera, microfoon, enzovoort uit te schakelen.

Kunnen iPhones worden gehackt van websites?

Het antwoord is ja. iPhones zijn in het verleden gehackt vanaf websites en de malware is minstens twee jaar onopgemerkt gebleven. Sinds de lancering van de iPhone zijn honderden kwetsbaarheden ontdekt in het iOS-ecosysteem. U kunt dus niet 100% zeker zijn van de beveiliging van Apple en u kunt er ook niet volledig op vertrouwen. Vermijd het bezoeken van websites die niet zijn beveiligd; in eenvoudiger bewoordingen, als er geen slot of beveiligingsteken naast de URL van de website staat, bezoek die sites dan niet. En laad vooral nooit onbeschermd op een openbaar netwerk, zodat aanvallers gemakkelijk toegang hebben tot uw apparaat en gegevens. Tik nooit op een verdachte advertentie of link die is verzonden door een onbekende afzender.

Wat als u per ongeluk op een verdachte link op uw iPhone hebt geklikt?

Eerst en vooral krijg je een waarschuwing over een frauduleuze website, die Apple je afraadt te bezoeken. Sluit vervolgens het tabblad zonder op pop-ups en advertenties te tikken die mogelijk malware bevatten. Open Instellingen > Safari voor aanvullende webinstellingen. Schakel de schakelaars in voor alle opties onder het gedeelte PRIVACY & VEILIGHEID.

***

We hopen dat je deze handleiding nuttig vond en iets nieuws hebt geleerd over hoe je kunt zien of je iPhone een virus heeft. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons in ons volgende artikel weten over welk onderwerp u meer wilt weten.

gerelateerde berichten