Hoe weet u of uw MacBook aan het opladen is?

Als u uw MacBook ’s nachts vergeet op te laden, kunt u ’s ochtends hoofdpijn krijgen. En als je problemen met een kapotte MacBook probeert op te lossen, is controleren of hij kan opladen een manier om batterijproblemen uit te sluiten.

Oudere Macbooks hebben lampjes op de oplaadkabel

Als uw MacBook vóór 2016 is gemaakt en een magnetische oplaadkabel heeft (zelfs de “oude” L-vormige kabel), heeft deze een lampje aan het uiteinde van de kabel om aan te geven dat deze wordt opgeladen. Als het lampje oranje is, ben je aan het opladen. Als het groen is, is je batterij vol en heb je geen stroomadapter meer. Zelfs als het niet wordt ingeschakeld, zou het nog steeds het licht moeten hebben als het probleem niet bij de batterij ligt.

  E-mails digitaal ondertekenen of coderen in Outlook Online

Als je een nieuwe MacBook hebt met een USB Type C-oplader, is het een ander verhaal. De USB-C-oplader heeft geen indicatielampje, wat betekent dat als je MacBook niet aan gaat, je misschien geen idee hebt of de batterij de oorzaak is, of dat je kabel gewoon kapot is.

Als je een heel oude kabel hebt, of een kabel van een derde partij, mis je misschien ook het licht.

Een manier om te controleren bij het oplossen van problemen met een USB C-kabel zonder lampje, is door deze een tijdje aangesloten te laten en te controleren of de power brick warm wordt. Ze genereren warmte tijdens het opladen, dus als het niet wordt opgeladen, is het koud.

Een ander ding dat je kunt proberen, is met een zaklamp op het Apple-logo op de achterkant schijnen. Als je iets op het scherm kunt zien, betekent dit dat je achtergrondverlichting kapot is (een vrij algemeen probleem, dat vaak wordt aangezien omdat het helemaal niet wordt ingeschakeld) en dat je een Apple Store zou moeten vinden. Of misschien heb je de helderheid helemaal verlaagd en is je MacBook in orde.

  De standaard kopstijlen in Microsoft Word wijzigen

Tip: Nieuwere MacBooks maken geluid als je de oplader aansluit. Het is een deuk dat net zo klinkt als het geluid bij het aansluiten van een iPhone, maar het is stiller. Ook hoor je het niet als het geluid van je laptop uit staat of als de accu helemaal leeg is als je de kabel insteekt. Toch kunt u proberen de kabel los te koppelen en weer aan te sluiten om naar het geluid te luisteren. Als je het hoort, weet je dat het wordt opgeladen.

Is het ingeschakeld, met het scherm zichtbaar?

Als dat het geval is, wordt de batterijstatus weergegeven in de bovenste menubalk, samen met apps die veel sap gebruiken en waarschuwingen als uw batterij oud is (en niet goed wordt opgeladen). Als uw batterij wordt opgeladen, heeft deze een bliksemschichtsymbool boven het batterijpictogram.

  Twee-factorenauthenticatie instellen vanaf uw iPhone

Als u het pictogram niet in de menubalk ziet, is het mogelijk uitgeschakeld. Open de app Systeemvoorkeuren en klik op het pictogram “Energiebesparing” in de vorm van een gloeilamp. Onderaan moet staan ​​”Toon batterijstatus in menubalk”. Zorg ervoor dat dit is aangevinkt.

U kunt hier ook andere energiegerelateerde instellingen aanpassen, inclusief hoe snel uw scherm wordt uitgeschakeld wanneer het niet in gebruik is.

Als dit allemaal niet lukt en je nog steeds problemen hebt met een kapotte MacBook, is het waarschijnlijk het beste om je plaatselijke Apple Store te raadplegen voor reparaties.