Hoe WhatsApp-chats over te zetten van Android naar iPhone

We zien vaak dat mensen overschakelen van Android-telefoons naar iPhones om een ​​voorproefje te krijgen van Apple’s premium hardware en soepele software-ervaring. Maar de enige kritiek die we regelmatig horen van gebruikers die de overstap maken, vooral in plaatsen als India, is dat er geen manier is om oude WhatsApp-chats over te zetten van je Android-telefoon naar iPhone. Welnu, WhatsApp heeft eindelijk geluisterd naar onze onophoudelijke verzoeken en introduceert nu een eenvoudige manier om je chats van Android naar iPhone te verplaatsen. Als je iemand bent die op zoek is naar een oplossing voor dit probleem of vertrouwt op betaalde tools om je kostbare chats te verplaatsen, nou, niet meer. In dit artikel leggen we uit hoe je met gemak je WhatsApp berichten en media van Android naar iPhone kunt overzetten.

WhatsApp overzetten van Android naar iPhone (2022)

Voordat we kijken naar het proces om WhatsApp-berichten van een Android-telefoon naar je iPhone te verplaatsen, laten we eerst eens kijken naar enkele van de essentiële vereisten waaraan je moet voldoen om deze functie te laten werken. Als je de basis al kent, ga dan naar de stappen om WhatsApp-gegevens van het ene apparaat naar het andere te migreren:

Vereisten om WhatsApp-berichten van Android naar iOS te verplaatsen

Er zijn een aantal dingen die je moet onthouden voordat je je WhatsApp-chats overzet van je Android-telefoon naar een iPhone. Het is belangrijk dat u deze punten zorgvuldig en grondig leest, anders zou u het overdrachtsproces kunnen verknoeien.

Je moet aan de volgende vereisten voldoen om WhatsApp-chats van Android naar iPhone over te zetten:

  • Een Android-telefoon met Android 5 Lollipop en hoger.
  • iPhone met iOS 15.5 of hoger. We hebben geprobeerd chats te verplaatsen van Android naar een iPhone met iOS 16-ontwikkelaarsbèta, maar het werkte niet tijdens onze tests. Dat betekent dat je WhatsApp-chats kunt overzetten van Android naar iPhone op alle iOS 15-ondersteunde telefoons, inclusief iPhone 13-serie, iPhone 12-serie, iPhone 11-serie, iPhone XS/ XS Max, iPhone SE, SE2 en SE3, en zelfs de iPhone XR .
  • Een compatibele WhatsApp-versie, dwz iOS-versie 2.22.10.70 of hoger en Android-versie 2.22.7.74 of hoger.
  • Download de app “Verplaatsen naar iOS” (gratis) uit de Play Store op uw Android-telefoon. Afgezien van WhatsApp-gegevens, kunt u met de app uw berichten, contacten, bestanden en meer naar uw iPhone verplaatsen.
  • Dit is de belangrijkste stap om deze methode te laten werken. Je moet je iPhone resetten en helemaal opnieuw instellen, anders kun je je WhatsApp-berichten niet verplaatsen. De stappen om een ​​iPhone te resetten worden hieronder uitgelegd.
  • Log in bij WhatsApp op iPhone met hetzelfde telefoonnummer als Android. U kunt het telefoonnummer niet wijzigen terwijl u gegevens verplaatst.
  • Aangezien het overdrachtsproces lang kan duren, vooral als je WhatsApp-back-up enorm is, moet je zowel je Android-telefoon als je iPhone aangesloten houden op een stroombron.
  • Bovendien moet u ofwel beide apparaten met hetzelfde draadloze netwerk verbinden, of uw Android-telefoon wordt verbonden met de hotspot van de iPhone voor gegevensoverdracht.

Welke WhatsApp-gegevens kunt u wel of niet overbrengen naar de iPhone?

Op de officiële ondersteuningspagina heeft WhatsApp de gegevens beschreven die u van Android naar iPhone kunt verplaatsen. We hebben hier hetzelfde getabelleerd:

  Hoe verborgen apps op Android te vinden

WhatsApp-gegevens die worden overgedragenWhatsApp-gegevens die niet worden overgedragenaccountinformatieprofielweergavenaamprofielfotopeer-to-peerbetalingsberichtenindividuele en groepschatsoproepgeschiedenischatgeschiedenis (met media)WhatsApp-instellingen

Hoe iPhone te resetten met iOS 15 of hoger

Als u overstapt van een Android-telefoon naar een nieuwe iPhone, bent u klaar om te gaan en kunt u uw WhatsApp-chats verplaatsen terwijl u uw Apple-apparaat voor de eerste keer instelt. Als je echter al een iPhone gebruikt en je oude chats van Android wilt overzetten, moet je eerst het apparaat resetten, zoals hierboven vermeld.

Het proces om een ​​iPhone opnieuw in te stellen is eenvoudig, maar we raden u aan een back-up van uw gegevens op iCloud te maken voordat u verder gaat. Zodra u klaar bent om uw Apple-apparaat opnieuw in te stellen, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Instellingen-app op je iPhone en ga naar “Algemeen -> iPhone overzetten of resetten“

2. Selecteer vervolgens de optie “Wis alle inhoud en instellingen”. U ziet het scherm “Wis deze iPhone”, waar u op “Doorgaan” moet klikken om verder te gaan.

3. Voer vervolgens uw toegangscode in ter bevestiging en selecteer de optie “Wissen” nadat u een back-up van uw gegevens naar iCloud hebt gemaakt. En dat is het. Je hebt je iPhone succesvol gereset.

Stappen om WhatsApp-chats over te zetten van Android naar iPhone

Opmerking: we hebben de OnePlus Nord met op Android 12 gebaseerde OxygenOS 12 en iPhone SE 2 met iOS 15.5 gebruikt om de WhatsApp-gegevensoverdrachtfunctie in deze zelfstudie te testen. We willen er ook op wijzen dat de functie voor gegevensoverdracht in fasen wordt uitgerold en dat het niet werkte met Android 11 (Asus ROG Phone 5s) en iOS 16 bèta (iPhone X) van onze kant.

Nu de basis uit de weg is, laten we eens kijken hoe je gratis WhatsApp-gegevens van een Android-telefoon naar je iPhone kunt overbrengen. O ja! U hoeft niet langer betaalde tools van derden te gebruiken om WhatsApp-chats naar uw iPhone te verplaatsen. Hier is hoe de gratis en officiële methode voor het verplaatsen van chats van Android naar iPhone werkt:

1. Nadat u uw iPhone opnieuw hebt ingesteld, start u het installatieproces door de instructies op het scherm te volgen. Log in op uw Apple-account en meer, maar stop wanneer u het scherm “Apps & Data” ziet tijdens de installatie.

2. Selecteer op dit scherm de optie “Gegevens verplaatsen van Android” (op één na laatste van onderen).

3. Tik op het volgende scherm, getiteld “Verplaatsen van Android”, op “Doorgaan” om een ​​code voor eenmalig gebruik te zien die u moet invoeren in de app “Verplaatsen naar iOS” op uw Android-telefoon.

4. Ga nu naar je Android-telefoon en open de app “Verplaatsen naar iOS” (gratis).

5. Tik in de app op de knop “Doorgaan”, ga akkoord met de algemene voorwaarden van Apple en geef de app alle benodigde machtigingen (locatietoestemming is essentieel).

6. Daarna ziet u opnieuw een knop “Doorgaan” op het scherm “Vind uw code”. Tik op de knop “Doorgaan” en voer de code voor eenmalig gebruik in die op uw iPhone wordt weergegeven (in stap #3)

7. Nadat je de code hebt ingevoerd, maakt je Android-telefoon draadloos verbinding met je iPhone. Mogelijk wordt u gevraagd om het lokale draadloze netwerk van de iPhone te selecteren en er verbinding mee te maken om het koppelingsproces te voltooien.

8. Nadat je de twee apparaten hebt gekoppeld, zie je de optie “Gegevens overzetten” in de app “Verplaatsen naar iOS” op je iPhone. Selecteer hier de optie “WhatsApp” in de lijst. U ziet een vinkje en de grootte van de WhatsApp-gegevensback-up die u van Android naar iPhone gaat verplaatsen. Druk op de knop “Doorgaan” om verder te gaan.

  Pas het meldingsvolume aan op basis van slaap- en waaktoestand [Android]

Opmerking: in de tussentijd ziet u een bericht met de tekst ‘Wachten op ‘ op uw iPhone. Bekijk een screenshot van het wachtscherm via de link hier.

9. Op dit punt zal de optie “Verplaats chats naar iOS” in WhatsApp op je scherm verschijnen, wat betekent dat je een stap dichter bij het verplaatsen van je berichten van Android naar iPhone bent. Tik hier op de knop “Start”, gevolgd door de knop “Volgende” zodra WhatsApp klaar is met het voorbereiden van uw bestanden voor overdracht.

10. Vervolgens zal WhatsApp zijn magie bewerken en beginnen met het overzetten van je WhatsApp-berichten en media van Android naar iPhone.

Opmerking: blijf geduldig, want het WhatsApp-gegevensoverdrachtproces kan enige tijd duren. De app zegt meestal 4-5 minuten, maar het kan langer duren als je back-up vrij groot is. Ik heb een WhatsApp-back-up van 1,7 GB verplaatst van Android naar iPhone en het duurde ongeveer 30 minuten.

11. Ten slotte zullen zowel uw Android-telefoon als uw iPhone het bericht “Overdracht voltooid” weergeven zodra uw WhatsApp-berichten met succes naar uw Apple-apparaat zijn verplaatst.

WhatsApp instellen en gegevensoverdracht voltooien op iPhone

Nu kunt u de Android-telefoon opzij zetten en op de knop “Doorgaan met het instellen van de iPhone” op uw Apple-apparaat tikken, zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding. Volg daarna de onderstaande stappen om WhatsApp op je iPhone in te stellen:

12. Zodra je op het startscherm bent, ga je naar de App Store en installeer je WhatsApp (gratis).

13. Open vervolgens WhatsApp Messenger op uw iPhone en u ziet meteen de prompt “Verplaats chats van Android”. Tik op de knop “Start” en geef WhatsApp de nodige rechten om berichten van Android naar iPhone te verplaatsen.

14. Zodra je dat doet, zul je zien dat WhatsApp onze chats importeert van je Android-telefoon naar iPhone. Dit kan ongeveer 10 tot 15 minuten of langer duren, afhankelijk van de grootte van uw back-up. Daarna ziet u de melding “Overdracht voltooid” en kunt u uw profiel instellen.

15. En voila, je bent klaar! U hebt uw berichten en media met succes overgezet van Android naar iOS.

Schakel iCloud-back-up voor WhatsApp in op iPhone

Terwijl u klaar bent, is er nog een laatste stap die u moet volgen voor bewaring. Nu is het belangrijk om te vermelden dat je gegevens naar je iPhone zijn verplaatst met een lokale back-up, dus je moet iCloud-back-up voor WhatsApp handmatig inschakelen.

Ga hiervoor naar “Instellingen -> Chats -> Chatback-up” en selecteer de optie “Nu een back-up maken” om uw chatgeschiedenis en media in iCloud te bewaren. Wanneer u nu overschakelt naar een andere iPhone, kunt u eenvoudig al uw eerdere berichten herstellen met behulp van de iCloud-back-up. Bekijk het gelinkte artikel voor meer WhatsApp-tips en -trucs.

Kan WhatsApp Chats niet overzetten van Android naar iPhone? Hoe te repareren!

Als u problemen ondervindt bij het migreren van uw berichten van uw Android-telefoon naar uw iPhone, probeer dan de volgende oplossingen:

1. Zorg er eerst voor dat zowel uw Android-telefoon als uw iPhone voldoen aan de basisvereisten die aan het begin van dit artikel worden vermeld. Zorg er ook voor dat je een compatibele versie van WhatsApp op je apparaten gebruikt.

2. Vergeet vervolgens niet om je iPhone opnieuw in te stellen voordat je je oude WhatsApp-chats van Android naar iPhone verplaatst. Je kunt WhatsApp-gegevens niet verplaatsen naar een reeds geactiveerde iPhone, omdat “het niet mogelijk is om de nieuwe en oude geschiedenis samen te voegen”, stelt WhatsApp op de ondersteuningspagina. Volg dus de bovenstaande stappen om je iPhone te resetten voordat je verder gaat. Als je een gloednieuwe iPhone installeert, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

  Bewerk bronnen om aangepaste thema's per app te maken [Android]

3. Onthoud dat zowel de Android-telefoon als de iPhone verbonden moeten zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk om de chatoverdracht te laten werken.

4. Als deze twee zaken aanwezig zijn, raden we je aan om op je iPhone in te loggen op WhatsApp met hetzelfde telefoonnummer dat je op je Android-telefoon gebruikte. U kunt tijdens het overdrachtsproces geen telefoonnummers wijzigen.

4. Ten slotte is er een mogelijkheid dat de app “Verplaatsen naar iOS” niet goed werkt of crasht op je Android-telefoon. Als dat het geval is, stelt WhatsApp op de officiële ondersteuningspagina voor om contact op te nemen met Apple Support om je te helpen het probleem op te lossen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zet ik WhatsApp-chatgeschiedenis over van Android naar iPhone?

Vanaf 14 juni heeft WhatsApp officieel ondersteuning toegevoegd voor chatoverdrachten van Android naar iPhone. Je hebt alleen een compatibele Android-telefoon met de app “Verplaatsen naar iOS” en iPhone (nieuw of opnieuw ingesteld) nodig om berichten van je Android-telefoon naar WhatsApp te verplaatsen. We hebben gedetailleerde instructies toegevoegd om chats van Android naar iPhone over te zetten in onze gids, dus lees deze voor meer informatie.

Hoe herstel ik WhatsApp-chats van Google Drive-back-up op een iPhone?

Je kunt WhatsApp-chats niet herstellen met Google Drive-back-up vanaf je Android-telefoon op je iPhone. In plaats daarvan kunt u nu de app “Verplaatsen naar iOS” gebruiken om uw chatgeschiedenis gemakkelijk over te zetten van een Android-telefoon naar een iPhone.

Is het mogelijk om WhatsApp-back-up over te zetten van Google Drive naar iCloud?

Ja, het is nu mogelijk om een ​​back-up van je WhatsApp-gegevens van Google Drive naar iCloud te maken. Het proces is vervelend en omvat het overzetten van uw chats van Android naar iPhone met behulp van het officiële proces dat wordt ondersteund door WhatsApp. Het vereist een iPhone naar de fabrieksinstellingen en een Android-telefoon met de Move to iOS-app. Nadat u de chats met succes van Android naar iPhone hebt verplaatst, kunt u iCloud-back-ups op uw iPhone inschakelen. Hoe dat werkt hebben we uitgelegd in onze handleiding.

Kan WhatsApp de chats lezen die ik van Android naar iPhone overzet?

Nee, WhatsApp kan de gegevens die je overzet van Android naar iPhone niet zien. Uw berichten gaan ook niet naar een cloudopslagserver, tenzij u iCloud-back-ups inschakelt nadat u uw gegevens hebt verplaatst.

Worden mijn WhatsApp-berichten van Android verwijderd nadat ik naar de iPhone ben verhuisd?

Het antwoord is nee. “Je Android-telefoon heeft nog steeds je gegevens, tenzij je WhatsApp verwijdert of je telefoon wist”, zegt de berichtengigant op zijn ondersteuningspagina.

Verplaats WhatsApp-berichten van Android naar iPhone

Dus ja, als je de hierboven beschreven stapsgewijze instructies nauwkeurig volgt, kun je je WhatsApp-chats gemakkelijk overzetten naar je nieuwe iPhone. Bovendien, voor degenen die de overstap maken van iPhone naar Android, kun je met de berichtengigant berichten ook andersom verplaatsen. Maar de functie is momenteel beperkt tot Pixels, Samsung-telefoons en bepaalde Android 12-telefoons. Dat gezegd hebbende, zijn we blij om te zien dat WhatsApp eindelijk het initiatief neemt en het verplaatsen tussen mobiele platforms vereenvoudigt. De berichtengigant biedt nu ook ondersteuning voor meerdere apparaten, zodat je WhatsApp op internet of desktop kunt gebruiken als je telefoon niet is verbonden met internet. U kunt de stappen bekijken om het in te stellen met behulp van het gelinkte artikel. En als je twijfels hebt, neem dan gerust contact met ons op in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten